Varje dag ger oss nya förutsättningar

Varje dag blir det nya förutsättningar att förhålla sig till vad gäller coronaviruset.

Skriver detta på fredag kväll (igår kväll alltså). Precis läst att Danmark stänger sina gränser. Som hemvändare ska en visst få lov att passera, som det ser ut idag alla fall. Visst kan vi åka färja från Tyskland, men det känns verkligen inte som ett alternativ att stänga in oss med andra okända människor på en färja i dessa tider. Ska ju även passera Spanien, Frankrike och Tyskland och vad som händer med gränserna vet vi inte.

Ingen brådska till Sverige

Nu har vi ju ingen brådska hem. Har inbokade saker i slutet av maj. Behöver göra vår fukttest senast 4 juni för att garantin ska fortsätta gälla. Men annars är det ingen fara på taket. Eller ko på isen. Eller vak på kon, som en person sa en gång.

Vi har ingen aning om hur vi ska bete oss framöver, vart vi kan åka och var gränserna är stängda. Vi får helt enkelt ta en dag i taget. Vi känner ingen panik. Vi är hemma. I ett skönt klimat. I ett land vi gillar. Har vänner omkring oss och vi mår bra. Varje dag ger oss nya förutsättningar.

Jag (Anna) har varit noga sedan några dagar tillbaka med min cortisonmedicin. Jag är astmatiker, men utan stress och med bra kost så håller jag min astma långt borta. När jag blir förkyld så ser jag till att inhalera för att minimera risken för lunginflammation. Nu inhalerar jag för att minska risken för problem ifall jag skulle få corona. Annars fortsätter vi att tvätta händerna ofta, har alltid med oss våtservetter när vi handlat till exempel så vi kan tvätta av oss direkt efter.

Vi känner oss trygga i FrankieBoy, vi har numera ett säkert avstånd till andra människor. Vi tror att den här livsstilen är tryggare än många andra. Vi befinner oss antingen utomhus (med säkerhetsavstånd) eller i FrankieBoy. Aldrig i trängsel, på tunnelbana eller buss och inte på arbetsplatser med risk för att bli smittade av kollegor eller kunder.

Här har vi det bra och vi hoppas vi kan åka hem i maj som planerat. Annars planerar vi om.

Tänker på våra vänner som skyndar sig hemåt Sverige, på vänner som insjuknat i influensa (corona eller inte vet vi inte) och sänder en varm kram till er alla som känner oro och tycker situationen är obehaglig. Vi sitter lugnt i båten FrankieBoy och avvaktar.

Bilden är från Tarifa, Spanien, i januari.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Varje dag ger oss nya förutsättningar”

 1. Profilbild för finnsummetone

  Samme tilnærming som vi har Anna. Vi tar en dag av gangen vi også, vi har det fint her hvor vi står parkert. Når vi kan komme oss tilbake til Norge er jo litt uvisst, men det blir nok en avklaring etterhvert.

  Uansett, som du sier vi er jo hjemme i vår Lofty så vi lider ingen nød 🙂

  Vi følger med på situasjonen, så får vi se etterhvert hvordan vi løser turen oppover.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Precis, det går ingen nöd på oss och hem kommer vi så småningom.

 2. Profilbild för Husbilen Ventilen
  Husbilen Ventilen

  Hej på er. Ja vi är ju på väg hemåt, se hur det går att komma in i Tyskland. Enligt vad jag läste Ang. Danmark så skall vi få lov att passera som hemvändare. Som det stod nu i alla fall.
  Ha det fortsatt gott // kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, vi har också förstått det ska gå att passera DK som hemvändare. (justerar inlägget lite). Hoppas allt går fint för er hemåt. Kram!

 3. Profilbild för Lena

  Vi har besök av våra föräldrar nu i tio dagar och så blir det så här. ????De är alla över 80 år, så de är verkligen i riskgruppen. Alla barer och restauranger har stängt och alla evenemang är inställda. Trots det så njuter de fullt ut av klimatet och ser fram emot att ev få semestern ”förlängd”, eftersom flygplatsen förmodligen hinner stänga innan de ska åka. Ingen oro där heller! Gäller att ha rätt inställning. ????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag förstår det är trist när allt är stängt. Fast vilken tur ni har varandra och kan njuta av allt annat tillsammans. Inställningen är så viktig, glad att ni alla mår bra <3

 4. Profilbild för Lena

  Detsamma, kram! ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   <3

 5. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  VI står kvar i Torre del Mar och inser att man inte bör flytta sig. Ser och hör massor av folk som kastar sig iväg… utan att veta var de kan stå. VI tror vi har det väldigt bra här, nu kommer det ju vara minst 14 dagars karantän här. en vi är friska och har det toppen HÄR. NU kommer det ju att bli förbjudet att flytta sig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tror inte det är läge att flytta på sig i Spanien heller. Vi hoppas vi har några fler dagar innan det stängs ner här i Portugal. Men mot Sverige drar vi inte än.

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.