liknande inlägg wordpress

Visa dina liknande inlägg

Vill du ha fler klick på din sajt? Bloggar du? Kanske du skriver nyhetsflöden på företagets sajt? Om du har ett flöde av inlägg/artiklar rekommenderar jag funktionen liknande inlägg.

Varför jag gillar liknande inlägg-funktionen

Ett blogginlägg (nyhetsinlägg) är ofta en landningssida för din webbplats. Den delas i sociala medier och den indexeras på Google. Många av dina besökare kommer troligen in till din sajt via ditt blogginlägg, kanske också för första gången.

Som besökare gillar jag förhoppningsvis vad jag läser. Blir nyfiken på annat du skrivet om ämnet. Då vill jag lätt hitta det innehållet. Kategorier och etiketter är jättebra för det. Men att få en överblick över några andra inlägg direkt när jag läst klart gör att jag gärna klickar in på något av dem. Att underlätta för mig som besökare är alltid viktigt.

För dig som sajtägare innebär det klicket att du ”fångat” mig som besökare. Du har nu chansen att fördjupa vår relation! Om du driver företag kan du med det extra klicket ytterligare visa på din kunskap och därmed få in mig i din säljtratt. Driver du en blogg så gör de liknande inläggen att du kan visa mer om vem du är och vad du bloggar om så jag förhoppningsvis blir en trogen besökare som du genom dina bloggsamarbeten kan tjäna pengar på t.ex.

Interna länkar gillas av Google. Med dina liknande inlägg skapas internlänkar på den sidan automatiskt. Tänk på att även internlänka i texten när du skriver om något som du tidigare skrivit om.

Hur lägger man in liknande inlägg på sin WordPress hemsida?

Använder du ett färdigt tema finns funktionen ofta redan inkluderad. Leta i theme options och dess blogginställningar och se ifall du kan välja att sätta på/av funktionen.

Har du eget programmerat tema kan du skapa funktionen i temats kod direkt. Eller be någon annan.

Vill du använda plugin finns det flera att välja på, sök reda på det som motsvarar dina behov. Viktigt att tänka på är att pluginet är responsivt och alltså visar de liknande inläggen i snygg layout inklusive miniatyr på alla enheter. WordPress Related Posts är ett WordPress tillägg med många inställningar samt att du i varje inlägg manuellt kan välja vilka andra inlägg som ska visas som relaterade. Du kan alltså välja bort ett inlägg som visas för att du kanske skrev det för så länge sen att det inte längre är relevant.

Tänk på att vad som styr de liknande inläggen varierar. Ibland är det förbestämt att det är ex. kategorier och inte reglerbart i inställningarna, ofta kan man välja om det ska vara etiketter eller kategorier som ska styra. Programmerar man själv kan man ju göra precis som man vill!

Sätt nu igång och aktivera dina liknande inlägg i ditt inläggsflöde!

Detta inlägg publicerades först på vimlewebb.se men är flyttat hit till Webbtanten.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.