Vi klipper banden med Semlan

Det är ett tufft beslut vi har fattat men vi känner att det är nödvändigt att klippa banden med Semlan.

Vi började ju mata Semlan när vi såg hur utmärglad hon var i våras när hon väntade Sombri & Assi. Och det har gått så fint att ha alla tre här vid matdags. Tills nu.

Semlan är fortfarande vild, även om jag kan närma mig henne lite mer och hon är inte lika rädd längre. Men det betyder också att hon tar för sig mer på balkongen. Hon fräser och slår med tassen mot våra pälsklingar. Hon hänger inne i deras hus och jag tycker det verkar som att hon gör Sombri & Assi osäkra. Jag tror inte de riktigt vet var de har henne, hon har skjutit dem ifrån sig men ändå hänger hon i deras hem. Det är väldigt tydligt att de inte kan slappna av när hon är i närheten i alla fall.

Semlan tar våra bebbars mat, de backar undan när hon går till deras tallrikar. Jag ser henne ofta komma springandes från grannen (som har många katter). Jag misstänker att de matar henne också, eller att hon snor till sig mat där när de inte är hemma. Det är inte personer som vi har någon dialog med på grund av tidigare obehagliga samtal, så att komma överens om vem som ska mata är inget alternativ.

Det verkar inte gå någon nöd på henne, inte nu i alla fall. Och med tanke på hur hon påverkar Sombri & Assi så vill vi markera att det här är deras hem. Tyvärr inte hennes.

Så nu får inte Semlan någon mat hos oss längre. Den första morgonen när hon inte fick mat så förstod hon nog inte vad som hände. Jag blängde på henne, sprutade lite vatten och markerade att hon inte längre var välkommen på balkongen. I resten av trädgården bryr jag mig inte, där får de göra upp själva.

Det gör så klart ont i hjärtat att ha tagit det här beslutet, men vi behöver välja sida. Vi vill inte riskera att hon vinner en intern uppgörelse och får dem att flytta härifrån. Hon är vild och klarar sig i vilt tillstånd. Våra pälsklingar har alltid, åtminstone sedan hon övergav dem, haft sin mat- och sovplats här.

Om det skulle bli så att Semlan magrar och kommer hit och tigger så kommer jag nog ge henne mat. Men inte på balkongen. Jag får hitta en annan plats till henne där hon kan få sin mat i så fall. Men jag hoppas det inte kommer till det, utan att det är någon annan som nu ser till att hon får mat. Framtiden får visa vad som händer, men just nu får hon i alla fall inte mat av oss och hon är inte välkommen på balkongen.

Och igår (några dagar efter att hon slutat få mat här) satt hon på balkongen vid frukostdags, men när jag kom ut med tallrikarna till Sombri & Assi så gick hon iväg direkt. Rutinen är nämligen ändrad till att jag förbereder tallrikarna inne istället för att ställa ner tallrikarna på balkongen och där fördela maten till tre. Så hon har nog lärt sig att den nya rutinen inte inkluderar henne.

Usch vad det gör ont i mig, men jag behöver värna om våra små. Och det har blivit skillnad, de är mycket lugnare igen nu när Semlan inte kommer i tid och otid till balkongen.

Översta bilden visar när hon snopen går bort över ängen när hon nekats frukost.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Vi klipper banden med Semlan”

 1. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Så klart det gör ont i hjärtat. Men ni kan ju inte hand om henne när era missar blir oroliga av hennes närvaro. Och på bilderna ser det inte ut att gå nån nöd på henne nu. För Assi och Sombri har ni tagit rätt beslut. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen, det var ett svårt beslut att behöva ta, men vi tror det är nödvändigt. Går ingen nöd alls på henne just nu i alla fall. Kram

 2. Profilbild för Kerstin Sjöström

  usch så jobbigt men jag förstår dig, och tycker ni har gjort ett klokt val för gruppen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja väldigt jobbigt. Vi tror och hoppas det är rätt beslut.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Förstår att det inte är lätt beslut, men bra i slutändan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var verkligen inte lätt. Men ja vi hoppas det blir bra för alla framöver.

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Ett jobbigt beslut men det var nog rätt att ta det nu. Jag tänker lite på om hon får nya ungar framöver så hon inte kommer till er med dem också. Nu är ju pälsklingarna kastrerade och blir mer och mer som era huskatter så visst ser det bra ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ju jobbigt att neka någon (människa eller djur) som behöver en. Men jag tror inte hon behöver oss faktiskt. Inte nu i alla fall. Hon kom inte ens till balkongen idag. Så tror hon fattat vinken.

 5. Profilbild för Znogge

  Det är nog ett klokt beslut för annars kommer hon säkert med nästa kull ungar till er. Sedan är det jobbigt att neka någon som behöver och det hade gjort ont i mitt hjärta. Hon har ju så att säga frigjort sig från ungarna så dem behöver hon inte. Det enklaste hade nog varit att kastrera även henne men hon är så klart en vildkatt på ett helt annat sätt. Finns det inte mat så söker hon sig förmodligen vidare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju också en risk så klart. Vi ville kastrera henne med, men det är inte möjligt att fånga henne. Hade hon inte påverkat ungarna hade hon fått vara kvar och jag hade fortsatt att närma mig henne och kanske jag hade lyckats fånga henne, men inte på bekostnad av deras trygghet.

 6. Profilbild för Anita

  Förstår att det känns svårt men det låter ändå som ett klokt beslut. Hon har ju klarat sig förut och kommer säkert att klara sig i fortsättningen också. Och i värsta fall kanske det går att lägga ut mat på ett helt annat ställe. Förstår att det känns i hjärtat men det fungerar nog inte i och med att Assi och Sombri blir stressade när hon kommer. Och hon ser välmående ut på bilderna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är nog den enda vägen att gå om vi vill att våra bebbar ska vara trygga. Och de visar varje dag att de mår bra här, så det får vara det vi går på. Ja hon verkar välmående.

 7. Profilbild för Ingrid

  Stackars Semlan, men måste ju i första hand se till att era små har det bra. Semlan hittar säkert något annat ställe där hon kan få mat. Katter är överlevare!
  Ha en fin tisdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är synd om henne, men vi räcker inte till. Hade gärna haft ett kattpensionat men det funkar ju inte med min allergi. Tack, vi får hoppas hon fortsätter må fint utan vårt stöd.

 8. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Ni har tagit rätt beslut även om det smärtar. Semlan har ju också skjutit undan sina ungar precis som det är i naturen. Hon klarar sig, hon är en överlevare och ni ska absolut sköta om de små pälsklingarna till allra först. Men jag vet att sånt här gör skitont.
  Styrkekramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja hon är en överlevare. Det gör ont, men samtidigt är jag bestämd och det blir inte en utdragen process. I morse kom hon inte ens. Tack! Kram

 9. Profilbild för Mamma C

  Förstår att det svider i hjärtat. Men det är nog det bästa för er i alla fall.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det, men det blir nog bäst för ungarna så här. Märker redan stor skillnad.

 10. Profilbild för Micke

  Dystert beslut men en Alfahona är ju en Alfahona, så tolkar jag det iallafall.
  Det fungerar ju inte i längden, men svider i hjärtat gör det ju.

  Ha det nu så fint ni kan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det gör så klart ont, men hon klarar sig, det är jag övertygad om. Detsamma!

 11. Profilbild för Annika

  Det är rätt beslut, men fattar att det känns inom dig, såklart.
  Hoppas att hon sakta men säkert slutar att komma till er.
  Kram till dig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Imorse kom hon inte alls. Så hon fattar snabbt, hon är smart som bara den och vi kan kommunicera med blickarna. Tack! Kram

 12. Profilbild för Marianne

  Det var verkligen ett riktigt tufft beslut, men samtidigt nödvändigt för att de små och ni ska få ro.
  Men ändå fint att ni har lite koll på avstånd.
  Stor kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var tufft, men nu känns det okej eftersom hon snabbt förstod vad som gällde och ungarna mår bättre. Kram!

 13. Profilbild för LillaSyster

  Det gör ont i katthjärtat att läsa, men jag förstår dig. Trygghet för era små går ju först. Fina Semlan hoppas att hon hittar ett nytt hem.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja.. hoppas verkligen hon hittar mat någon annanstans. Hem har hon nog redan på flera ställen i vår lilla dal 🙂

 14. Profilbild för Jossu

  Vilket tufft beslut. Men hon är ju trots allt välnärd och kommer nog inte ha några problem med den nya rutinen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tror inte heller det blir några problem. Och blir hon mager igen får vi kanske hitta en annan lösning. Men på balkongen är hon inte välkommen.

 15. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Ojojoj, jag förstår att det är svårt men säkert nödvändigt. Det är ju precis som du skriver. Assi och Sombri är så gott som tama och ni är husse och matte till dem och för att de ska klara sig måste ni stålsätta er. Men usch vad kämpigt att behöva mota bort Semlan. Tyvärr är många katters liv svåra men de har i alla fall inte en vinter med snö och minusgrader att klara av hos er. Jag hoppas innerligt att Semlan ska jaga mer och på så sätt klara sig och kanske får hon mat någon annanstans. Ni får ägna er åt era sötnosar, precis som det ska vara.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi märker i alla fall skillnad på dem, de är mkt lugnare nu. Ett jobbigt beslut verkligen. Hade vi haft katterna inne hade det ju inte varit ett problem, då de fått maten i skyddat space. Men nu får vi göra balkongen till deras skyddade plats. Hon klarar sig säkert, annars ser vi till att hon gör det. Kram

 16. Profilbild för Susjos

  Usch vilket jobbigt beslut, men anar att man måste göra så, och du märkte ju direkt på dina pälsklingar att de är lugnare när hon inte kommer…
  Hoppas det blir bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var ett tufft beslut. Det bästa hade ju varit om de kunde leva i symbios även på balkongen, men det funkar bevisligen inte.

 17. Profilbild för Kraka

  Förstår att det är ett tufft beslut. Men jag tycker det är helt rätt med tanke på småkissarna som behöver tryggheten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var tufft, men eftersom vi ser en enorm skillnad på småttingarna redan så var det rätt beslut.

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.