Vi drog till Spanien

En och en halv timme tar det i bil för oss till Spanska gränsen. Och där på andra sidan gränsen finns det lockelser.

För där finns Mercadona. Jag har skrivit förut om vår kärlek till den spanska matvarukedjan. Det finns Meracdona butiker även i Portugal, de flesta i Norra Portugal men även i Setùbal där vi handlat ett par gånger.

Men vi har allra närmast till butiken i Ayamonte, i södra Spanien precis på gränsen till Algarve, Portugal. På översta bilden befinner vi oss på bron mellan länderna, Ayamonte till vänster och Vila Real de Santo António i Portugal till höger.

Så i fredags fick vi feeling och drog iväg efter lunch. Vi håller oss ju hemma mest hela tiden, extra mycket nu när det byggs pool. Så det var skönt att lufta våra vingar lite, även om det bara var för att handla.

Jag tog med mig kameran för vi tänkte att vi kunde ta en promenad i Ayamonte, en stad vi inte besökt egentligen eftersom vi bara åkt till Mercadona. Så den här eftermiddagen körde vi runt, men det var så mycket bilar överallt så vi hittade ingen parkering, så vi bestämde oss för att skippa Ayamonte den här gången. Också. Men ett par bilder fick jag med mig.

Men vi fick handlat, bland annat Mercadonas cola och cola zero, som verkligen är jämförbara med Coca-Cola, Rogers favoritdryck. Det är mer än 50% billigare, i alla fall om en handlar på Mercadona i Spanien. Priserna är lägre där än på Mercadona i Setúbal. Det blev även tomatpuré, god choklad, fryst glutenfri pizza och annat smått och gott. Dessutom passade vi på att tanka Julietta på närliggande bensinstation då även dieseln är billigare i Spanien.

På vägen hem testade jag att fota med lite olika inställningar för motiv i rörelse. Här är några av de hyfsat skarpa bilderna.

Så vi fick luftat oss lite, handlat en del och sedan komma hem till vår älskade lilla plats ett antal timmar senare. En härlig fredagseftermiddag helt enkelt, och ja, vi åt pizza på kvällen framför en film.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Vi drog till Spanien”

 1. Profilbild för Tricia Pimental
  Tricia Pimental

  We had pizza in front of a movie last night, too. I don’t know where we would be without it. Maybe Keith knows about Mercadona–he is the shopper in the family–but I don’t think so. Thanks for the tip. Heading back to Portugal from Sweden is looking promising.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Pizza and movienight is always a lovely night 🙂 Oh, you´ve had the meeting with the real estate manager?

 2. Profilbild för Madde

  Först lät det som en stor resa, men det är som om vi åker till svärfar bara 🙂 Ja man får ju passa på att handla då priset är lägre,, Är Portugal så mycket dyrare än Spanien? Har i och för sig bara varit på Madeira och upplevde det som rätt så billigt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vet inte om Portugal är så mycket dyrare än Spanien. Men just Mercadona har väldigt bra priser på vissa av sina matvaror, som just sitt eget märke av cola-dryck. Och drivmedel är billigare. Madeira är dyrt i förhållande till fastlandet Portugal. Det var alltså just Mercadona i sig som drog oss iväg. En fantastisk butik helt enkelt.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Tänk att just Mercadona hör till det jag kan sakna när jag går på lokala ICA i Falköping. Vid våra boenden i Anguilas hade vi en alldeles underbar Mercadona vi handlade i….. Härligt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahaha, jag kände exakt likadant när vi var tillbaka i Sverige efter Spanienbesöken på vintern! En utmärkt utflykt att stilla Mercadona-suget 🙂

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Nära till fina utflykter, nya områden för mig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi får utforska lite mer noggrant vid nästa besök.

 5. Profilbild för Marianne

  Trevligt och välbehövligt att komma hemifrån emellanåt, hur bra en än trivs hemma och det blev ju en trevlig dag med en fin avslutning med pizza och film. Synd att ni inte kunde stanna och turista i stan, men det blir väl en annan gång. Det gick ju bra att fota i rörelse, det brukar jag också göra ibland.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det verkligen. En fredagseftermiddag var inte en bra dag för strosande dock, men det lär komma fler tillfällen att se Ayamonte.

 6. Profilbild för Kristina Nilsson

  Vilket fint liv ni har skapat åt er i Portugal. Tack för allt du väljer att visa på bloggen. Önskar er en fin sommar!

  Vänligen Kristina Nilsson

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja vi trivs verkligen här. Kul du läser och följer med, önskar detsamma till dig!

 7. Profilbild för Znogge

  Vilken trevlig utflykt det blev och handlad fick ni gjort. Smidigt att det inte är så långt att köra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev en liten trevlig utflykt över en eftermiddag.

 8. Profilbild för Kerstin Sjöström

  Så härligt med en dag för shopping och dessutom hamna i ett annat land – för oss är det mera av typen att vi åker till Ikea i Älmhult. Säger också som någon skrev, tack för allt du skriver och visar, jag blir ju riktigt sugen på Portugal ju mer jag läser.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul att kunna locka med Portugal. Jag älskar verkligen att vara här så om det genomsyrar mina inlägg är det inte konstigt 🙂

 9. Profilbild för Susjos

  Va kul med en liten utflykt, och visst fick du bra bilder också! Mercadona har man hört talas om i Spanien. Fint att ni fick fylla på förråden. Mysigt med pizza och film på kvällen också!
  Ha en bra start på veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja Mercadona är nog välkänt för de som spenderat lite tid i Spanien. Pizza och film är alltid en succé 🙂

 10. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Det där är ungefär som att bo i Sverige och fara till Norge och handla, eller som att bo på Åland och ta båten till Sverige., fast ännu kortare väg för er då förstås. Härligt. Roligt att det inte är längre än så till Mercadona som jag vet att ni gillar. Tack för turen över gränsen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ungefär som att åka till Norge och handla (Fast vem gör det, det är ju jättedyrt där?!) 🙂 Vi hoppas på mer tur en annan dag som vi åker dit, en fredagseftermiddag var ingen bra dag för att flanera på stan i alla fall. Tack för att du hängde på!

 11. Profilbild för LillaSyster

  Vilken trevlig shoppingutflykt!
  Pizza gjorde jag till lunch idag. Ha en bra eftermiddag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Pizza är gott, går ju att variera i oändlighet.

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Festligt att bara spontant bestämma sig för att åka till Spanien över dagen 😀 Men det är så klart inte lika märkvärdigt när man bor så nära som ni gör. Kul ändå och bra för både plånbok och äventyrslusten. Det är alltid kul att hitta på något när man har varit relativt overksam ett tag. Då räknar jag så klart inte med allt ni har jobbat med hemma för där har ni inte varit overksamma. Synd att ni inte hittade någon parkering men det kommer fler chanser 😀 Pizza och film låter som en bra avslutning på dagen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är lite festligt verkligen. Nästa gång ska vi nog dock åka efter frukosten istället och därmed ha lite mer tid att utforska. I fredags handlade det mer att komma hemifrån lite. Ifrån poolbygget 🙂

 13. Profilbild för Micke

  Billigare läsk är ju inte så fel och cola zero är helt ok till och med för mig.
  Ja, billigare överhuvudtaget är ju bara såååå härligt.

  Fina bilder, det tackar jag för.

  Ha det bäst Anna. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar cola zero, ny upptäckt.. 🙂 Gillar normalt inte läsk. Tack själv!

 14. Profilbild för byblixtra

  Åh, 1 ½ timme till Spanien låter härligt och kul med shopping. När jag åker 1 timma och 50 minuter söderut kommer jag till Skellefteå. 😉 Det är bra shopping där också. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi gillar inte att shoppa egentligen, men Mercadona tycker vi om 🙂 Hoppla du bor långt norrut du!

 15. Profilbild för Carita

  Den där bron ser ju lite ut som Öresundsbron 🙂
  Och att köra en och halvtimme från Portugal till Spanien, det är som för mig att köra från Lovisa till Esbo, alltså en bit förbi Helsingfors. För nu skriver jag ogärna det att jag har bara en dryg timmes väg till ryska gränsen. Dit åker jag inte.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är den lik 🙂 Nej, närheten till Ryssland är inte roligt.

 16. Profilbild för Ingrid

  Så trevligt med kartbilden så jag fick koll på vart ni tog vägen på er shoppingtur.
  Dina bilder av landskapet och den molniga himlen blev ju jättefina.
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra kartbilden hjälpte till att lokalisera oss 🙂 Tack!

 17. Profilbild för Anita

  Det lät lite härligt … ”Vi drog till Spanien” och när jag tänkte på det kändes det som det var en lång resa men det var det ju inte. Och handlat fick ni också innan ni kunde åka hem till er egen lilla oas. Pizza och en film … låter som en perfekt avslutning på en bra dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var lite härligt att bara dra, lämna byggarbetsplatsen 🙂 Var en väldigt bra dag!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.