utgifter-bo-i-husbil-januari

Utgifter för vårt husbilsliv i januari

Den ekonomiska månadssammanställningen för januari är klar.

Vi har spenderat halva månaden i Spanien och andra halvan i Portugal. Det är inget vi märker jättetydligt på ekonomin, men hoppas det ska kännas åtminstone på boplatskontot framöver.

Boplatser

I januari har vi bara stått gratis två nätter. Åtta nätter har varit på camping och då drar det ofta iväg, för det kostar ofta 20 €/natt. Så det är inte så konstigt att januari månads boplatser landar på 3600,-

Diesel & gasol

Vi har ju rullat hela månaden och dieseln och gasolen är billigare i Spanien så vi fyllda upp tankarna innan vi rullade över gränsen, vare sig det behövdes eller inte. 2150,- har vi köpt diesel & gasol för i januari

Mat

Vi försöker hålla vårt matkonto på max 100,-/dag och i januari har vi klarat det nästan exakt. 3110,- har maten kostat oss och då ingår det bunkring av vissa matvaror i Spanien. Mitt glutenfria bröd bland annat. I Portugal ska vi lära känna butikerna och veta vad vi ska handla var.

Restaurang

Vi har ätit lunch på restaurang sex gånger samt fikat två gånger. Den största utgiften var definitivt på Gibraltar där vi åt på vår bröllopsrestaurang. Totalt blev det restaurangnotor för 1900,- i januari.

Kläder

Inga klädinköp i januari

Hygien

Utöver vanliga hygienprodukter har jag tvättat en del i januari på dyra tvättmaskiner och så har vi köpt några burkar med toakassettspåsar. Så det blev 1130,- på hygienkontot.

Nöjen

Netflix, Amazon och iTunes som varje månad kostar oss 300,- samt linbanan på Gibraltar och några andra inträdesavgifter samlade ihop 800,- på utgiftskontot.

Extra gott

Det här kontot har inte blivit så högt den här månaden för vi har ju bunkrat sedan tidigare. Men innan vi lämnade Spanien köpte vi på oss ännu mer vin. För knappt 700,- har vi köpt chips, vin och godis för den här månaden. En dajmtårta köpte Roger på IKEA också.

Levnadsutgifter

Totalt har våra levnadsutgifter blivit 15 400,- i januari inklusive våra fasta utgifter på 2000,-. Riktigt bra tycker vi! Ser fram emot vad korta månaden februari kan bjuda oss på.

Övrigt

Utöver detta har vi betalat försäkringar, A-kassa, domänavgifter och lite annat från vårt räkningskonto dit vi flyttar 2000,- varje månad. Vår ekonomiska struktur kan du läsa om i eget inlägg. Utgiften för FrankieBoy är inte med i några redovisningar alls, du kan läsa om varför här.

Vi utvecklar hela tiden vårt hem, blir lätt så när en flyttat och ska anpassa hemmet efter sina behov. Och vi har lagt några tusenlappar på FrankieBoy i januari. Dessutom har vi köpt cykelhjälmar!

-> Du kan få mail när vi publicerat nytt inlägg – läs mer om hur prenumeration funkar hos oss! <-

-/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Utgifter för vårt husbilsliv i januari”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Ser man på. Nästan samma summa hamnade vi på

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så skönt att vi kan leva så här billigt utan större ansträngning. Lär väl dö av chock när vi kommer hem.

   1. Profilbild för Kors och Tvärs

    Antagligen…. Fast om 8 månadär är vi i Portugal igen!

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Så sant systra mi!

 2. Profilbild för Reiselinda

  Kul att ni delar med er. Portugal står högt på vår lista om vi skulle lyckas med att ta oss utanför Tyskland :-D, så det är bra att veta att det går att leva relativt billigt där!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det går absolut. Och gillar en fricamping finns det alternativ. Men, det finns inte så mycket platser vid havet som en kanske tror och hoppas.

 3. Profilbild för Lisa

  Försöker också göra en redovisning månad för månad om än inte så utförlig som er. Blir mest drivmedel , gas, ställplatsavgift + ev vägavgifter. Mat har jag också bra koll på genom att vi oftast handlar mat på kort. Undrar nu hur ni gör eller snarare gjort med försäkring. Efter 45 dagar i utlandet bör man ha en extraförsäkring
  (per person ) i mitt tycke är den väldigt dyr. Kan inte se att ni tagit med försäkringar .
  Att lägga undan en slant är aldrig fel man vet aldrig vad som kan hända och då är det fint att ha lite att ta av.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul att du också redovisar utgifter. Vi har en försäkring via Folksam, husbilsklubben. Den kostar 10-11 000,-/år och då ingår det reseförsäkring för 185 dagar. De dagarna vi behöver extra blir tilläggskostnad. Den kostnaden står med på ”övrigt” i inlägget” men jag har faktiskt inte skrivit ett inlägg om försäkring på den här bloggen. Men jag skrev om den på Webbtanten eftersom vi löste den frågan innan i började denna livsstilen. Ja, spara har vi alltid gjort. I vårt inlägg om struktur kan du se just det.

 4. Profilbild för Lisa

  Ok jag förstår men jag har bara läst denna blogg och troligtvis inte alla inlägg. Var bara nyfiken då försäkringen är en stor utgift och intresserad av om ev. förslag på lösning för att få ner den utgiften. Hoppas du inte tyckte frågan var för privat eller så

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej absolut inte Lisa! Vi svarar så gott vi kan. Bra du ställer frågor 🙂 Jag vet ännu inte vad tilläggskostnaden blir för de dagar utöver 185 kronor. Inte kommit dit än. Fortsätt gärna fråga!

 5. Profilbild för Lars Fridh
  Lars Fridh

  Intressant att följa er blogg och bl.a. få information om er ekonomiska månadssammanställningar, då vi planerar för fullt att sälja vår gård i Sverige och bo permanent i vår husbil. Vintern i Portugal och sommaren i Sverige har vi tänkt oss.
  Månadskostnaderna beror ju naturligtvis på personliga saker och önskemål, men man får en bra bild av vad det kostar, genom er blogg.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Lars! Exakt så är vår tanke med månadsredovisningarna. En behöver ju anpassa det efter ens eget intresse och smak.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.