ta bort dekor

Dagbok – inför husbilsbyte – del 1

Vi står still hemma-hemma i Partille och förbereder FrankieBoy för inbytet, så ett dagboksinlägg blir det idag.

I fredags körde vi till Rogers föräldrar där vi är skrivna. Här har vi vårt förråd, våra verktyg och all service vi kan tänkas behöva. Dessutom har vi möjlighet att låna en liten personbil vid behov.

Fredag

Vi vaknade på Savannen i Alingsås och körde till Willys, tömde vår samling av återvinning samt besökte Jysk för att kolla in nya campingstolar. Dessvärre var alla trädgårdsmöbler borta, nu laddar de för jul.

När vi kom till vårt hemma-hemma så började vi rensa och städa förrådet där vi har våra kartonger. Vi rensade bort en hel del, sånt vi inte varit mogna att göra oss av med tidigare, men som det nu inte alls fanns behov av att spara. Vi skapade en förutsätting för att få plats med fler saker från FrankieBoy i förrådet. Hittade två fina vinglas i en kartong, vilka jag plockade ut och ställde undan för Vega. I FrankieBoy har vi ju Frankiaglas som hör till bilen.

Vi testade också den 12V-laddare vi köpt på nätet, funkade finfint. Berättar mer om den längre fram.

Middagen blev rester från frysen, det gäller att även rensa i matförrådet eftersom Vega har mindre förvaring än FrankieBoy.

En låda till Östhjälpen och till förrådet.

Lördag

Direkt efter frukosten (som vi får serverad inne i huset varje morgon) cyklade vi iväg till Jonsered där Östhjälpen ligger. Vi vill gärna köpa begagnat så mycket vi kan så vi hade siktet inställt på bland annat en kastrull i en annan storlek som kunde ersätta två av de vi har. Dessutom hittade vi tunna gardinlängder som vi vill ha som överkast. En gammal stekpanna i gjutjärn ville vi ha också men det fanns ingen. Har du en du vill sälja?

Efter lunch började jag rensa ur köket, skolådan samt linneskåpet. En del grejer hamnade i högen vi kommer lämna in till Östhjälpen, en del vill vi spara för framtiden och några saker har vi faktiskt slängt då de tjänat klart.

Roger värmde bort QR koden på FrankieBoys baklucka, sen tvättade han rent så det syns inte ens att det suttit en dekal där.

Jag handtvättade ett par kuddfodral och Roger cyklade till Jysk och köpte en ny innerkudde till en av våra kuddar. Gardinlängderna tvättades i maskin.

På eftermiddagen flyttade jag grejer från luckorna på utsidan av FrankieBoy till extrarummet i huset där vi förvarar sånt som ska flytta in i Vega.

Gardinerna torkade jättefort, jag klippte bort combobandet i ena änden på gardinlängderna, nålade upp en 2 cm fåll och fick sen hjälp av svärmor att pressa. Senare på kvällen handsydde jag fållarna så när Vega kommer är överkasten klara!

Söndag

Stilla förmiddag med en hel del arbete med blogg och sociala kanaler.

Sen tog arbetet med vidare rensning över. Alla kläder sorterades: sparas för framtiden, slängas, lämnas till Östhjälpen och till Vega. Trots att vi har så lite kläder är det inga problem att minska ytterligare. Vi använder ju våra favoriter mest hela tiden och det andra som ligger i skåpen är mestadels för att ha om vi inte får tvättat. Handtvätta gör jag gärna när vi är i varmare länder och då hålls tvättkorgen nästan tom eftersom jag tvättar efterhand. Det har vi haft i åtanke när vi rensat bland kläderna.

Lånade personbilen och körde till Biltema för att kolla in nya campingstolar men blev inget köp då de inte hade några kvar av de vi ville ha (trots att de fanns i lager enligt deras webbplats).

Hem igen och rensning i kökets skåp och lådor, samt genomgång av alla papper för FrankieBoy.

Middag gjordes av rester och konserver. Och en äppelpaj med rabarber från frysen blev snacks för oss på kvällen och resten sparades för förmiddagskaffet på måndag.

Idag har vi bott 900 dagar på hjul –  det är en grymt skön livsstil och vi ser fram emot att down-siza ytterligare och testa vanlife med allt vad det innebär!

Del 2 – förberedelser för inbyte

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Dagbok – inför husbilsbyte – del 1”

 1. Profilbild för Linda
  Linda

  Jag har en gammal gjutjärnspanna jag funderat på att slänga då jsg har tvp .. har även två ihopfällbara campingstolar som man fäller ihop till en liten väska som man kan ha med sig smidigt på tex tur

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Gjutjärnspannan kan vara aktuell! Skicka gärna mejl och berätta mer, samt var du bor 🙂 Boihusbil@gmail.com

 2. Profilbild för Rolle+o+Carina

  Ja nu har ni lite att rensa bort inför nya Plåtisen!
  Men oxå spännande med en sådan va?

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Mycket spännande, vi tror det här blir väldigt bra!

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Härligt att kunna minska ytterligare. Jag ser ju att det inte behövs så mycket kläder som jag tar med bara utifall att..
  Det blir spännande att höra fortsättningen ????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kläder är inte det som tar mest plats i vårt hem, har aldrig varit. Men konstigt nog kan vi ändå minska där rejält. Blir spännande att se vad vi får kompromissa om, vad som inte får flytta in i Vega.

 4. Profilbild för Eva
  Eva

  Så spännande med ert byte från stort till litet. För oss gick det galant att minska ned ägodelarna, saknar verkligen ingenting och livet i en 6,70 bil fungerar jättebra. Vi har varit på husvisningar och fick second thoughts…vi vill nog inte börja om med allt som vi av en anledning tidigare lämnat bakom oss. Vi fortsätter att leva på hjul och funderar vidare på hur/vad vi gör framöver. Stort lycka till med bilbytet????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ja det är grymt spännande. Vad skönt för er att ni landat i ett beslut som känns bra, att behålla friheten har jag stor förståelse för. Även om vi kikar på Portugal är det ju inte så att vi ska sluta rulla.

 5. Profilbild för Kors+och+Tvärs

  Roligt att börja röja och sortera. Det blir väl avsevärt mindre plats i Vegas förråd

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är alltid skönt att röja. Mindres plats men vi verkar få plats med allt. Inte klara än med det ryms mer än vad vi trodde

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.