flyger-till-new-york

New York – avresedagen

Inför resan

Svägerska, vänner och affärsbekanta – många har varit i New York och alla har sin egen berättelse att berätta. Alla vi pratat med innan har verkligen älskat New York så våra förväntningar var väldigt höga.

Hittade hotell via bookings.com och flyget bokades direkt med Luft-Hansa. Jag läste massor av bloggar inför resan – här är några av dem som jag gav oss värdefull information:

Min födelsedag

Vaknade förväntansfull på min 48:onde födelsedag.
Kikade i Luft-Hansas app och såg att planet var noterat som försenat 20 min. Redan många timmar innan avgång. Nervositeten kom direkt, vi hade redan insett att vi bokat för tight med bytet i Frankfurt.
Ringde Luft-Hansa och försökte få byta till en tidigare flight, vårt flyg skulle gå 14:40, men det fanns en avgång 10:20 också som vi siktande in oss på. Väntan i telefonkö var lång så vi bestämde oss för att ta en taxi till Landvetter för att kunna vara på plats i tid för att hinna med 10:20. I taxin kom jag till slut fram till min tur i kön, fick ett bestämt nej! De ansåg att vi skulle hinna med flyget även med 20 min försening. De kunde inte boka om oss. Vi hoppades att vi skulle lyckas bättre med ombokningen på plast på Landvetter. Men nej, de visste inte ens att planet var försenat, och de kunde endast boka om ifall flyget var inställt.
Lärdom: ha alltid gott om tid mellan anslutningarna och lita inte på det som bokningssystemen föreslår!

Flygresa Gbg – Frankfurt

14:20 hann bli avgång 14:55. Ruskigt försenade med andra ord. Vi var nervösa o faktiskt ganska inställda på att missa anslutningsflyget. Försökte få besked av flygvärden om hur de gick till väga när det blev så här och han sa attvi skulle få besked innan vi landade. Vi försökte tänka positivt och tänkte att vi skulle få se lite av Franfurt också (nästa plan till NYC gick inte förrän dagen därpå) men det var svårt att vara positiv över att missa en hel dag i NYC. 5 min innan landning kom beskedet att vi som skulle vidare till NYC skulle bli eskorterade till vår anslutningsgate med buss. Det kändes bra tills vi fick veta att NYC planet bara väntade 10 min och att det visade sig att bussin inte körde fram till gaten utan ”bara” till passkontrollen. Vi fick sedan springa resten! Och jösses vad vi sprang, luften tog slut och blodsmaken vällde in i munnen. Men vi hann!

Flygresa Frankfurt – JFK

Vi satt långt bak i mittenstolarna i planet. Fördrev de 8 timmarna med att se på film och äta. Cake med Jennifer Aniston var kass, jag som brukar älska hennes filmer.Glutenfri kost var det svårt att hålla sig till på planet (hade inte meddelat det innan, är ju bara ett val jag gjort, ingen allergi) så jag åt det som serverades av vegetariska alternativ, vilket är ett viktigare val för mig än det glutenfria. Kakan på första planet hoppade jag över, så var väldigt hungrig när det kom snacks. Det var typ salta pinnar i annat format. Drickavagnen som rullade genom planet med jämna mellanrum erbjöd variationer, men jag valde vatten och rödvin och tyckte det var ett gott rödvin, bättre än många ”husets vin” på svenska restauranger. Jag nämnde vid en av alla serveringarna att jag fyllde år och det snappade flygvärdinnan upp så lite senare kom de med en ros, choklad, fint handskriven gratulation på servett och lite annat smått och gott. Så rart!

Tycker flygningen gick riktigt bra, fräscha toaletter och stödstrumporna gjorde så jag slapp svullna ben.

Framme i NewYork

Väntan vid säkerhetskontrollen var gång, de tar fingeravtryck och foto på varje person. Men det rörde sig hela tiden framåt så det var inte så jobbig väntan.

Vid bagagebandet upptäcker vi, med många andra, att vårt bagage inte kommit fram. Fick veta till slut att det var kvar i Frankfurt pga förseningen, det skulle komma med nästa flight. Imorgon. Vi behövde anmäla detta och få gjort administrationen så det kunde levereras till hotellet. Den kön var däremot inte rolig att stå i. Den stod helt still, glad att vi var ganska långt fram i den kön!

Vi hade bokat delad shuttle till hotellet och hamnade i en bil med en stort svenskt sällskap så det blev bara två stopp. Men det var en mycket intressant resa till och igenom ett neonupplyst NewYork på ruskigt dåliga vägar. Tuta och kör har gett mig en ny innebörd.
new-york-wyndham

Vi lyckades byta till oss ett rum på 12:e våningen (fick först ett i markplan) på Tryp by Wyndham.

Så mycket ljud överallt! Lyhört hotellrum med nattaktiva grannar och byggjobbare (som jobbar nattetid för de inte får utrymme nog på dagtid) samt alla tutande bilar. Jag hade jättesvårt att sova, fast jag varit vaken i 23 timmar. Somnade till slut och sov i alla fall i fem timmar.

Läs gärna också övriga inlägg om New York:
3 mil till fots första dagen i New York
Rockefeller Center bäst idag
Henke i kassen i New York Rangers
Lyxfrukost och lyxiga biofåtöljer
Dags att lämna the Big Apple

Publicerat:

i:

6 svar till ”New York – avresedagen”

  1. […] Efter lite återhämtning gick vi ut igen, vårt bagage hade ännu inte kommit så vi tog oss till Macys för att köpa lite fräscha kläder att kunna sätta på oss i morgon. Vilka fantastiska skyltfönster de har på Macy´s! Roger var hungrig så vi avslutade vår kväll på Burger King. Korkat kanske, men vi var verkligen så trötta så det var inte läge för att hitta en restaurang och vänta på mat etc. På Burger King fanns det smoothies oxå, så jag tog en sån. Tillbaka på hotellet och sova! Läs gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen […]

  2. […] gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New […]

  3. […] gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New York Rockefeller center bäst […]

  4. […] gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New York Rockefeller center bäst idag Henke i kassen i New York […]

  5. […] gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New York Rockefeller center bäst idag Henke i kassen i New York […]

  6. […] gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New York Henke i kassen i New York Rangers Lyxfrukost och lyxiga […]

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.