11. Möblera om något

Jag som älskar förändringar av alla de slag tycker det är jättekul att möblera om, har alltid gjort. Och jag tror det är bra med förändringar ibland.

Du kanske undrar ”varför?” när du läser den här utmaningen. Och jag kan absolut förstå den frågan. Tanken med denna utmaningen är att uppmuntra dig till att medvetet göra en förändring i livet, i det lilla.

Vi möts ofta av reaktioner där personer tycker vi är modiga som gör så omvälvande förändringar i livet hela tiden, men för oss är det inte så märkvärdigt eftersom vi tar nya beslut ofta och väldigt gärna gör förändringar.

Genom att möblera om (ett rum, i ett skåp eller organisation i förrådet) så gör du samma process som vi gör när vi tar de stora (som andra tycker det är) besluten. Planerar, väger för/emot, beslutar, genomför, analyserar..

Men det är ju också roligt att möblera om! Rummet kanske får en helt ny känsla. Ljuset kanske faller annorlunda. Den där tråkiga lampan behöver kanske inte längre bytas ut för i den nya möbleringen fick ett lyft. Så idag hoppas jag du vill påbörja projektet att möblera om i ett av dina rum. Om du tycker det är ett för stort steg kanske du kan möblera om i något köksskåp, eller kanske rent av i allihop?

Jag kommer prova att anpassa vårt lilla hem för fyra personer, då vi ju får besök i januari under en vecka. Och vi behöver alla kunna sitta skönt på kvällarna och äta tillsammans vid bordet. Jag utgår från att vädret kräver inomhusvistelse till stor del, så detta behöver förberedas. Så jag ska idag prova hur det kan bli genom att möblera om. Nedan bild är hur det normalt ser ut, här ska jag få in två trädgårdsfåtöljer samt två stolar till vid matbordet.

vårt vardagsrum
Vardagsrum i panorama.

För nån månad sedan så möblerade vi om med våra torklinor som suttit mellan pelarna på framsidan av huset. Nu sitter de på balkongen istället.

Julmusik från min spellista

Retro – fem frågor

Varje vecka ställer Elisamatilda fem frågor i olika teman, denna veckan handlar det om retro och här är mina svar.

1. Vilken var den senaste fysiska bok du köpte?

Det var boken ”Grönsaker A till Ö” av Paul Svensson. Jag läser mestadels digitalt, de fysiska böcker jag har (kanske 30 st) har jag fått av vänner och svärmor. Byter bort dem mot nya när jag läst ut dem.

2. Vilken CD lyssnade du senast på?

Det minns jag inte, vi sålde alla våra CD-skivor (ca 500 st) 2007 tror jag det var. Det var innan de hunnit bli helt utdaterade så vi fick ganska bra betalt för dem. Sålde många av dem på Tradera med budgivning.

3. När tittade du senast på DVD?

Det måste ha varit någon gång runt 2010, säkert någon barnfilm som jag såg tillsammans med guddottern i vårt filmrum i Vimle.

4. Hur längesen var det du pratade via fast telefoni?

Vi hade fast telefon i Vimle, som vi flyttade från 2014. Kan inte minnas att jag pratat i någon fast telefon sedan dess.

5. När använde du senast kontanter?

I onsdags! Här i Portugal används kontanter fortfarande en del och i onsdags var jag på marknaden och köpte pluggplantor av koriander samt vitlök att plantera.

Lucköppning 11 december
Jag utmanar dig att möblera om något, ett rum, i ett skåp eller kanske i ditt förråd.

Publicerat:

i:

23 svar till ”11. Möblera om något”

 1. Profilbild för Madde

  Nostalgifrågor det där. Vi hade fast telefon länge på jobbet så tror det är ca 1 år sen sist i och för sig. Kontanter använde jag förra helgen i Tyskland. Min man gillar att ha det. Fysiska böcker blir det en del så gissar på någon vecka sen, men dvd filmer minns jag inte ens då jag såg någon sist.
  Vi har nog inte möblerat om någon gång här hemma. Då har vi bott här i 10 år

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var nostalgifrågor denna veckan 🙂 Då kanske du antar utmaningen att starta tankeprocessen med att göra en ommöblering? Det går ju alltid att möblera tillbaka om det inte blev bra 🙂

 2. Profilbild för Znogge

  Jag måste erkänna att vi möblerar om ytterst sällan. Tycker att placeringen av möblerna är bra som den är och ser ingen anledning att ändra. Senast vi möblerade om var för två år sedan när köket renoverades. Men förresten, jag fick flytta ett litet skåp till en annan plats för att bereda plats till granen. Vilket trevligt rum och jag är säker på att du löser det.
  Kontanter använder jag ytterst sällan men tror att det är vanligare utomlands. I dag ska vi på julmarknad men om jag inte minns fel betalades allt med swish redan förra året.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Swish är väldigt utbrett i Sverige, istället för kontanter. Jag älskar att möblera om, men har inte utrymme för så mycket sån lek dessvärre.

 3. Profilbild för Ingrid

  Möblera om måste man göra då och då, eller åtminstone byta gardiner och dukar.
  Här vill man inte ens ha kontanter på julmarknaden. Swish är det allena rådande.
  Ha en fin tredje advent!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det kul att möblera om! Hoppas din söndag varit bra!

 4. Profilbild för Micke

  En ”fast” telefon har vi inte haft på många många år, kanske man måste ha det om man har företag men privat har man väl knappast användning för det kan jag tänka.
  Att möblera om ibland tycker vi kan vara trevligt, senast en månad sedan, eller om det är två, så fick vi till det här så det blev optimalt, men om några år är vi nog där igen. 😉

  Ha en fin adventskväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har inte haft en fast telefon i mitt företag, som jag startade 2008. Kul att ni möblerat om nyligen!

 5. Profilbild för Lillan Kind

  Vi möblerar inte om så ofta, och det beror till stor del på att möblerna inte får plats på annat sätt än dom står. Någon gång har vi rentav flyttat en dörröppning för att kunna möblera mera ändamålsenligt på vardera sidan. En gång byggde vi om planlösningen för att ens kunna möblera köket.
  Men snart blir det en större ommöblering på övervåningen, för vi ska göra ett allrum till sovrum😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju en annan väg att gå, att bygga om 🙂 Kul att det blir en ommöblering snart!

 6. Profilbild för Marianne Cargus

  När jag flyttade hade jag problem eftersom nya rummet var mer kvadratiskt än det gamla, jag vill inte ha förändringar i hemmet, tycker det är svårt att möblera om i ett skåp, vilket jag gjorde ganska nyligen. Jag har faktiskt funderat en del på varför jag är så´n. Men jag ska möblera om i en garderob i alla fall för att göra plats för vinterkläderna, haha.
  Jag brukar använda kontanter ganska ofta, dels för att protestera mot att de håller på att försvinna här och dels för att jag är irriterad på kontrollsamhället, i våras var jag på Madeira där var det kontanter som gällde, vilket jag tyckte var bra.
  Ha en fin adventsöndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar att använda kortet att betala med, men har faktiskt lärt mig att uppskatta kontanter igen. Hoppas din söndag varit bra!

 7. Profilbild för Kina

  Att möblerna om är roligt, men kan ibland vara svårt p.g.a. fönster, dörrar m.m. Men ofta räcker det med att byta ut attrialjer, som plädar, kuddar, gardiner och byta plats på blommor och prydnadssaker, för att det ska se ut som ett nytt rum. Men som sagt, utrymmet har sina begränsningar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är en utmaning att möblera om helt klart, men kul när en lyckats göra det bättre än det var innan.

 8. Profilbild för Hanneles bokparadis

  är inte så mycket för förändringar, gillar våra gamla möbler, fått nya bokhyllor som sonen satt upp, är mycket nöjd! Vi har väldigt mycket dagsljus i alla väderstreck… och altan runt huset, man flyttar efter solen, eller tvärtom 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Känner igen att vi flyttar oss efter solen eller tvärtom, fast det är utomhus det är så för oss 🙂

 9. Profilbild för Äventyret framtiden

  Just nu möblerar jag inte om särskilt mycket men jag har sysslat med den saken mera eller mindre i drygt ett års tid. Men visst händer det mitt i allt att jag tycker att det kunde vara läge att ändra på någonting för att få bättre utrymme. Att möblera om lite nu och då är bara kul!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är så himla kul att möblera om tycker jag!

 10. Profilbild för LillaSyster

  Det är ”farligt ” att möblera om i skåp och lådor…..sen hittar man ju inte sakerna =) Flyttade på en grej för någon månad sen och vad jag fick leta sedan…..50 år och dåligt minne =)
  Till nästa säsong ska jag möblera annorlunda i växthuset- det har jag redan nu planerat för. Ha en bra Luciavecka♡

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahha, det krävs lite tillvänjning helt klart. Om det inte är så att ommöbleringen i skåpen blivit mer naturlig. Vad roligt att planera för växthuset, ser fram emot att följa med i din blogg över sommaren.

 11. Profilbild för Ditte

  Nej, ingen ommöblering idag. Kom just hem efter en heldag ute på vift med fina vänner.
  Men att förändra gör vi titt som tätt men inte direkt så att det då handlar om möbler. Vi vill ju ha bästa utsikten från matbord och även frpn soffa och fåtöljer och då är en viss placering given , Har nio fönster i vardagsrum/matrum så god utsikt erbjuds i en lägenhet som badar i ljus.
  Vad gäller förändringar i övrigt sker det ofta. Stora när vi flyttade till Kina och bodde där i fyra år och när vi på en vecka på plats i Spanien köpte huset. Ja, mycket annat också.Att flytta om i lådor gjorde vi när vi i somras renoverade hela köket så nu hittar vi igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har förstått du är förändringsbenägen. Underbart med en lägenhet som badar i ljus! Väntar fortfarande på bilder från nya köket 😉

 12. […] Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Karoleen, Hanna, Violen, Ingrid, Anna, Lotten, Gerd, Tant […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.