Träningsresa till Rhodos

Tillsammans med dottern bokades en veckas semester mitt i värsta jobbhetsen förra hösten. Oktober är den mest intensiva månaden på hela året för mig. Men jag kan ju jobba var som helst!

Sagt och gjort, jag och T bokade en resa med Apollo till Rhodos, till Afándou, Greece. I oktober 2014 reste vi och var borta i en vecka + två nätter i Sthlm för det fanns inget anslutningsflyg från Landvetter.

Ingen av oss hade nånsin varit på någon av de grekiska öarna, så vi var båda väldigt spända på att få uppleva lite grekisk kultur. Även om vi inte planerade att lämna hotellet allt för mycket eftersom träning och vila var huvudsyftet med resan.

Levante Beach Resort

Vi valde att bo på Levante, det såg fräscht ut och hade flera restauranger att välja mellan. Eftersom vi inte bodde i en stad var det skönt med lite variation tänkte vi. Hotellet var fint och personalen helt grymt bra! Kan absolut tänka oss att åka tillbaka till Levante

Baren vid poolen
Verandan vid restaurangen
Samma veranda kvällstid
Stranden vid hotellet
Fanns även lite gräsmatta

Värdelös wi-if

Dessvärre upptäckte jag väldigt tidigt att hotellets wi-fi var helt värdelöst. Både i vårt rum och i lobbyn. När man är egen företagare är det viktigt att kunna sköta mail och akuta saker även under en semestervecka. Hanterade mailen via telefonlinan så det mest akuta löste sig. Jag har bloggat även om wi-fi efter vår resa.

Mycket träningsalternativ

Det fanns en hel del olika träningsalternativ, men inte lika mycket som när jag för några år sedan besökte Side i Turkiet med Springtime Travel. Deras resor är mer inriktade på träning än den här resan var. Å andra sidan kostade den här resan 1/3 av Side-resan. De flesta pass som fanns var arrangerade av Apollo men det fanns även pass arrangerade av hotellet. Så här såg träningsdagboken ut när vi bara hade ett par dagar kvar av resan.

traningsdagbok-traningsresa-grekland

Grekisk mat är väldigt gott

Vi gick till hotellet som låg granne för att inspektera hur det såg ut där. Där var det om möjligt ännu färre människor. Men de hade öppen restaurang så vi testade deras mat en gång, blir ju lite tråkigt med samma buffé varje dag.

Det blev mycket halloumi, sallad och för T en väldigt massa räkor. En gång tog jag ett glas vin, men det var ärligt talat inte ens drickbart så jag höll mig till vatten hela veckan. Den här salladen var så ruskigt god så den gör jag hemma säkert minst en gång i månaden i alla fall.

god-mat-levante-grekland

Cykelutflykt

En dag gjorde vi en cykelutflykt i närområdet.

Snygg bild!
En vik med en liten hamn…
… och strand med solstolar med tillhörande parasoller
Där på andra sidan ligger hotellet.
Hittade en restaurang med de grekiska färgerna
Där jag åt både halloumi och fetaost

Båtutflykt

Utflykten vi gjorde med båten var bara över dagen. Det är alltid roligt att se platser från havet, dessutom fick vi se några nya ställen också.

Häftiga bergsformationer
Båten släppte av oss vid en strand och flera badade.
Och så tillbaka igen

Jag har svårt att ligga en vecka på en strand och bara sola och bada. Därför passar träningsresor mig utmärkt!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.