företaget förblir svenskt

Vårt företag förblir svenskt

Vårt företag kommer fortsätta vara svenskt även efter den dagen i framtiden då vi flyttar till Portugal. Inget kommer alltså förändras för våra kunder.

VimleWebb AB är ett litet företag där bara vi två är anställda. Vi anlitar svenska underkonsulter och arbetar bara med svenska kunder. Då vi medvetet inte gör några stora vinster betalar vi inte heller några stora vinstskatter. Vår löneskatt ska betalas till Sverige via SINK-skatt. Det är något vi behöver ansöka om i samma veva som vi flyttar.

Skönt att inte behöva flytta företaget, utan kan fortsätta som tidigare med vårt arbete och våra kunder. Att vi sitter i Portugal och jobbar är ingen skillnad, det gör vi ju redan nu flera månader varje år och kunderna är vana vid att vi inte är i Sverige särskilt mycket, vilket inte påverkar våra digitala tjänster.

Om någon kund tycker vi behöver träffas fysiskt så löser vi det så klart, men det ska vara goda skäl för det i så fall. Våra kunder är redan digitala, men kanske även corona-tiden gjort alla lite mer öppna för digitala möten istället för att resa kors och tvärs.

Företaget förblir alltså ett svenskt aktiebolag när vi så småningom flyttar till Portugal. Och nej, jobba på stranden är inget vi gör – men bilden tog vi Altura, Algarve, i januari 2019 för att illustrera vår frihet att jobba platsoberoende.

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.