Uteplats

Idag har jag gett grisarna en liten uteplats! De har ju sin enorma hage, men den är ganska vindutsatt. Nu har de en yta mer lä intill lagårn, precis utanför stian. Dessutom behöver man inte knö så värst när man ska in i stian. Jag har bara gjort en provisorisk lösning, av ekonomiska själ, men kanske till sommaren el. nästa sommar så ska det upp ett litet lågt staket där istället för eltråd. Då blir ju även staket ett litet vindskydd om nu vinden skulle komma från ett annat håll. Roger har även gjort ytterligare en box i stian, så nu kan vi ha halm, korn, foder och annat som grisarna inte ska komma åt, lätttillgängligt!

Självklart blev det mycket kel med både grisar och katt när vi spenderade ett par timmar hos dem. Jag hjälpte Chico att ta bort en del av hans skabbskorv, genom att rykta honom ordentligt. Solen sken emellanåt så både Nippe och Belle njöt många stunder i mitt knä.

Publicerat:

i:

3 svar till ”Uteplats”

 1. Profilbild för StyggaLillaLoppan
  StyggaLillaLoppan

  gullegrisen!!! han är bara för go!!!hoppas skabben ger med sig…

  ha nu en härlig start på veckan…

 2. Profilbild för Katarina
  Katarina

  Ju mer jag läser dig blogg ju mer vill jag ha en lite gullegris jag med!

 3. Profilbild för Anna
  Anna

  Loppan – visst är han söt min snutteplutt! Skabben ska behandlas i morgon med, men det är redan jättebra, fast jag vet ju att det finns ägg kvar… de ska DÖ!
  Katta – det är en underbart, men speciellt djur!

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.