Vi står still hemma-hemma i Partille och förbereder FrankieBoy för inbytet, så ett dagboksinlägg blir det idag.

I fredags körde vi till Rogers föräldrar där vi är skrivna. Här har vi vårt förråd, våra verktyg och all service vi kan tänkas behöva. Dessutom har vi möjlighet att låna en liten personbil vid behov.

Fredag

Vi vaknade på Savannen i Alingsås och körde till Willys, tömde vår samling av återvinning samt besökte Jysk för att kolla in nya campingstolar. Dessvärre var alla trädgårdsmöbler borta, nu laddar de för jul.

När vi kom till vårt hemma-hemma så började vi rensa och städa förrådet där vi har våra kartonger. Vi rensade bort en hel del, sånt vi inte varit mogna att göra oss av med tidigare, men som det nu inte alls fanns behov av att spara. Vi skapade en förutsätting för att få plats med fler saker från FrankieBoy i förrådet. Hittade två fina vinglas i en kartong, vilka jag plockade ut och ställde undan för Vega. I FrankieBoy har vi ju Frankiaglas som hör till bilen.

Vi testade också den 12V-laddare vi köpt på nätet, funkade finfint. Berättar mer om den längre fram.

Middagen blev rester från frysen, det gäller att även rensa i matförrådet eftersom Vega har mindre förvaring än FrankieBoy.

En låda till Östhjälpen och till förrådet.

Lördag

Direkt efter frukosten (som vi får serverad inne i huset varje morgon) cyklade vi iväg till Jonsered där Östhjälpen ligger. Vi vill gärna köpa begagnat så mycket vi kan så vi hade siktet inställt på bland annat en kastrull i en annan storlek som kunde ersätta två av de vi har. Dessutom hittade vi tunna gardinlängder som vi vill ha som överkast. En gammal stekpanna i gjutjärn ville vi ha också men det fanns ingen. Har du en du vill sälja?

Efter lunch började jag rensa ur köket, skolådan samt linneskåpet. En del grejer hamnade i högen vi kommer lämna in till Östhjälpen, en del vill vi spara för framtiden och några saker har vi faktiskt slängt då de tjänat klart.

Roger värmde bort QR koden på FrankieBoys baklucka, sen tvättade han rent så det syns inte ens att det suttit en dekal där.

Jag handtvättade ett par kuddfodral och Roger cyklade till Jysk och köpte en ny innerkudde till en av våra kuddar. Gardinlängderna tvättades i maskin.

På eftermiddagen flyttade jag grejer från luckorna på utsidan av FrankieBoy till extrarummet i huset där vi förvarar sånt som ska flytta in i Vega.

Gardinerna torkade jättefort, jag klippte bort combobandet i ena änden på gardinlängderna, nålade upp en 2 cm fåll och fick sen hjälp av svärmor att pressa. Senare på kvällen handsydde jag fållarna så när Vega kommer är överkasten klara!

Söndag

Stilla förmiddag med en hel del arbete med blogg och sociala kanaler.

Sen tog arbetet med vidare rensning över. Alla kläder sorterades: sparas för framtiden, slängas, lämnas till Östhjälpen och till Vega. Trots att vi har så lite kläder är det inga problem att minska ytterligare. Vi använder ju våra favoriter mest hela tiden och det andra som ligger i skåpen är mestadels för att ha om vi inte får tvättat. Handtvätta gör jag gärna när vi är i varmare länder och då hålls tvättkorgen nästan tom eftersom jag tvättar efterhand. Det har vi haft i åtanke när vi rensat bland kläderna.

Lånade personbilen och körde till Biltema för att kolla in nya campingstolar men blev inget köp då de inte hade några kvar av de vi ville ha (trots att de fanns i lager enligt deras webbplats).

Hem igen och rensning i kökets skåp och lådor, samt genomgång av alla papper för FrankieBoy.

Middag gjordes av rester och konserver. Och en äppelpaj med rabarber från frysen blev snacks för oss på kvällen och resten sparades för förmiddagskaffet på måndag.

Idag har vi bott 900 dagar på hjul –  det är en grymt skön livsstil och vi ser fram emot att down-siza ytterligare och testa vanlife med allt vad det innebär!

Del 2 – förberedelser för inbyte

/Anna & Roger