12. Plocka/köp en blomma

Nu i juletid finns så många fina blommor att köpa och kanske svårt att hitta någon att plocka, i alla fall i Sverige.

En blomma på bordet livar upp hela hemmet tycker jag. Är det dessutom en blomma som doftar så är det ännu mer fantastiskt. Färg, doft och form – allt är bra med blommor!

Jag kan plocka min stora och vackra solros, men det vill jag inte, den gör sig bäst i trädgården. Det blir nog nejlikor, de är ju röda och passar fint i julinredningen. Bilden är från när jag tog in några nejlikor för en månad sedan.

Finns inte så mycket mer att säga om den här utmaningen, liva upp ditt hem med en blomma helt enkelt!

Julmusik från min spellista

En välkänd julsång som här sjungs på portugisiska!

https://youtu.be/CMDIj8cRJps

En dag utan regnstänk

I lördags hade vi en hel dag utan en enda droppe regn, det var fantastiskt. Solen lös inte hela tiden, men det var uppehåll och vi kunde greja i trädgården. Jag fick beskuret plommon, päron och granatäppleträd. Och rensat en del ogräs. Att vara utomhus mycket mår jag bäst av, så det var verkligen efterlängtat!

Lucköppning 12 december
Jag utmanar dig att idag köpa eller plocka en blomma och ta in i ditt hem.

Publicerat:

i:

38 svar till ”12. Plocka/köp en blomma”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Lätt utmaning idag =)
  Men den får utföras efter jobbet, snart dags att bylta på sig och gå, -7 och med köldeffekten som tfn säger så är det -12 måste se till att få håret torrt under mössan nu. Ha en bra dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig att den är lätt för dig 🙂 Usch och fy för de kalla graderna, något som inte jag hade uppskattat i alla fall. Du med!

 2. Profilbild för Anita

  Det var en lätt utmaning. Jag har amaryllisar som står på vänt i uterummet och ska tas in idag för att slå ut till jul. Andra, som jag tagit in tidigare, är på gång att slå ut och så har jag flera krukor med hyacinter som också ska tas in fast närmare jul. Älskar julens blommor.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Åh så vackert det blir inne hos dig med amaryllisar och hyacinter. Jag gillar också julens blommor, men har ingetdera, har missat dem helt, och vet inte vad som finns här heller.

 3. Profilbild för Znogge

  Vissa blommor hör julen till och amaryllisar finns redan på plats. Däremot så tänker jag köpa några hyacinter för de doftar så ljuvligt. Någon plockning blir dock inte av men kanske tar jag in lite mossa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns verkligen fina julblommor, hyacinter doftar verkligen fantastisik!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  En omöjlig utmaning om jag skulle försöka plocka en blomma men en lätt en när det gäller att köpa en. Idag när jag handlar på ICA ska en snittamaryllis få följa med hem (för 1kr på stammispris). Annars blommar redan två av tre stänglar på min amaryllis i kruka och vi börjar kunna ana färg på hyacinterna som står i mossa på bordet.
  Eftersom vi mest har tåliga gröna växter i fönstren är det härligt med lite färgglada blommor på borden!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vilket fantastiskt pris för en snittamaryllis! Färg livar alltid upp och färska blommor ger så mycket glädje tycker jag.

 5. Profilbild för Ingrid

  Blommor är aldrig fel!

 6. Profilbild för Marianne Cargus

  Så fin julmusik 🙂
  Jag skulle kunna plocka in en julros om jag ville, men de är så fina i rabatten så tror jag nöjer mej med mina novemberkaktusar och hyacinten som snart slår ut.
  Jag håller med dej, när man kan vara ute och jobba mår man bäst. Du har rensat ogräs nu, och jag har nyss skottat på gården, kontraster!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker om att lyssna till portugisiska och särskilt i musik 🙂 Ja, låt du julrosorna stå kvar i rabatten. Ljuvlig doft får du när hyacinten slår ut hoppas jag (vet att det fanns luktfria i Sverige för några år sedan). Ja det är kontraster.. när du rensar ogräs har vi ökentorka 🙂

 7. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag tänkte plocka in en flamingoblomma och sedan köpa en julstjärna när vi var på stan, men det blev inte riktigt så i alla fall. Men blommor vill jag gärna ha på bordet, tillsammans med ljus. Det hör liksom till bara…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag köpte en julstjärna idag istället för att ta in en nejlika från trädgården. Kändes mer juligt 🙂 Jag har för litet bord för att ha krukan på bordet dock, så den står i fönstret. Men den kanske inte gillar värmen från elementet under… vi får se hur länge den lever.

 8. Profilbild för Susjos

  Försöker vårda den stora julstjärnan jag köpte härom veckan!
  Så ni har haft en del regn nu? Kanske naturen gillar det i alla fall ?
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag köpte en idag och hoppas den lever fram till jul i alla fall. Ja, naturen älskar så klart regnet, det behövs onekligen. Men det är blötare än det varit tidigare år så det känns lite ovant att inte få de härliga soldagarna in emellan. Varit grått länge nu.. 🙂 Men jag klagar inte, bara gnäller lite.

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  vi har lite vintrigt men nu är det lite snö och minus… inte lätt att plocka. har köpt ett parhyacinter, gillar doften. Julstjärnor har jag ett par av siden, köpte till barnens fönster, dit kunde man ju inte gå och vattna… och de dör lätt om det är kyligt ute.

  1. Profilbild för Hanneles bokparadis

   (jag skrev väl att: vi har lite eget i trädgården att plocka, även juligt, järnek med röda bär och sånt)

 10. Profilbild för Anette

  Inget plockande här inte men har handlat lite blommor. Ett par julstjärnor och några hyacinter blev det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart med de vackra och doftande julblommorna!

 11. Profilbild för Kraka

  Ingen blomplockning för mig idag. Men jag har fotat ett antal blommor av olika slag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Smart att ta in julstämningen i bilder!

 12. Profilbild för Micke

  Julmusiken som är så viktig, tycker jag, utan den så saknas det ju verkligen något.
  Att få vara utomhus i värme är ju det optimala, lite lättare hos dig än här i fosterlandet. 😉

  SV: Nästa vecka också sedan är jag fri. 🙂

  Ha en fin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Absolut, musiken är viktig och gärna så varierad som möjligt. SIA är årets favorit för mig (missade den helt förra året när den kom). Ja vi har absolut mer värme, men den här hösten och vintern är riktigt blöt och grå här (vilket naturen så klart behöver).

 13. Profilbild för Ditte

  Har köpt hem både vackra snittblommor, orkidéer och amaryllis.
  Vad gäller snittblommor köper jag dem varje vecka- Lite knepigt här att plocka dem.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ditt hem lyser av vackra blommor förstår jag, underbart Ditte!

 14. Profilbild för Veiken

  Blommor sätter verkligen färg på tillvaron på många olika plan! Jag kommer att sätta in en bukett orkidéer lite närmare jul. Njuter sedan av dom vackra blommorna!
  I övrigt väntar jag nu på sonen med familj – längtar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så ljuvligt med orkidéer i bukett! Underbart att ni får besök av sonen med familj snart.

 15. Profilbild för Christina Karlsson

  Älskar blommor. Köper ofta med mig blommor när jag är och handlar mat…man äter ju med ögonen också. Och när det går att plocka blommor i trädgården så gillas det också, men nu på vintern blir det inte mycket plockande.
  Reagerade på detta med solrod, har du blommande solrosor just nu? Låter magiskt 🙂

  Ha en fin luciadag!
  Kram Christina

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är blommor helt underbart! Det är inte tid för solrosor nu egentligen, men när regnen kom så grodde ett frö som fåglarna missat i somras. Den har växt sig stor men börjar tröttna på regnet nu. Varmt har vi (19 grader). Detsamma!

 16. Profilbild för Anki

  Läser det här dagen efter, men faktiskt så köpte jag en blomma igår. En amaryllis till en god vän som bjöd på fika 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blev uppskattat gissar jag? Jag köpte en julstjärna igår jag.

 17. Profilbild för Jag

  Så vacker bild på de pigga nejlikorna, snyggt med skuggan! Jag tänkte plocka in en julros från rabatten där den stod och blommade i snön, men så kom det mer snö och täckte över den. Men jag handlade två amaryllisar igår och tittade på hyacinterna men hittade ingen svagdoftande, har blivit lite överkänslig för doften.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja hyacinter fick jag dessvärre sluta ta in, då de luktade för starkt. Samma sak med porslinsblomma, det kan jag inte heller ha inne. Här har jag inga krukväxter faktiskt, eller jo, en julstjärna just nu.

 18. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Tack Anna, Så underbart vacker julmusikvideo! Artist?

   1. Profilbild för Gunnel
    Gunnel

    ??? SIMONE ???

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jaha, sorry, trodde du frågade på dagens inlägg 🙂 Ja Simone är en portugisisk artist.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.