syfte-namn-inriktning

Syfte, namn och inriktning.. på bloggen

Jag kom ju tillbaka till bloggandet för bara några månader sedan efter ett längre uppehåll. Men har totalt bloggat i 10 år. Om olika passioner i mitt liv. Men jag är spretig. Känns det som. Vill att man ska förstå vad bloggen handlar om när man kommer hit.

När jag kom igång igen med bloggen ville jag bara fort få igång den. Jag slog ihop mina tidigare bloggar och började skriva. La mer krut på teknik och layout (är ju webbproducent) än vad jag gjorde på de viktigaste frågorna. Som målgrupp, syfte, namn och inriktning på bloggen.

Nu kommer det där ikapp mig! Arbetet jag inte gjorde då biter mig i baken nu. Anade att det skulle bli så, men jag ville så gärna komma igång med bloggandet igen, så jag hade för bråttom.

Jag är i gång och jag tycker det är så fantastiskt roligt! Jag vill verkligen fortsätta och det ska jag göra. Men nu hoppas jag du kan svara på lite frågor för att hjälpa mig att hitta rätt med min blogg. Men först.

Mina tankar och resonemang

Syfte

Syftet med min blogg är att dela med mig av tankar och upplevelser, att utveckla mitt skrivande och göra skillnad. För mig och kanske även för dig? Att på sikt hitta samarbetspartners eller andra sätt att få lite inkomst på bloggen.

Namn

Annas.. ja det känns bra. Men det kanske ska vara en fortsättning på namnet? Eller ska det vara något helt annat? Domänen är anna-forsberg.se och det tänker jag är bra, för det handlar om mig och mina passioner oavsett vad jag väljer för inriktning. Men namnet, logotypen, byline etc. ska vara tydligare och bättre. Vad sjutton ska bloggen heta? Egentligen? Det måste kunna finns kvar när jag ändrar passioner, för det lär jag göra. Innehållet på bloggen kommer att svänga, på samma sätt som mitt liv håller på. Med förändringar. Utveckling.

Heter ju webbtanten på alla sociala medier kanaler. Hade ju även en blogg som hette anna-forsberg.se tidigare. Där bloggade jag om digitaliseringen. Aldrig något personligt och aldrig något om resor. Kanske jag ska heta det igen men ha en annan inriktning. Blir man besviken om man ser att webbtanten skriver om annat än webb? Jag är ju en webbtant eftersom jag älskar webben.

Inriktning

Annas är ju en livsstilsblogg. Tror jag. Skriver ju inte så mycket om min vardag dock. Just nu står det att jag lever livet utan hänsyn till normen. Och det stämmer. Men känns högtravande. Tidigare stod det passioner och reflektioner, men det kändes så platt, det är ju det bloggande är tänker jag, att man skriver om sina passioner och reflekterar. Jag skulle behöva hitta en annan byline, en tydlig inriktning så jag skriver inlägg som bara motsvarar det jag väljer i min byline.

Mina passioner varierar, så gör då även bloggfokuset. Tidigare var det minigrisar och odling, livet på landet. Nu är det resor och livet i stan. Men livet ser ut så. Jag vill inte ha en separat blogg för varje passion. Jag vill ha en blogg om hur livet ser ut och förändras. För mig. Och jag tror det inspirerar. Har jag fel?

Frågor till dig som läser

Jag har ca 600 läsare varje vecka. Det är fantastiskt roligt! Jag vill gärna höra vad du tycker! All input är värdefull för mig och skulle du vilja lägga några minuter på detta för att hjälpa mig utvecklas skulle jag bli ytterst tacksam!

Skriv med andra ord gärna en kommentar och svara på alla eller en av nedan frågor. Om du vill. Men jag skulle bli väldigt tacksam! Numrerade dem så du lätt kan hänvisa till vilken fråga du svarar på.

 1. Är det något av de kategorier jag skriver om som du gillar mer eller mindre och i så fall varför?
 2. Tycker du om variationen på mina inlägg eller är det förvirrande? Motivera gärna.
 3. Inspireras du av det du läser här?
 4. Kom gärna med förslag på byline, inriktning, namn…

Jag tar en slurp kaffe och hoppas jag får input som hjälper mig i detta dilemma! Tack på förhand!

 

 

Publicerat:

i:

7 svar till ”Syfte, namn och inriktning.. på bloggen”

 1. Profilbild för Kristina Svensson

  Hej du Anna!

  Jag skriver minst ett, ibland tre-fyra texter av exakt samma karaktär som det du skriver ovan. Per år alltså. Och alldeles oavsett hur mkt jag klurar så kommer jag aldrig på det perfekta svaret. Men varje år filar jag en aning på min tagline. Jag håller för övrigt på och laddar för årets omgång…

  Med andra ord har jag inte facit men jag tycker att du tänker helt rätt med en mugg som är du. Jag vet att alla marknadsföringsnissar säger att man ska ha en sajt per ämne men det blir ju en skog med sajter där det ibland är fem års paus mellan inläggen för att sedan komma åtta på en vecka. Hur många läsare hittar dem då?

  Sedan kan jag hålla med om att nuvarande beskrivning inte riktigt stämmer med min bild av dig. Jag tycker inte att du lever utanför normen utan är alldeles normal. (Något som ev säger mer om hur jag lever än om dig :)).

  Mitt bästa tips är nog att bara skriva och sedan hålla dig till ”Annas passioner” tills du kommer på något bättre.

  Lycka till!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Kristina! Ja, något måste göras – för nuvarande byline måste bort 🙂 Har sett att du våndas av samma dilemma.

   1. Profilbild för Kristina Svensson

    Ja den nuvarande är inte den bästa du har haft. Tycker jag iaf. Jag gillade ju verkligen webbtanten och det är klart att en webbtanten in ha andra intressen också. Men det är aldrig fel att använda sitt eget namn, särskilt om man tänker sig skriva reportage

    Finns mycket att klura på. Men din sajt är i alla fall snygg!

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja men tänk vad bra att man kan göra fel, så man får chans att göra om. Skam vore väl annars kan jag tycka ifall min sajt inte var snygg ;).

 2. Profilbild för Nicki von Platen

  Snabb återkoppling. Tycker så här.

  Två. Bloggar. Webbtanten som är etablerad och bara handlar om ditt yrke/digital utveckling mm.

  Ha kvar Anna – passioner och reflektioner, 
  Det är ju precis det din blogg handlar om. Och speglar dig som person. Lycka till

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Nicki! Nej två bloggar blir det inte. Webbtantens innehåll är redan integrerad i den här bloggen. Webbtantens innehåll var inte mitt yrke utan mer mitt intresse för det digitala, en av mina passioner. Ja, jag är mer inne på passioner och reflektioner igen. Det var helt klart bättre än vad det är idag.

 3. […] jag inte kom vidare till beslut trots ihärdigt funderande, har jag tagit hjälp av vänner och kollegor. Alla har faktiskt sagt att Webbtanten är det jag […]

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.