22. Le mot alla idag

Dagens utmaning kan alla göra tänker jag! Och glädje kommer det spridas!

Detta går att göra oavsett var i världen en befinner sig. Oavsett hur dagen är planerad eller blir. Jag hoppas du hänger på och sprider lite extra glädje idag!

Oavsett vem du möter, försök titta i ögonen och bjud på ett leende. Du får oftast ett leende tillbaka, jag lovar. Jag har praktiserat detta väldigt ofta. Visst finns det de som kanske tror jag flörtar eller undrar om jag är helt frisk, men det bjuder jag på. Jag ler väldigt gärna när jag möter någon och oftast säger jag faktiskt Hej. Särskilt när jag rör mig i mindre samhällen/byar. Hade jag gått på Drottninggatan i Sthlm hade det nog inte blivit något sagt, däremot hade jag definitivt försökt att få ögonkontakt med någon jag och bjuda på ett leende.

Och är det så att jag inte går utanför vår tomt idag så kommer jag le åt mig själv i spegeln i badrummet varje gång jag går på toaletten. När jag promenerar i våra omgivningar så ler jag alltid mot alla jag möter, och jag säger alltid Bom dia eller Boa tarde till personer jag möter här. Och självfallet svarar alla, ofta med någon följdfras, som jag inte alltid förstår.

Julmusik från min spellista

Vattenpussar

För första gången sen vi flyttade hit för snart två år sen (ja, i februari har vi haft vårt hus i två år!) så måste jag parera för vattenpussar när jag är ute och går. I förrgår kom det 40mm regn och eftersom det regnat så mycket i höst så är marken redan mättad. Så nu är det vattenpölar och vattenansamlingar lite här och där. En ny upplevelse, men nu finns inget mer regn i prognosen för de närmaste 10 dagarna så vi hoppas det blir så!

I går gick vi in i vinterårstiden och vi hoppas den blir väldigt mycket torrare än hösten, om en får önska alltså. Men det får vi väl så här i juletider 🙂

Lucköppning 22 december
Jag utmanar dig att le mot alla du möter idag!

Publicerat:

i:

,

32 svar till ”22. Le mot alla idag”

 1. Profilbild för LillaSyster

  🙂 lätt utmaning- jag är som du bjuder den jag möter med Hej och ett leende- det kommer man långt på. Ha en fin dag! Hoppas att det torkar upp nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Lätta utmaningar är också bra, särskilt så här när det närmar sig jul och många har fullt upp. Kanske då ännu viktigare att både känna leendet i kroppen och ge andra det.

 2. Profilbild för Christina Karlsson

  Å, vad fint. Klart att man ska le och sprida glädje 🙂
  Inlägget får mig att tänka på en diskussion vi hade när jag gick och utbilda mig till lärare. Då bodde jag i ett mindre samhälle och där är det norm att man hälsa på den man möter tex i busskuren på morgonen. Några av mina klasskamrater som bodde i storstaden Malmö menade att det var väldigt udda om en främling hälsar och då tänkte de att den där måste vara lite udda 🙂 Lite kul att man kan uppfattas som så olika beroende på var man befinner sig 🙂
  Kram och Goda juldagar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, det tycker jag också är självklart! Kan tänka mig det upplevs som udda för de som bor i storstan, där är ju en annan kultur så att säga. Detsamma önskar jag dig!

 3. Profilbild för Anki

  Härligt att ni fått rejält med regn … det bäddar för en bra start på nästa års odlingar som väl strax är på gång.
  Jag bjuder alltid på ett hej och ett leende vid möten med både kända och okända under mina promenader – och förstås till alla jag möter i huset där jag bor.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det har kommit hur mycket som helst. Vilket ju är väldigt bra för naturen. Jag drar igång odlingarna i slutet av februari, sätter inga egna frön den här våren utan det blir pluggplantor från marknaden.

 4. Profilbild för Anita

  Känns helt självklart för mig. Jag hälsar på alla jag möter och ger dom ett leende. Vi går ju ofta samma rundor med vår hund och i och med att vi alltid hälsar så har vi efter ett tag även börjat växla ord med dom vi möter. Men det finns några vi möter varje dag som demonstrativt tittar ner i backen eller vänder huvudet åt ett annat håll och visar tydligt att dom inte vill hälsa och då respekterar jag det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tror vi är många som ser detta som självklart. Särskilt i mindre byar och samhällen. Och som du säger, de som inte vill respekterar jag också så klart.

 5. Profilbild för Äventyret framtiden

  Tack för utmaningen, som är lätt för min del. Jag ler gärna och ofta även om jag inte får ett leende tillbaka. Jag bjuder på det, jag tror på leendet. I de flesta fall så får jag ett leende tillbaka, bom dia, boa tarde hör till och de flesta svarar. Givetvis finns det undantag vilket jag respekterar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja om en inte får ett leende tillbaka spelar ingen roll, men det är ju sällan det händer.

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  men det smittar ju 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahha, ja men det är ju en bra smitta 🙂

 7. Profilbild för Znogge

  En bra utmaning tycker jag! Som hundägare är jag ute och går mycket och har noterat att alla hundägare alltid ler mot varandra samt hälsar. Sedan pandemin är det generellt fler människor som hejar på varandra vilket är positivt. Nu bor vi i en liten håla så jag är ganska övertygade om att det inte är samma sak i en större stad.
  I dag ska son med flickvän som kommer ner från Stockholm få extra varma leenden!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig att alla hundägare, som ju har ett gemensamt intresse med andra hundägare, hejar på varandra. Härligt med besök och många leenden och kramar.

 8. Profilbild för Ditte

  Taget! Något jag ofta gör alla dagar om året. Inte ler mot alla men mot många. Har som ambition att varje dag göra något som gör mig extra glad och även glädja minst en annan person.
  Minns att under pamdemitiden i Stockholm så var det många som hälsade och log till helt okända personer och det verkar sitta i. Bra så!
  Oj, så mycket regn ni fått! låter bra att det ser mindre blött ut nu i veckan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En positiv effekt av pandemin, att folk inte sprang hela tiden och helt plötsligt ser andra människor. Ja det har kommit mycket regn vilket naturen tackar för, men nu får det gärna vara uppehåll ett tag 🙂

 9. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  ”Ett leende kostar inget, men skapar mycket. Det dör bort på ett ögonblick, men dess minne varar ibland för evigt.
  Det kan inte köpas, lånas eller säljas, ty sådant är leendet att det inte är värt ett grand om det inte skänkes bort.
  Om du därför brådskande och jäktande möter någon, som är för trött att ge dig ett leende, så skänk honom ett i stället! Ty ingen behöver ett leende så mycket som den, vilken inte själv har något att ge” – så skrev Dale Carnegie.

  Jag har läst detta goda råd för mina resenärer i bussen och i andra sammanhang. Det har gett många en tankeställare och uppskattats. Kanske har även du fått rådet av mig?! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så rätt Dale har! -jag känner absolut igen det. Bra ord att ta med sig!

 10. Profilbild för Marianne

  Regn i långa perioder är tröttsamt, men hoppas prognosen hos dej stämmer nu, så du slipper parera vattenpölar. Då jag bodde utanför Borås regnade det nästan jämt, kändes det som.
  Dagens utmaning får mej att tänka på Crocodile Dundee i storstan 🙂
  Jag ler oftast och hälsar på de jag möter, sitter de i bil så lyfter jag handen till ett hej, nu bor jag i en håla, men då jag bott i stan har jag hälsat på de i närområdet.
  Ett leende kan missuppfattas som flirt precis som du nämner, för 5-6 år sen var det en karl som gjorde sej besvär med att luska reda på mitt nummer, på grund av ett leende och några vänliga ord, det var obehagligt, speciellt med tanke på mina erfarenheter. Usch!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Just det, Crocoile Dundee stötte på många nyheter i storstan. Nämen fy vad läskigt det blev för dig med den mannens reaktion! Ja Borås har onekligen rykte om sig att vara regnigt. Vi får hoppas det räcker för ett tag nu, även naturen är nog tacksam om det kan få en chans att ta tillvara på det som kommit först innan mer kommer.

 11. Profilbild för Madde

  Försöker le åt de jag möter ute. Ett leende, ett hej eller ett tack gör så mycket. Var på espressohouse idag och tog en fika. Hon i kassan var ensam just då och hade så mycket att göra. Ändå tog hon sig tid att komma ut med mitt kaffe som tog lite tid att göra pga allt annat. Så fint

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fint bemötande du fick på Espressohouse! Visst gör ett leende eller en hälsning väldigt mycket.

 12. Profilbild för Veiken

  Just idag ler jag extra mycket. Sonen med familj kom igår och jag ler mest hela tiden! Underbart med nära och kära.
  Oj har ni fått så mycket regn. Det sjunker väl snart undan även om marken är mättad! Vädret är inte som det brukade vara. Svårt att veta hur de ska bli!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt, förstår du ler mkt nu 🙂 Ja vi har verkligen fått mycket regn. Förra året kom det alldeles för lite, i år väldigt mycket mer.

 13. Profilbild för Micke

  Ler ju för det mesta jag, får många tillbaka också, en bra balans där tycker jag och det fungerar ju. 🙂

  Ha en jättefin kväll nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att du är en leende person Micke! Detsamma!

 14. Profilbild för Jossu

  Vilken fin utmaning. Ja det är generellt betydligt mer socialt i små orter och lättare att få kontakt, speciellt med äldre. Dom yngre brukar tyvärr mest stirra ner i sina telefoner.

  Jag önskar dig en god, regnfri jul.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo, telefonerna ar verkligen stor del av uppmärksamheten. Önskar dig också en fin jul Jossu!

 15. Profilbild för Kraka

  Jag hälsar ofta på folk jag möter och ler också ofta. Men det är minsann inte alltid som det uppskattas…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra, jag är övertygad om att leenden och hälsningar behövs mellan människor!

 16. Profilbild för Carita

  Jag brukar försöka le mot alla som jag möter, i alla fall i trapphuset hälsar jag på alla, även dem jag inte känner.
  Det där leendet kostar inget, men kan göra någons dag extra fin – sedan finns det ju nog också de som undrar vad jag som ler menar, eller vad jag grimaserar 😂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt leenden gör ingen skada, även om det kan misstolkas ibland. Men då bjuder vi på det!

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.