Gott Nytt 2024!

Vad betyder ett nytt år för dig? Sätter du upp nyårslöften? Planer? Eller känner du att du får en omstart på något sätt eller är det bara en vanlig dag för dig?

För mig är det som den där kalendern jag köpte varje år innan jag började använda digitala lösningar. En tom bok med 365 tomma ark. Jag skrev så fint in allas födelsedagar på de nya bladen, med olika färgpennor och med vacker handstil. Noga var jag och full av förväntan på vad som skulle fylla de olika sidorna under kommande året.

Ett nytt år innebär alltså förväntningar för mig. Vad ska hända och vad ska jag göra? Vilka beslut kommer jag att ta, hur kommer livet att förändras? För det gör det. På något sätt. Livet är föränderligt.

Därför gillar jag det här citatet:

Life is about change, sometimes it’s painful, sometimes it’s beautiful, but most of the time it’s both.

Kristin Kreuk

De där tomma vita sidorna i kalendern ska fyllas. Med färg och form. Upplevelser, känslor, värme, relationer, insikter, utsikter, ljus, reflektioner, smaker, dofter och ljud. Glädje, smärta, kärlek, sorg och förtvivlan. Känslornas virrvarr är en del av livet. Det gör ont. Det är underbart. Och ofta är det en blandning av lite allt möjligt.

Livet går inte att förbestämma, men vi kan drömma. Livet är inte förutsägbart, men vi kan planera. Så jag både drömmer och planerar. Vägen ligger framför mig och jag ser fram emot att möta någon/något nytt på den just nu tomma vägen som är året 2024.

Jag ger inga speciella nyårslöften, men jag lovar idag, precis som alla andra dagar, att vara nyfiken på livet och att göra de förändringar jag vill och behöver för att njuta av mitt liv.

Tycker ovan lilla bildserie illustrerar mina tankar om livet väldigt bra. Personen tar sig an en våg, helt ensam i surfare i havet. Bedömer om vågen är bra, kämpar upp på brädan, surfar en stund och sen så lycklig! Jag tänker personen är glad för att ha haft kul, kanske för att ha klarat av det (det var en väldigt liten våg precis vid strandkanten så kanske den är nybörjare) och jag är övertygad om att även nästa våg väntades in. Förväntansfull och nyfiken på om den kommer bete sig som den förra. Och det gör nog både lite ont men är samtidigt så underbart. Som citatet säger.

Avslut av 2023

Ett nytt år betyder också ett avslut. Så jag reflekterar, sammanställer och avslutar. Det kommer att bli några blogginlägg där jag sammanfattar 2023.

Jag önskar dig ett alldeles ypperligt 2024, med ett citat jag tycker är så fint.

May your coming year be filled with magic and dreams and good madness. I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you’re wonderful, and don’t forget to make some art — write or draw or build or sing or live as only you can. And I hope, somewhere in the next year, you surprise yourself.

Neil Gaiman

Nyårsmiddagen

Vi har en tradition att tillsammans laga en 3-rätters middag på nyårsafton, bara vi. Det är precis så som vi vill ha det. Så här såg menyn ut den här gången och efterrätten är det enda vi inte kommer göra igen.

Förrätt

Purjolök på 3 sätt där vi använde vår egenodlad purjolök

Huvudrätt

Fylld portabello, hasselbackspotatis och rödvinssås men inspirerades av ett annat recept på rödvinssås som jag gjorde dagen innan för att smakerna skulle sätta sig bättre.

Dessert

Apelsinpannacotta med mörk choklad där vi hämtade apelsinerna i vårt eget träd.

Dryck

Santa Vitória Touriga National 2018 som vi lagrat i ytterligare 18 månader.
Köptes vid vårt besök på vingården sommaren 2022.

Till desserten ett glas av Karins goda apelsinlikör!

champagne clipart designed By 七七的7

Jag vill också passa på att tacka dig som kommer hit in till min lilla plats och läser. Och till dig som kommenterar ett extra tack!

Kära 2024 – känn dig varmt välkommen!

Publicerat:

i:

44 svar till ”Gott Nytt 2024!”

 1. Profilbild för Madde

  Gott nytt år. Ger aldrig löften, men har gärna mål, allt för att komma vidare. Samtidigt är ett av målen att vara mer närvarande, och det är väl ändå ett bra mål att jobba med under 2024?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Närvarande är väl ett jättebra mål! Hoppas du får ett 2024 som du önskar.

 2. Profilbild för Ajli

  Så fin läsning! Jag har lyckats tajma så bra att jag får starta en ny dagbok såhär på årets första dag… veckans första dag… årets första vecka… oj så mycket nytt. Det tycker jag är lite mysigt, det blir lite extra kul att skriva då 🙂

  Gott nytt år till dig och hoppas 2024 blir king.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Häftigt att börja med en ny dagbok på första dagen på året. Bra tajmat verkligen! Det är så mysigt att börja skriva i nya böcker. Men jag vet också att för mig försvinner nyhetens behag fort och jag går över till digitalt igen. Japp, vi gör 2024 till king!

 3. Profilbild för Cathinka

  Gott Nytt År till er båda!
  Inga löften här men en målbild finns nog allt😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Detsamma till er! Målen vill jag höra allt om nästa vecka 🙂

 4. Profilbild för Mamma C

  Nyårslöften har jag slutat att ge för herrans många år sedan.
  Bättre att göra det man vill istället för att saker och ting ska bli måsten av.
  En god nyårsmeny som ni hade.
  Ha en fin och bra dag på det ny året.
  Här har vi det mulet idag och 14 grader nu.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nyårslöften kan ju vara ett sätt att få gjort förändringar, jag gör förändringar hela tiden 🙂 Vi hade en mysig middag, även om efterrätten inte var så god som jag hoppats. Vi hade upp till 19 grader idag, så gott! Kram

 5. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  God fortsättning på 2024!
  Jag är fortfarande analog med min kalender och det första jag gör är att skriva in alla födelsedagar=)
  Inga löften…..förutom att äta mer kakor =) Om det blir så återstår ju att se. Gissar att dagens tidningar är fyllda med erbjudande om att gå ner i vikt …..så jag kunde inte låta bli att ta med den där bilden. Ha en bra dag! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så himla mysigt! Nu har jag ju inte så mycket bokat i o m att yrkeslivet är över, så kanske det är läge att försöka få in den rutinen igen… Hrm.. kanske jag köper en imorgon när vi ändå är ute bland butikerna. Vill ju skriva mer för hand också. Tycker din bild var klockren, verkligen en motvikt för alla bantningsartiklar. Kram!

 6. Profilbild för Ulla

  Som 70 plusare så har jag inga nyårslöften längre. Mitt stora löfte var 2009 då jag slutade röka, efter ca 40 år som rökare. Det bästa jag gjort och jag har inte tagit ett enda bloss efter det.
  Nyår innebär nog alltid lite förväntningar och undringar om hur året kommer att bli.
  Och en längtan efter våren. 😀
  Önskar dig ett riktigt Gott och fint 2024!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ett toppenbra löfte du klarade av 2009. Jag slutade röka 1997 och det är också något av det bästa jag gjort, heja oss! Förväntningar på nya året är mysigt tycker jag, och ja.. längtar också till våren! Tack detsamma Ulla!

 7. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Visst är det något speciellt med det nya tomma almanackan, inget stort, små förväntningar. God fortsättning!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack detsamma! Ja, jag blir sugen på att köpa en kalender igen..

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Nyårslöftenas tid är förbi men varje nytt år är ändå en nystart. Även om jag inte skriver någon manuell dagbok längre så känns det som en dagbok med bara blanka sidor alldeles redo att fyllas med det nya årets upplevelser och händelser, så mysigt!
  Er nyårsmeny lät riktigt god, vår knytismeny var inte heller fel…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nystart med blanka sidor. Så mysigt! Härligt att ni också njöt av god mat igår.

 9. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Ett underbart år önskar vi till er båda.
  Aj då. blev inte pannacottan bra? Det låter i allafall otroligt gott. Men najs att de första rätterna smakade. Satt också och funderade över nyårslöften för nån dag sedan och det enda jag kom på, som jag verkligen skulle kunna hålla, var – att inte ge nåt nyårslöfte. Har försökt tidigare i mitt liv, men det har bara skapat stress och dåligt samvete. Men ditt löfte är ju faktiskt klockrent. Jag kanske snor det <3
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä, den blev ganska smaklös faktiskt. Kunde haft mycket mer apelsin i. Förrätten var verkligen jättegod! Vi var lite extra försiktiga med friteringen, vis av vänners erfarenhet… 🙂 Däremot gjorde jag lite för mycket av det och för lite av det inkokta. Men jösses vad goda smaker det var. Nyårslöften gav precis som du säger inget annat än stress och ångest. Sno det! Bara roligt! Kram

 10. Profilbild för Znogge

  Gott nytt år till er båda! Vilken delikat meny ni kunde njuta av.
  Fastän ingenting förändras över en natt så känns ändå ett nytt år lite som en nystart på något vis. Ett oskrivet blad som ligger framför oss. Ett blad att fylla med händelser och liv.
  Själv avger jag inga nyårslöften utan föredrar att reflektera under resans gång.

  Ha en fin nyårsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Eller hur, så känner jag också. Reflektera och förändra under resans gång låter likt mig.

 11. Profilbild för Anette

  Ett nytt år är ett bra tillfälle för eftertänksamhet och också att göra upp planer.
  Visst blir man lite förväntansfull.
  God fortsättning 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det absolut! Och förväntansfull är mysigt att vara. Tack!

 12. Profilbild för Ingrid

  Ett nytt år känns verkligen som lite av en nystart och förr gjorde märkte jag av det ännu mer när jag gjorde bokslut för det gamla året och plockade fram kalendrar och journaler att starta upp det nya året i.
  Några nyårslöften har jag aldrig brukat ge och det gör jag inte i år heller.
  Ha en god fortsättning på 2024!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Känslan av nya böcker för det nya året är verkligen speciell. Tack!

 13. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Gillar skarpt dina båda citat, tack!
  Vi fick ett mycket trevligt avslut på 2023 med att oxå laga 3-rätters meny tillsammans. Spelade underbara låtar och det blev t o m en mysig dans i köket.
  Förrätten blev vit sparris med hollandaise sås o rökt skinka.
  Till huvudrätt gjorde vi peryansk köttgryta med ris, en riktig höjdare med god kryddad marinerad oxbiff.
  Efterrätt. Fläderblomsparfait med varm hallonsås o tunna havreflarn.

  Ser framemot år 2024 som en ny spännande bok som redan nu har några kommande upplevelser inprickade.
  Det bästa av allt är känslan av att ett inre lugn finns i själen. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt med lite dans! Jag var helt slut, vaknat för tidigt på morgonen, så jag sov över tolvslaget faktiskt. Fläderblomsparfait låter ju alldeles ljuvligt! Fint att lugnet finns i själen. Kram!

 14. Profilbild för Kraka

  Gott nytt år Anna!

  Nej, nyårslöften ger jag inte. Jag brukar ha intentioner, men i år har jag istället valt ett ledord. Skillnaden är säkert hårfin, men dock inte helt samma sak.

  Nyårsmiddagen lät god och bra, lite annorlunda mot min. Jag var visserligen nöd med min middag och den var också god, men inte av klass precis. Det var däremot drycken.

  Nu är det en dag av ”nästanvardag” och livet rullar vidare. Planer ska göras (det jag brukar kalla korsstygnsbroderiet och där planerna är det som målats på stramaljen) och sedan ska livet levas (man ska sy de där korsstygnen). Ibland måste man rita om bilden…

  Ha en riktigt fin förstadag på året!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Kul att du använder korsordsbroderiet som jämförelse, bra tycker jag! Detsamma!

 15. Profilbild för Titti

  GOTT NYTT ÅR till dig och du skriver alltid så tänkvärt och fint om livet! Näe inga nyårslöften här inte, jag håller dom ändå inte 🙂
  Njut & må väl!
  Kram från ett grått Öland & Titti

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Titti roligt du läser vad jag skriver och hoppas du mår bättre nu. Kram

 16. Profilbild för Anita

  Gott Nytt År till er också!
  Nyårslöften ger jag inga men visst känns alltid det nya året som ett oskrivet blad, vilket det ju också är.
  Menyn tyckte jag lät god … även desserten.
  Tack själv för dina intressanta inlägg och kommentarer under året. Ser fram mot ett nytt spännande bloggår och speciellt roligt ska det bli att följa trädgården, katterna och fotoutmaningarna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag tyckte också desserten lät god, men det vart ganska smaklös. Men visst gick den ner ändå 🙂 Och tack för att du hänger med här.

 17. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  För mig betyder nyårsafton inte mer än att jag måste vänja mig vid att skriva det nya årtalet. Men det är kul att läsa om dina förväntningar och planer, även om de inte är riktigt klara än. Jag hoppas att du får uppleva många nya och roliga möten och platser och att du om ett år ska kunna se tillbaka och glädjas över att ditt 2024 blev så bra 😀
  Nyårslöften ger jag aldrig men snart kommer jag börja planera för vad jag ska göra i sommar. Någon slags resa blir det så klart men vart och om det blir bara jag eller någon annan vet jag inte. Jag längtar som alltid norrut, kanske till Sarek. Men det blir alltid en tripp söderut till barn och övrig släkt också. Jag blev lite sugen på en Italienresa nu när jag fick kontakt med min vän där men det är inte min första prioritet.
  Trevligt att fixa en god trerätters meny 😀
  Det blir kul att få läsa dina kommande inlägg om 2023.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då är du precis som Roger! Han har inga speciella känslor eller kopplingar till nyåret heller. Vad roligt om du kommer till Italien.. för jag vill gärna se dina bilder därifrån (ja så egoistisk är jag, ahhha). Oavsett vart dina resor går så blir det roligt att följa med. Tack och kram!

 18. Profilbild för Alice
  Alice

  Vilket fint hoppfullt inlägg och kloka citat! Det är alltid inspirerande att kika in hos dig här och läsa om era äventyr, även om jag sällan kommenterar. Tack för att du skriver! Gott nytt år!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men så roligt att du fortfarande kikar in emellanåt Alice! Tack för det och vi önskar dig och familjen detsamma!

 19. Profilbild för Susjos

  De sista åren har jag som nyårslöfte sagt: att jag ska dricka mer champagne! Men det är ju så dyrt, så det blir trots allt inte så ofta!
  God fortsättning på det nya året önskar jag dig! Och tack för ett fint tänkvärt citat att ta med sig in i det nya året!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bara tanken gör kanske att du känner dig gladare och bubbligare ofta? 🙂 Tack detsamma!

 20. Profilbild för Tricia Pimental
  Tricia Pimental

  Happy New Year to you and Roger! Your NY’s meal sounded perfect to me. 🙂

  My resolution or goal is to seriously tackle the book I started to write, and get it published before the autumn. That’s an ambitious goal, but I hope to be successful.

  Thank you for being here with your posts–I particularly liked most recently your photos in the ”Rule of Thirds”, which is such an important principle.

  Hope to see you soon!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Wow, I really wish you to fulfill your goal. Want to know all about the book 🙂 Thank you, glad you enjoy my photos. Yes, also hope to see you soon!

 21. Profilbild för Matilda

  Gott nytt år! Jag gillar ditt löfte att alltid vara nyfiken på livet – det är ett bra löfte! 🙂
  Vi gjorde också hasselbackspotatis till nyår, så gott! Något vi här hemma borde göra oftare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi gör det också för sällan egentligen, för det är så himla gott! Nyfikenheten tar mig långt och till nya insikter. Gott nytt till dig med!

 22. Profilbild för Äventyret Framtiden

  En fin nyårsmeny hade ni..egetodlat allra bäst.
  Nyfiken-löftet är toppen, jag har det inbyggt, så det blev inte något löfte alls i år igen. Jag lovade mig själv att köpa en ny klänning för två år sedan. Har inte blivit av än..löften och jag, vad gäller nyårslöften går inte ihop.

  Nyårskramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var härligt att kunna använda mycket egenodlat, det blir extra festligt då! Jag är inte bra på nyårslöften heller. Kram!

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.