solglimtar-over-havet-goran-widgham

Vill diskutera svenska samhället med favoritjournalisterna

goran-widhamGöran Widham är en aktiv piratpartist och jag var nyfiken på hans digitala del av lever. Härligt långa svar som ger dig en inblick i Görans verklighet.

Vem är du på och utanför webben?

På webben är jag en förvirrad blandning av privatperson, yrkesman och politisk aktivist. Jag hänger på Facebook och andra ställen och umgås med en stor spretig bekantsskapskrets. Jag försöker hänga med i och bidra till samtalet om kommunikation, medier och marknadsföring bland annat på Twitter, mer ojämnt på LinkedIn och på min professionella hemsida. Dessutom är jag aktiv i Piratpartiet och deltar i det politiska samtalet på nätet dels på twitter, dels genom att driva den politiska bloggen Sagor från Livbåten tillsammans med en partikamrat.

Utanför webben är jag familjefar i mitten av ett evighetslångt renoveringsprojekt, lyckligt gift med gymnasiekärleken och intensivt engagerad i mitt arbete som kommunikationsrådgivare/marknadsförare. Det händer att jag använder fritiden till tankegymnastik som sudoku eller korsord, fysisk träning eller att bara hänga med någon kär vän. Och böcker … massor av böcker!

Twitter: @widham
Hemsida: widham.se
Blogg: fridholm.net

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

Jag älskar när små praktiska vardagsgöromål görs enklare och snabbare med en enkel enfunktionshemsida. Att boka taxi via taxigöteborgs formulär på nätet till exempel. Vissa av de där sidorna minns man ju inte ens, för man letade upp dem och använde dem en gång. Men den gången var det en ljusglimt i tillvaron. En hjälpande hand vid lösningen av ett problem.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Jag skrev en debattartikel på SVD Brännpunkt i valrörelsen 2010 om härskartekniker i politiken som jag är väldigt stolt över. https://www.svd.se/opinion/brannpunkt/harskartekniker-i-politiken_5021667.svd

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Jag skulle vilja äta middag med några av mina favoritjournalister för att diskutera det svenska samhället och de svenska medierna – listan kan göras lång men om jag begränsar mig till de jag har haft digitala kontakter med, inte har träffat personligen vad jag kan minnas och kommer på i hastigheten så tänker jag på namn som Emanuel Karlsten, Anders Mildner och Sanna Rayman.

Vad brinner du mest för på webben?

Nätneutralitet, en upphovsrättsreform som gör det möjligt att dela spännande saker med varandra utan att ständigt agera i lagens utmarker och en vettig kamp mot tolerans och hat. Jag skulle kunna skriva en uppsats om alla tre, men för den som är intresserad så har jag redan skrivit massor om detta på Sagor från Livbåten.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Jocke Jardenberg

Bilder: Privata av Göran Widham CC-BY

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.