Tre visningar på en dag

I förra veckan hade vi lyckats klämma in tre visningar av fastigheter i Alentejo på en dag. En lång dag på vägarna!

Vi lämnade campingen i Praia de Luz kl. 8 och kom inte tillbaka förrän strax efter 21.

De tre fastigheterna vi tittade på var hus som redan var byggda och som hade licens för att bo i, enligt mäklaren (vilket vi hade dubbelkollat med stadsarkitekten innan eventuellt köp!)

Torrão – grymt läge

Huset i sig var inget vi var sugna på att ta oss an, det var väldigt mycket grova sprickor i väggarna och pelarna. Huset hade satt sig åt alla håll verkade det som. Men läget var avskilt med fin utsikt och massor av olivträd. Och inte mer än ca 1 timme med bilen till havet. Hade kunnat vara det rätta, men priset var också fel.

Så här såg det ut på många ställen på huset.

Redondo – underbar trädgård

Det här huset besökte vi för att se vad vi kunde få för vår maximala budget för ett färdigt hus. Men 100 kvm är för stort, fast dubbelgaraget fick Rogers ögon att gnistra lite extra. Nej, vi vill inte ha så stort hus och inte heller så mycket helt tom och öppen mark som omringade den fantastiskt blommande och stenlagda trädgården. Självklart fanns en del fruktträd och olivträd inne i trädgården.

Underbart med alla färger i trädgårdens rabatter

Corval – perfekt storlek

Det 5 år gamla huset på 70 kvm var helt perfekt, med högt i tak. Vi skulle få sätta tänderna i ett nytt kök, bygga väg från grinden och sen fokusera på att anlägga trädgården. Men vi avskräcktes av att huset låg i en sänka med en snustorr brunn, trots allt regn som varit. Marken var väldigt svampig så vi misstänker att omkringliggande stora vingårdar tar allt vatten. Vi nöjer oss inte med kommunalt vatten, vi vill även ha en fungerande brunn till trädgårdsbevattning och gärna in i huset också om det är tjänligt.

Så ja, en blandning av de här tre fastigheterna hade varit bra! Då hade vi fått renovera, men inte bygga helt nytt. Vi hade haft ett litet hus, med fin trädgård att utveckla och vi hade haft en härlig tomt ganska avskilt.

Vi fortsätter leta!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.