costa da lavos ställplats

Vi har haft årets första varma sommarkväll!

Även om vi befinner oss i ett alldeles fantastiskt klimat så är det inte varmt på kvällarna. Förrän nu.

Underbara dagstemperaturer på över 20 grader har vi haft titt som tätt, men det har alltid blivit kallt på kvällen. Men igår kväll var det 19 grader ute när klockan var 19.30. Solen gick ner strax före 19 och efter det sjunk temperaturen. Inne i bilen hade vi 24,5 grader när klockan var 20.00 och då hade vi de flesta fönstren öppna.

Myggen driver mig in i bilen dessvärre, men det är ändå helt ljuvligt att känna att vi kunde sitta ute i shorts och T-shirt så länge. Vi får se hur länge vi får njuta av det här, men den här veckan ska det i alla fall vara väldigt fint väder och lagom temperatur runt 20 grader på dagarna.

Vi har hittat en ställplats intill havet, det finns tömning och vatten att fylla på här. Priset är noll kronor. Kylen är laddad. Vi kan stå här så länge vi vill. Dessutom har vi väldigt trevliga grannar som vi hoppas stannar några dagar till så vi får lära känna varandra ordentligt.

Lite söder om Figueira da Foz på Portugals västkust är vi, i en by som heter Costa de Lavos. Idag utforskar vi den här byn och njuter av lite strandliv tror jag bestämt. Kanske dags att bada lite igen?

Bilden är från solnedgången som jag bevittnade inifrån bilen.

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Vi har haft årets första varma sommarkväll!”

 1. Profilbild för Christel

  Det låter helt ljuvligt! Bara njut på fast dom där myggen är inte roliga. Vi är i Kroatien på Istrien och där är det kallt på kvällar och nätter, men på dagarna i solen kan det bli riktigt varmt och skönt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tur de inte är i närheten på dagen 🙂 Ser fram emot att besöka Kroatien, får se när det blir men det är något vi vill göra.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Så härligt med ljumma kvällar. Det är nog det enda vi saknar här i Aguilas. Här blev det jeans och tunn dunjacka på inför kvällspromenaden fram till stan vid 18-tiden i går kväll.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det kommer snart ska du se, vi har en vecka här med kanonväder, misstänker det blir svalare strax igen..

 3. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Vi är i La Linea nära Gibraltar,här har också varit ljumma sköna kvällar men nu är vi drabbade av en storm. Vi står hyfsat parkerade i hamnen så det går ingen nöd på oss, men vi är ju på väg till Portugal. Myggen är ett hatobjekt de är ju annorlunda, de hörs inte men bits och kliar flera dagar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Storm är verkligen inte roligt! Har en vinden från rätt håll går det ju bra, men från sidan är obehagligt! Kanske ni kommer ikapp oss, vore kul att säga hej!

 4. Profilbild för Carina Hörling Alfredsson
  Carina Hörling Alfredsson

  Hej Anna, jag är en av era följare. Som nyblivna husbilsägare sedan i augusti 2018 så har vi funnit att eran blogg är så intressant. Vi har inga planer på att ”boihusbilpermanet” men vi planera för lite längre resor i framtiden. I dag då jag läste er blogg så såg jag att i hade myggproblem, vet inte om ni har kommit på något konkret att få dessa små men ack så irriterande varelser att försvinna. Vi fick genom bekanta föra sommaren ett tips om en produkt som heter Thermacell. Den skapar en skyddszon på 20 kvadratmeter och stoppar myggorna innan de kommer nära nog att bita dig och den finns i olika storlekar // fina vårhälsningar från Västmanland

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att ni gillar vår blogg! Vi har en Thermacell, och den funkar bra. Särskilt om vi tagit ut markisen också. Men jag får panik av myggen så det räcker inte alltid 🙂

 5. Profilbild för Carina Hörling Alfredsson
  Carina Hörling Alfredsson

  Ja de små liven kan även få de starkaste på fall ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det verkligen 🙂

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Vad härligt med sommarkvällar redan nu,blir avis ju! 🙂
  Skicka gärna upp lite värme,idag hade vi + 11 i skuggan!
  Men vi har iaf myggfritt 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   *skickar och puffar iväg varm luft så mycket jag kan*

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Ljumma kvällar är det bästa som finns! Men så trist med myggen…
  Vi hade ju några sådana när vi var i Torre del Mar och det är så mysigt. Nu kurar vi skymning hemma i TVsoffan och försöker komma på hur det är att landa här i lägenheten ett tag

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas ni känner att det är en trivsam omväxling… själva känner vi ingen längtan efter lägenhet alls 😀

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.