När vi tog beslutet att byta husbil sköljde en stor tacksamhet över oss. Över allt som tiden med FrankieBoy lärt oss.

Alla perioder, händelser och upplevelser i livet vill vi ska utveckla oss på något sätt. Vi vill gärna ha öppna ögon och öron för att ta in allt livet bjuder på. Och Frankie har lärt oss massor!

When life gives you lemons make lemonade

Det har hänt riktigt jobbiga saker på det privata planet men tack vare att vi har varandra, bästa FrankieBoy och den här livsstilen har vi ändå sett fram emot varje ny dag vi får uppleva.

 1. Så den största lärdomen vi vill tacka FrankieBoy för är att vi insett att det vi inte kan påverka inte heller ska få utrymme som en sur citron, utan istället omvandlas till en läskande dryck.
 2. Vi har numera kunskap om vår el- och vattenförbrukning och vi har lärt oss att vi inte alls behöver så mycket som tidigare. Att hushålla med både el och vatten är en rikedom för oss men också för jorden.
 3. Att vänta är något vi tvingats lära oss, vilket vi är så glada för, vi har verkligen inte bråttom. Saker tar ibland längre tid än vad vi är vana vid och det skapar utrymme för eftertanke. Och annat.
 4. Vi visste att vi tycker om att vara bara vi två, men Frankie har förstärkt vårt behov av vår egen valda gemensamma ensamhet.
 5. Miljömedvetandet har ökat enormt tack vare denna livsstilen och vi hoppas att vi genom bloggen bidrar till ökad medvetenhet också hos dig som läser
 6. Att få uppleva så mycket som vi gjort i denna fria livsstil har lärt oss att vi är klara med Sverige. I alla fall nu. Kanske det bara är en paus. Det är en intressant lärdom att vi inte är så sugna på upplevelser här.
 7. Vi har också lärt oss hur en husbil fungerar och vi har bott på camping för första gången i våra liv.
 8. Vi har fått inblickar i en community som vi inte ens visste existerade.
 9. Att det går att leva helt fantastiskt utan att jobba jämt hade vi förhoppningar om inför vår flytt till FrankieBoy och det har ju bekräftats att det går alldeles utmärkt om vi gör aktiva val kring vår ekonomi och framtid.
 10. Tid är inte viktigare än pengar. Vi är väldigt mycket mer beroende av tid och frihet än vi någonsin varit av pengar. Men visst, pengar behöver vi också, dock har vi har lärt oss att uppskatta att tävla med oss själva om att inte spendera så mycket.
 11. Minimalismen är enormt viktig för oss, vi provade – vi fastnade.
 12. Vi har lärt oss att vi behöver en egen bas, en plats där vi kan odla och dra oss undan.
 13. Vi har upptäckt Portugal!

Tack finaste FrankieBoy för allt du hjälpt oss finna och inse! Vi ser inte bakåt – vi ser framåt!

/Anna & Roger

Photo by Micheile Henderson on Unsplash