Fortsätter dagboken med vad vi sysslat med inför vårt byte av FrankieBoy mot Vega. 

Idag sker själva inbytet på PR Husbilar i Sollebrunn! Men i dagens inlägg berättar om vad vi förberett under de senaste tre dagarna. De här dagarna har vi även jobbat en hel del, så vi har blandat arbete med rensning och städning.

Måndag

Vi ägnade förmiddagen åt att städa de utrymmen vi tömt. Torkat ur skåp, dammsuga och skrubba mellangolvet genom luckorna på utsidan. Allt på utsidan är nu klart!

Tekniska grejer, sladdar, apparater, ficklampor och annat smått har sorterats. Innehållet i medicinskåpet, garn och en del kemtekniskt är sorterat. Krokar som vi satt upp inne i FrankieBoy har vi plockat ner. Lämnar kvar de hyllor vi byggt och hoppas de kan vara till glädje för den nya ägaren.

Dessutom städade Roger sina föräldrars förråd.

Middagen blev mat som fanns i kylen, vill tömma skafferi, frys och kyl så mycket vi kan så vi kan anpassa vad vi har med oss utifrån utrymmet som finns i Vega.

Tisdag

En dag med en hel del jobb i vårt företag. Men vi har också rensat bland mer tekniska saker, lastat ut toapapper och hushållspapper som vi köpt på oss (för vi hade gott om utrymme i FrankieBoy). Tömde ut skafferiet och resterande av köksutrustningen samt torkade ur alla skåp och lådor.

Körde en maskin med tvätt. Bortsett från lakanen som Rogers mamma tvättar och torktumlar när vi är och byter FrankieBoy mot Vega.

Roger lånade personbilen och körde utrensade grejer till Östhjälpen i Jonsered, så de kan komma till glädje för någon annan.

Kylskåpet och frysen är nästan tomma, så gjorde middag av konserver och torrvaror. Belugatacos med rå lök, ananas, majs samt vitlöksmajonnäs som tillbehör. Både hårda och mjuka tacoskal kunde vi välja på. Kul att laga middag och bjuda på nya smaker för svärföräldrarna.

Uttråkade av väntan kollade vi en film innan vi gick och la oss.

Onsdag

Sista dagen med förberedelser. Efter en sista dusch med samtidigt duschstädning satte vi på en maskin tvätt med de sista smutsiga kläderna. Ställde in varor från kyl och frys i husets kök. Glad vi har möjligheten till att förvara våra kylvaror kallt under dagen när vi byter husbil. Avfrostade frysen och städade rent hela tornet med kyl, frys och ugn.

Fönstren är putsade och hela hytten är städad. Bodelsmattan är dammsugen med ”mattpiska”. Köksbänken och spisarna är skrubbade. Klistermärken ”Bo i husbil” är borttagna från dörrarna.

Toalettutrymmet är grovstädad, finliret gör vi imorgon (läs idag) efter morgontoaletten. Då dammsuger vi även sängarna efter att vi tömt den på våra sängkläder.

Del 1 – Vad som hände i helgens förberedelser kan du läsa här.

/Anna & Roger