praktisera med pixlar övningsuppgift

Övning 2 i ”Praktisera med pixlar”

Här kommer nästa övningsuppgift, där du ska praktisera med pixlarna! Roligt om du hänger på, för delad glädje är ju dubbel glädje. Plats för din redovisning av Övning 1 hittar du längre ner i detta inlägg.

Vill du lätt hitta tillbaka till detta inlägg så använd menyn, gå in på Praktisera med pixlar och scrolla längst ner, där finns övningsuppgifter och länkar till redovisningarna.

Övning nr 2: Less is more

Ta en bild som du gillar. Välj sedan samma motiv igen men välj bort något i bilden genom att zooma (med objektiv eller att du går närmare). Jämför resultatet och reflektera. Blev det bättre eller tappade du storyn med bilden? Kanske de kompletterar varandra? Kanske det blev två ruskigt bra bilder, men olika?

Med den här övningen så tränar vi på att se på motivet på olika sätt. Många gånger finns det för mycket med i en bild. Genom att träna på att välja bort så öppnar det upp för en större variation. Olika motiv kan passa för olika tekniker. Kanske du med den här övningen hittar motiv som du inte tidigare ens tänkt var ett motiv för att du inte gått tillräckligt nära.

Redovisa genom att lägga upp både den första bilden och den där du zoomat. Alltså en före och en efter per motiv. Gärna flera olika motiv, men minst två, alltså fyra bilder. Har du en blogg är det roligt om du även skriver några rader om resultatet om dina reflektioner från övningen.

Redovisningen för denna övningen, som jag kallar Less is more, kommer vara öppen 15/1 kl. 06.00 till 17/1 kl. 23.00.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Instruktion i text och bilder hur formuläret fylls i

Instruktion i videoformat

Nyfiken på Praktisera med Pixlar?

Riktar sig till dig som också vill utveckla din fotografering. Övningar som vidgar vyerna och ger fler verktyg. Allt utifrån dina egna förutsättningar.

Läs mer här!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Övning 2 i ”Praktisera med pixlar””

  1. Profilbild för Hanneles bokparadis

    Less is more, intressant att tänka. Jag har tagit en del foton på mina trädgårdsresor, vill inte bara ta närbilder på enstaka växter, det kan jag hitta i böcker. Är mer intresserad av kombinationer, växter som passar ihop, tips att ta med hem till min egen trädgård.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tycker absolut att en översiktsbild är bra att ha. Sen kan en ju kombinera det med bilder tagna närmare. Att inte låsa sig fast vid första klicket är något jag tränar på i alla fall.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.