maj-manad-syren

Maj månad – syrenen blommar och jag reflekterar

Att reflektera och tänka till på vad olika saker/händelser har för betydelse i mitt liv är något jag försöker göra emellanåt. En blogglista kan då vara ett bra verktyg. 

Jag har verkligen rannsakat mig själv ordentligt och tänkt igenom vad maj månad har inneburit för mig. Och vilken fantastisk månad det varit! Har det varit en bra månad för dig med?

Maj månads färg

Grönt! Det har grönskat ordentligt i maj. Fantastiskt vackert och glädjande. När det spirar i naturen lever jag alltid upp lite extra.

Maj månads favorithändelse

Weekendresan till Thessaloniki med min Roger. En spännande resa på många sätt.

Maj månads dryck

Kaffe. Känner att jag har druckit väldigt mycket kaffe. Finkaffe hemma, halvtrist kaffe i farten, kall (!) cappuccino i Grekland och lyxiga kaffevarianter på olika coffeshops i Göteborg, Alingsås och Thessaloniki.

Maj månads detalj

Blommande syrener! Doften gör mig nästan galen. Få dofter ger mig en så euforisk känsla. En kvist från en vit syren från den vackra trädgården intill tog jag med mig hem. Den hängde över deras staket och visst får man väl ta den då?

Maj månads klädesplagg

Värmen kom med dunder och brak! Och en ny vit, tunn och luftig topp har blivit flitigt använd. Den passar lika bra på kundbesök, i Grekland som hemma i soffan. Mycket användbar alltså!

Maj månads middag

Har faktiskt inte ätit någon särskilt minnesvärd middag i maj. Vi har ätit hemma mestadels och inte har vi hittat på något särskilt inspirerande och minnesvärt. Däremot känner jag att lunchen vi åt sista dagen i Thessaloniki är något jag kommer minnas länge. På restaurang Takadum åt vi väldigt god grekisk mat, bästa på hela helgen!

Maj månads bästa inköp

Har väldigt lite lakan för det är något jag tycker är otroligt trist att lägga pengar på. Men för ett par veckor sen köpte jag bäck och bölja lakan! Älskar verkligen bäck och bölja, svala och luftiga lakan som jag sover fantastiskt gott i. Nu har jag två omgångar, så jag alltid kan ha bäck och bölja i vår säng. *gör bäck-och-bölja-dansen*

Maj månads bästa beslut

Att börja använda min systemkamera med fasta 50mm objektivet igen. Jag älskar verkligen det objektivet och det har legat i lådan alldeles för länge nu! Här är ett smakprov. Fotot på syrenkvisten är tagen med min telefon.

vinglas-majmanad-50mm

Maj månads upptäckt

Det flödar in pollen överallt. Jag satt och jobbade vid matbordet och balkongdörren är alldeles intill. Efter bara 30 minuter var min telefons skärm, som låg alldeles bredvid mig, täckt av gult pollen. Tacksam för att min allergi numera går att leva med och att jag inte längre behöver stänga in mig i ett mörkt rum.

Maj månads projekt

Eftersom jag vill börja skriva mer fokuserat så har skrivandet varit majs månads projekt. Jag har gått skrivarkurs, frågat skribenter i min närhet hur de arbetar, testat verktyg/appar och även börjat använda papper och penna mer för att hitta det jag tror är bästa sättet för mig att anamma, dokumentera och hantera mina upplevelser och min inspiration.

Maj månads måltid

Det blir helt klart sista måltiden vi åt i Thessaloniki, där vi var på Kristi Himmelfärds helgen. Genuin och väldigt god grekisk lunch med tzatziki, lamm (till R), grekisk ost och makalöst god sallad.

Maj månads låt

Helt klart Stina Wollters nya låt! Leave my shame – som släpptes 19 maj. Har länge följt Stina på Instagram och hon är en stor förebild för mig. Att nu få höra hennes uttryck i musik var häftigt. Och bra! Denna vers spelar mest på mina strängar och hur jag faktiskt är. Tar plats. För sån är jag.

I’m gonna put myself
In the biggest room
I’m gonna fill it up
Like a red baloon
If theres a life for me without shame and fear
Im wanna live it from now on”

Publicerat:

i:

8 svar till ”Maj månad – syrenen blommar och jag reflekterar”

 1. Profilbild för Lisa

  Vilken fantastisk månad du haft!! Resor, mat och en massa upptäckter. Roligt att läsa. Min har inte varit lika fantastisk, men en bit på väg. 🙂

  1. Profilbild för Anna

   Ja tack det har varit en härlig månad 🙂 Kanske juni blir din finmånad 🙂

 2. Profilbild för Gunnar F Novik

  Låter som en fylld och bra månad. Själv har vår månad varit stressig och ändå fylld av goda stunder. De när en är nära.
  Må gott i juni också.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Gunnar! Låter fint ändå, stress kan ju vara ok om man får landa i de fina och nära stunderna också.

 3. Profilbild för Helena Roth

  Härligt att läsa om din maj-månad. Min kommer gå till annalerna som en anmärkningsvärd månad, om än inte av angenäma skäl. Men – den inre kärnan i mig är stark och smidig och gör att jag står stadig även i stormen!

  1. Profilbild för Anna

   Ajdå det var tråkigt att höra att den inte varit angenäm. Hoppas juni är bättre! Och väldigt skönt att du står stadigt 🙂

 4. Profilbild för Dorotea Pettersson, tidscoach

  Vilken fin månad du har haft. GIllar din sammanfattning. Och jag älskar också doften av syrén.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Dorotea! Hoppas du får en fin junimånad med mycket syrendoft, här har de iaf inte blommat över riktigt än.

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.