Vårt företag är sålt för likvidering

En era är slut. Jag är inte längre en egen företagare. Jag har sålt VimleWebb AB till Bolagspartner för likvidering. Snabbt och smidigt gick det också.

Att slippa göra ett bokslut för 2023 och dessutom slippa göra allt med likvideringen är en stor vinst för mig. Det är så skönt att inte behöva tänka mer på något kring bolaget. En likvidation tar tid. Och kraft.

Så med lösningen att sälja till Bolagspartner, som garanterar att bolaget likvideras och inte säljs vidare, var det inte mycket att fundera på.

Jag hade andra alternativ, men det skulle kosta oss 3-4 ggr så mycket.

Dialog fram till övertaget

Från första kontakt fram till övertaget har dialogen var utmärkt. Både i telefon och via mejl. De har gett mig flera offerter, där jag mellan varje lagt till verifikat av olika slag för att till slut landa i försäljningsvärdet för bolaget: SEK 1,-

Jag har bemötts med övertygelser om att allt går fint, att det inte gör något att det blir en offert till. Och hela tiden har allt skötts väldigt snabbt. Det har inte tagit mer än 1-2 timmar från det att jag skickat in min balansräkning till att jag fått en offert.

I måndags, den 20 november, klickade jag till slut på acceptera. Sen fick jag ett nytt mejl där jag fick en länk till en checklista, där de listat alla dokument de behöver. Eftersom jag är en väldigt strukturerad person så hade jag full koll på allt de ville ha, så jag laddade upp det snabbt och skrev på kontrakt och fullmakt digitalt med bankID innan det var dags för lunch.

Aktiebok, Kontoutdrag från bank och skattekontot, kopia på ID-handling, bokföringsfiler, alla verifikat i en zip-fil, kontobevis för kontot jag vill ha köpesumman inbetald på samt den senaste momsdeklarationen och inkomstdeklarationen inkl. kvittenser samt den senaste slutskattesedeln. Det är vad som är inskickat.

Försäljningen klar

Nästa steg var för Bolagspartner att gå igenom alla dokument. Det var gjort när jag hade lagat och ätit lunch! Vid två-tiden fick jag ett mejl där de berättade att alla dokument var inne och genomgångna. Men att de skulle gås igenom en gång till av en annan person som en extra kontroll bara.

Nån timme senare fick jag mejl om att det behövdes sättas in 550,- för en ränta som kommer att komma. Så jag betalade in det från mitt privata konto och skickade in ett nytt kontoutdrag där insättningen fanns med.

En timme senare fick jag ett mejl om att de har betalat ut köpeskillingen, 1 svensk krona, till mitt angivna och verifierade konto.

Jag gav dem access till Skatteverket och de har nu full kontroll på allt som har med VimleWebb AB att göra. Alla avtal, mejl, domäner, Kivra etc är avslutade. Jag tror inte jag glömt något, om jag har det lär jag få veta det.

Det känns så befriande och skönt! Nu börjar livet som förtidspensionär, även om vi inte får några utbetalningar förrän i januari. Jag har ett par kunder kvar året ut, men de har redan betalt och inga fler transaktioner behöver göras. Bara själva förvaltningsarbetet.

Bilderna är fotad med teleobjektivet. Regnbågen tycker jag blev fräck när jag kom så nära. Nu har vi dock ingen regnbåge i sikte, för solen lyser på oss varje dag igen.

Publicerat:

i:

42 svar till ”Vårt företag är sålt för likvidering”

 1. Profilbild för Anette

  Vad skönt att det är klart och allt verkar gått bra.
  Härligt att kunna släppa det och bara fokusera på det ljuva livet. Grattis 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det känns väldigt skönt! Nu fokuserar vi på oss själva istället för kunderna, härligt! Tack!

 2. Profilbild för Barbro

  Sådana avslut (där man själv bestämt var, när och hur) är alltid sköna.
  Lycka till! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är väldigt skönt! Tack!

 3. Profilbild för Ajli

  Grattis 🙂

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det finns väl olika sätt att avveckla ett företag, men ni är nöjda så är allt bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi hade som jag skrev alternativ, men vi valde det som var smidigast och billigast.

 5. Profilbild för Ann

  Grattis till försäljningen! Skönt att höra att allt gick så smidigt för er 🙂

 6. Profilbild för Mamma C

  Då får man säga grattis då.
  Så skönt att allt gick så smidigt och bra. Inget krångel alls. Precis så som man vill ha det.
  Ha en fin onsdag och regnbågsbilden är så vacker.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Tjoff tjoff bara! Kram

 7. Profilbild för Marianne

  Grattis och välkomna till de frivilligt daglediga!
  Fotot på regnbågen är helhäftigt, men jag fastnade förstås vid fåglarna 🙂
  Så härligt med soliga dagar.
  Önskar dej en fin dag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Hihi, så klart du fastnade vid fåglarna 🙂 Detsamma, kram

 8. Profilbild för Znogge

  Så skönt att det är gjort och det låter som ett smidigt och bra alternativ.
  Välkomna till att äga er tid!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det känns toppen! Så nöjda!

 9. Profilbild för Annika

  Grattis! SÅ skönt för dig att det är avslutat och klart. Förstår att det är en enormt lättnad eftersom det inte är ett ”bara”.
  ÄLSKAR din regnbågsbild, den är underbar!
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu är det avslutat, känns väldigt bra. Tack, gillar den med! Kram

 10. Profilbild för Ingrid

  Det måste vara skönt att ha gjort ett avslut och det verkar ju ha gått bra!
  Ha en fin onsdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Avslut är alltid skönt och nu är det över. Känns så bra!

 11. Profilbild för Anni

  Grattis, så skönt att allt gick så smidigt! Vi hade minst sagt ett litet helsike när vi skulle ta hand om pappas AB som blivit ett Holdingbolag men revisorn inte gjort det han skulle utan bara skickat svindyra fakturor och banken strulade som bara den. Då var jag oerhört tacksam att min svägerska också är revisor så hon och brorsan kunde ta hand om allt. Det löste sig inte förrän brorsan pratade med en på banken som visade sig var uppväxt några kvarter från vår barndomshem. Man tar sig för pannan – ska något sådant spela in?!?!

  Nåja. Njut njut njut av att slippa all administration! Bäst att jag sätter mig med bokföringen när jag kikat klart här hos dig 😉

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men usch det låter verkligen jobbigt! Bra med kompetenser i familjen så ni fick löst det till slut. Jag gillar ju administration, men nu kan jag göra det när jag vill, inte när jag måste 🙂 Lycka till med din!

 12. Profilbild för Paula Merio

  Grattis till smidig likvidering! Enda gången jag ägt företag, ett aktiebolag, då gjorde vi konkurs, tyvärr. Vi var tvungna att lägga ner verksamheten efter bara ett par år av hälsoskäl då jag fick problem med hjärtat och läkarna ansåg att lugn och ro var enda medicinen.
  Nu liknar ni söta buskskvättar, en fågel jag inte tidigare sett, och jag önskar en bra inledning på fri-som-fågeln-livet

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är andra bolaget vi likviderar, och den här gången slipper vi bry oss över huvudtaget. Skönt! Hahah, ja två buskskvättar har vi blivit. Tack!

 13. Profilbild för LillaSyster

  Det verkar ha gått smidigt och lätt =) Snart kan nu njuta av friheten!
  Fina bilder idag också. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mycket smidigt! Jag har tjuvstartat njutet 🙂 Tack! Kram

 14. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Så härligt att allt gått som smort och smärtfritt, har förstått att det inte alltid är lika smidigt.
  Nu kan ni njuta utav allt annat ni har runt er och framför er!
  Allt gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns fantastiskt bra! Tack, vi njuter på.

 15. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vilken härlig frihetskänsla ni måste känna nu. Men kanske även en liten pyttig saknad också. Men jag hoppas att det inte är så utan bara glädje. Det verkar smidigt att avveckla på det sätt du har gjort.
  Bilden med regnbågen är fantastisk och pippibilderna är också jättefina 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns bara bra faktiskt. Om jag skulle sakna någon f.d. kund är det ju bara att dra iväg ett SMS 🙂 Jobbet kommer jag definitivt inte att sakna, det har jag tröttnat på för ett par år sedan redan. Tack! Kram

 16. Profilbild för Matilda

  Grattis till ett avslut och till en ny start! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 17. Profilbild för Susjos

  Härligt att vara fri som en fågel, Grattis till det! Det verkar ha gått smidigt!
  Å visst är regnbågen fin!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns verkligen härligt och gick väldigt smidigt!

 18. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Stort grattis till er båda! Att känna sig fri som fågeln är skönt och fotot med regnbågen är så himla fint. Passar så bra in i sammanhanget rent symboliskt också.

  kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen! Känns finfint och underbart när en kan uppfylla sina drömmar. Kramar tillbaks!

 19. Profilbild för Veiken

  Grattis till att allt gick så smidigt och att ni är nöjda!
  Skönt att kunna lämna över ”skitgörat” till någon annan.
  Välkomna som Friherre och Friherrinna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Verkligen så, väldigt nöjda och så skönt! Tack så mycket!

 20. Profilbild för Susanne

  Grattis till er båda! Så skönt det måste kännas att allt gått smidigt och att ni nu kan njuta av er nya tillvaro.
  Superfina bilder och vilken supersöt fågel.
  Grattis igen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Känns fantastiskt!

 21. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Skönt när allt är klart!
  Njut av det nya livet!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja väldigt skönt! Tack det gör vi.

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.