WebCoast, SSWC, Webbdagarna…

Det finns många olika sammanhang som man vill vara i. Många olika konferenser och mötestillfällen när man gillar och arbetar med webben, internet och kommunikation.

Hur väljer man?

Hur ska man då kunna välja, för alla kan inte besöka allt. Det är många saker som avgör vilka konferenser man besöker.

Vad kostar det? Har jag tiden? Vad finns det där för mig? Intressanta föreläsningar? Boende och resa lätt/bekvämt/dyrt? Ja du har säkert fler saker som du tar hänsyn till när du bestämmer vilka evenemang du ska vara med på.

Här är en kort beskrivning av de webbevent jag har deltagit på.

WebCoast

I Göteborg i mars varje år, när vårsolen börjar värma upp våra stelfrusna kroppar  träffas alla som älskar webben fre-sön på Lindholmen.

Jag har varit med på de två tillfällen som tidigare varit och nu är det snart dags för ett tredje, jag var så klart snabb att anmäla mig! Varför? Jo på WebCoast är det sån otrolig gemenskap, öppenhet och värme. Människorna är inkluderande och går man fram till nån man inte känner så startar möten man inte trodde var möjliga. Alla är verkligen där för att nätverka och skaffa sig nya kontakter.

Föreläsningarna är av så varierad natur att man alltid hittar något intressant. Ibland har jag besökt en föreläsning som jag inte ens var intresserad av bara för att jag var nyfiken av föreläsaren. Det som är så fascinerande är att talarna på WebCoast är deltagarna. De som vill hålla föreläsningar gör det. Ingen får betalt för att hålla en föreläsning utan här är det endast det egna drivet och den egna motivationen som gör att folk vill berätta om vad de kan. Det är med en stor entusiasm man ser föreläsarna framföra sina föreläsningar som nästan alltid inspirerar!

WebCoast är på Lindholmen Science Park. Alla är i samma lokaler och man springer ständigt på nya ansikten och människor. Men det är ändå inte så många som är där. Max 250 st. för att det fortfarande ska vara en gemytlig stämning.

Mina förväntingar inför WebCoast 2012

Dessutom är det billigt! Läs mer på WebCoast hemsida.

SSWC

I Blekinge skärgård i augusti varje år, när sommarn är på väg att ta slut och man behöver energi för att ta tag i hösten. En långhelg på Tjärö.

En sommar har jag varit med på SSWC och jag kommer säkert att åka dit igen. Däremot längtar jag inte än och då avvaktar jag tills längtan återkommer. Det är en fantastisk miljö, bra föreläsningar enligt knytkonferens konceptet (samma som jag beskrivit ovan för WebCoast).

Det är runt 450 personer som intar en stor ö, många bor i tält även om det finns andra boendealternativ också.

Jag var där som ganska ny i branschen och hade stora förhoppningar om att träffa en massa folk som skulle lära mig mer och utvidga med nätverk som entreprenör. Finna nya samarbetspartner t.ex. När jag läser mitt blogginlägg som jag skrev efter SSWC 2011 så blir jag lite förvånad, för så minns jag det inte riktigt. Men härligt att jag just då kände mig så uppsluppen 🙂 Det jag minns mest är att jag kände mig väldigt ensam. Jag har normalt inte alls svårt för att ta för mig och kasta mig in i grupper där folk samtalar. Men jag kände mig faktiskt inte alltid så välkommen. Bevisligen har jag inte samma känsla idag som precis efter Tjärö, så jag tänker åka igen! Men när det blir är inte bestämt än.

Mina förväntningar på SSWC 2011

Läs mer på SSWCs hemsida

Webbdagarna

Två fullspäckade konferensdagar i Göteborg i höstas. Fokus ligger på föreläsningarna som hålls av etablerade föreläsare. Det var flera jättebra föreläsare och jag fick fantastisk inspiration av de dagarna. Men att talarna får betalt och är väletablerade är inte detsamma som att det är fantastiska föreläsningar.

En del talare upplever jag faktiskt som lite trötta och omotiverade medan några talar är otroligt professionella och inspirerande! En salig mix. Som det är på alla webbevent. Den stora skillnaden är dock priset för det kostar en del att besöka Webbdagarna.

Om ett par veckor åker jag till Webbdagarna i Stockholm och ser fram emot det!

Läs mer på Webbdagarnas hemsida

ITexpo

Besökte Mässan i Göteborg i januari. Det är en del traditionella mässmontrar samt att hörnena i mässhallen är speakerscorner där man i år höll föreläsningar om marknadsföring, mobilitet och business bland annat. Det var roligt att vara med och lyssna på bl.a. @claes som jag träffat tidigare men inte hört föreläsa. Dessutom fick jag några intressanta kontakter.

En stor fördel var att det var gratis. Men det är inte en mässa som jag känner ett stort behov av att återkomma till. Passar det in i mitt schema så åker jag säkert dit igen av ren nyfikenhet om inte annat.

Summering

Om du bara ska besöka ett evenemang i år så rekommenderar jag varmt WebCoast! Ja jag är lite partisk för jag ansvarar för WebCoast webb, men jag rekommenderar dig ändå att besöka Göteborg i mars. Det finns biljetter kvar. Vi ses där!

Det här är mina upplevelser – har du andra – skriv dem gärna i kommentatorsfältet och som vanligt blir jag glad om du delar vidare!

Publicerat:

i:

3 svar till ”WebCoast, SSWC, Webbdagarna…”

 1. Profilbild för Ina

  Hej! 🙂 Vet inte om du har möjlighet att hjälpa mig men testar att fråga ändå då du verkar vara 1000 gånger bättre på wordpress än mig 🙂 Det är så att jag inte kan kommentera på väldigt många wordpressbloggar och det verkar vara dom som man måste logga in sig via WP och nåt med gravatar.. själva inloggningen ser ut som det gör för mig som har eget domän men när jag loggar in med mina användaruppgifter så får jag upp ett urgammalt konto som jag öppnade upp (och slutade använda lika fort) för 5 år sedan. Ett gratiskonto med samma användarnamn + mail som jag har på min nuvarande blogg. Ändrade min gamla bloggkonto (som jag aldrig bloggade på) så att det blev olika mail- och användarnamn för att se om det gick att kommentera hos wp-bloggarna med inloggning men ICKE!! Blir så trött. Vet du hur jag skall göra? Så som du och jag har det med kommentarerna är ju skitbra; man slipper logga in sig, även för personer som inte har någon wp-blogg! 🙂

  Mvh// Carina

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Hej Carina!
   Vet inte riktigt om jag förstår vad du menar.
   gravatar.com är ett ställe där du kan skapa ett konto som kopplas samman med ex. wordpress vad gäller avatar och mail etc.
   Du kan inte använda din inloggning via din egna domän att kommentera hos andra. Det måste vara ett wordpress.com konto.
   Du kan dock uppdatera ditt sådana konto och ta bort gamla bloggar etc. och lägga till den aktuella, även om den är på egen domän.
   Hoppas du blivit lite klokare 🙂
   Hälsningar Anna

   1. Profilbild för Ina

    Jahaa! Det var som 17! Får göra som du skrev 🙂 Tusen tack för ditt svar! 😀

    Mvh/ Carina

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.