valborg-i-stockholm

Valborg i Stockholm

Jag prenumererar på Secret Escapes erbjudanden. Eftersom jag är en ”besvärlig” gäst att tillfredsställa när det gäller hotell tycker jag det är kul att använda deras erbjudanden som grund när vi väljer resmål om det går.

Så gjorde vi bland annat i våras när vi funderade på om vi skulle fira Valborg hemma i Alingsås eller om vi skulle passa på att åka iväg när vi var lite extra lediga.

hotell-kungstradgarden-stockholm

Nytt och mycket centralt hotell i Stockholm

Via Secret Escapes fick jag ett erbjudande om ett nytt hotell i Stockholm. Hotell Kungsträdgården som ligger precis vid Kungsträdgården och Operan.

Att det var nytt kändes bra för mig, det betyder att det har stor potential för att vara rent. Att det ligger centralt i Stockholm var också väldigt bra eftersom vi ville utforska stan promenerandes.

Rummet var jättelitet, men vi skulle ju inte hänga där så det spelade inte så stor roll, även om jag så klart gillar rymliga rum bättre. Vårt rum låg på första våningen och vette ut mot Kungsträdgården så vi kunde se liv och rörelse hela tiden.

Restaurangen, som även användes som frukostmatsal, har nog varit en innergård tidigare och var luftig med en stor och vacker kristallkrona i taket. Vi åt aldrig i restaurangen, men tog en ostbricka och ett par glas vin en av kvällarna och samlade några vänner för ett glas vin en annan kväll. Frukosten var jättegod med mycket alternativ!

Stand-Up på Berns salonger

Varken jag eller Roger hade nånsin gått och tittat (skrattat) på någon stand-up show, så när vi såg att det var en sån föreställning på Valborg på Berns passade vi på att köpa biljetter. Det var ungefär som jag förväntat mig, flera var halvroliga, några fick oss inte ens att le, men avslutningen med Al Pitcher var väl värd väntan!

Vaxholm, Hangover Restaurang

Det regnade och var allmänt trist väder, men vi tog ändå båten ut en av dagarna till Vaxholm. Jag ville så gärna besöka både Vaxholm och min kund Hangover Restaurang, dels för att Roger älskar hamburgare och dels för att träffa min kund. Dessvärre gjorde ju vädret att vi inte såg så mycket av Vaxholm, men vi återkommer!

I våra vänners trevliga sällskap

Passade på att träffa en hel del vänner när vi var i stan. Middag på Agaton i Gamla Stan, drinkar i vår hotellbar, heldag på Rosendals Trädgård, spårvagnstur, lunch på Östermalm, AlfaRomeo-träff i Skokloster är mycket av det vi hann med under våra Stockholmsdagar.

 

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.