21. Färglägg eller rita något

För några år sedan började jag färglägga bilder som avslappning när jag jobbade för mycket. Det var roligt, enkelt och effektivt!

Att sitta där och välja färger och bara fylla i färg i bilder är så otroligt avslappnande och därför vill jag idag uppmana dig att prova det. Jag är inte bra att måla på frihand, därför funkar färgläggning så bra för mig.

Men du kanske kan måla eller rita något istället? Eller skriv ut en bild från nätet som du kan färglägga.

Kan du inte rita? Nej det kan alltså inte jag heller.. däremot vill jag gärna lära mig, därför slänger jag in en länk till var jag ska börja med det så småningom.

Här ger Maja tips på hur en kan börja lära sig rita!

Idag blir det att färglägga azulejos (kakelplattor) i en målarbok. Även om det går att färglägga via en app så är det just papper och penna jag vill använda vid färgläggning.

Här finns bilder du kan skriva ut och färglägga!

Det finns också appar för färgläggning!

Julmusik från min spellista

Idag får du lyssna på en helt ny jullåt för i år!

En eftermiddag i Algarve

Igår vid 11.30 hämtade vi upp ett par vänner och sen åkte vi till Algarve. Vi skulle äta lunch på United Kitchen of India och sedan besöka Guia Shoppingcenter för några viktiga inköp. Det var en härlig dag som avslutades med en cappuccino med vispgrädde (så lyxigt!) innan vi rullade hemåt igen.

Lucköppning 21 december
Jag utmanar dig att idag måla, rita eller färglägga något

Översta bilden är från när jag målade lite på vårt hus.. något jag numera överlåter till Roger. Färglägga på papper gör jag däremot gärna!

Publicerat:

i:

34 svar till ”21. Färglägg eller rita något”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Tänk så olika vi är. Bloggvännen Paula, gillar också att färglägga och hennes dotter Saija. Jag blev så inspirerad av dem för något år sedan, köpte både målarbok och pennor. MEN jag finner ingen ro i det, känner mig mest stressad över att tiden kunde användas till något annat……däremot finner jag ”lugn” i att tex måla om en möbel eller som när jag målade om huset. Kanske för att det ger ett annat slutresultat? Men måla på och njut! Man ska göra saker man gillar och som man mår bra utav. ♡

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Olikheter berikar, så intressant att läsa om att du faktiskt blir stressad av att måla. Jag kan förstå att en ibland känner att tiden kunde använts till något annat.. men det gäller i princip allt jag gör, att jag ifrågasätter om det var ett ”vettigt val”. Precis, numera har jag landat i att om jag vill göra det och mår bra av det så är det vettigt 🙂

 2. Profilbild för Anita

  Jag målade förr akvarell. Har försökt att ta upp det flera gånger igen men har svårt att komma igång. Jag minns känslan av att sätta sig med ett vitt papper och låta motivet växa fram. Det var en så skön känsla. Någon gång ska jag nog ändå försöka komma igång igen. Till att börja med ska jag gå till min garderob där alla gamla akvareller ligger och titta på dom … alltid en början 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så fint att gå och titta och klämma på dina akvareller! Kanske du vill dela med dig av dem i bloggen? Jag är iaf nyfiken.

   1. Profilbild för Anita

    Jag har en kategori på bloggen som heter ”Akvareller” där jag publicerat en del. Men bilderna är väldigt små för det var länge sedan och bloggmallarna på den tiden tog bara små bilder. Och framför allt … jag målade ju bara för min egen avkoppling. Inga mästerliga konstverk men ändå 😉

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Men oj vad fina tavlor du målat Anita! Fantastiskt djup i dem. Imponerad!

     1. Profilbild för Anita

      Men tack Anna, så glad jag blir …

     2. Profilbild för Anna Forsberg

      Jag som är glad att jag kunde få se dem!

 3. Profilbild för Äventyret framtiden

  När jag utbildade mig till småbarnspedagog för många år sedan ( Steiner) /jo, jag har flera strängar på min lyra/ så fick vi måla tillsammans med en färgterapeut. Att måla vått i vått med akvarellfärg var spännande. En grundfärg fick man välja till sitt förfogande. Marinblått blev mitt val. Min akvarell blev rätt så mörk men ändå hoppfull fick jag veta. Under tiden jag målade bröt en ordentlig snuva ut, jag måste snyta mig hela tiden. Det lär höra till att man kan måla sig frisk fick jag också lära mig. Jag visste inte ens om att jag var sjuk men snuvan som kom, gick om så snart jag hade målat det mörka ur mig. Många tankar har jag fortfarande om detta.
  Idag målar jag förmodligen inte någonting annat än med brödpenseln. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så spännande historia, förstår tankarna fortfarande landar där emellanåt. Brödpenslen målar fint den med!

 4. Profilbild för Lena i Wales och Spanien

  Mycket avkopplande att färglägga.
  Jag färglägger med garn och virknål, leker med olika färger och former, också så avkopplande.
  GOD JUL!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det gör jag oxå, fast jag är inte så kreativ just i det material faktiskt. Men det ena utesluter inte det andra. Detsamma!

 5. Profilbild för Marianne Cargus

  Fin utflykt med vännerna, inte fy skam med cappuccino och vispgrädde.
  Den låten var ny för mej med.
  Nix, det blir inget målande här, förr färglade jag färdiga bilder, men jag är alldeles för rastlös för det. Att rita är inte heller aktuellt, jag kan helt enkelt inte, det är knappt jag kan skriva läsligt, någon sa en gång att jag var kvalificerad till läkare när det gällde att skriva oläsligt.
  Men vid närmare eftertanke så målar jag ju så gott som varje dag, ögonen, räknas det?

  Jag kom att minnas en teckning mor sparat sen jag var 6-7 år, där hade jag ritat en prinsessa, omgiven av diverse djur i konstiga proportioner, tyvärr hittade jag inte teckningen nu. Det visade att jag visste redan då vad jag ville bli, någon prinsessa blev jag aldrig , men omgiven av djur har jag varit.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad fint Marianne att jag ändå fick dig att minnas tillbaka på den teckningen! Jag tycker det är synd att min handstil nästan försvunnit, så jag ska faktiskt aktivt försöka använda papper och penna mera.

 6. Profilbild för Znogge

  Jag har några sådana målarböcker för vuxna här hemma samt ett rejält set med färgpennor. Kanske dags att damma av det under julen. Annars ritar vi en del med barnbarnen. Jag har ju undervisat bland annat i bild och tycker det är väldigt roligt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jasså, då är ju du proffs! De där böckerna tycker jag är mysiga att koppla av med, kul om de dammas av hos dig också.

   1. Profilbild för znogge

    Proffs skulle jag inte vilja säga. I dag handlar ämnet bild inte bara om att rita finast utan om lusten av att skapa. Det kan vi alla tänker jag 😀

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Visst kan vi alla vara kreativa och skapa. Lust är viktigt!

 7. Profilbild för Kraka

  Jag spelar ett spel på mobilen där man färglägger bilder. Man får inte välja färger själv, men det är väldigt avkopplande. I stugan har jag en bunt målarböcker för vuxna och färgpennor. Tyvärr har det int blivit av att färglägga så mycket. Än.
  Cappuccino med vispgrädde är en favvo. Beställer gärna vispgrädde om det finns.

  Ha en bra onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra du har en färgläggningsapp som är avkopplande! Ja det var väldigt gott, aldrig provat med grädde förut, men väldigt mumsigt.

 8. Profilbild för Micke

  Målade förr i olja, många år sedan nu men det var så härligt tyckte jag.
  Färgläggning använder vi oss av på skolan, det fungerar ju för våra elever och även för oss vuxna, speciellt mig. 😉

  Ha en jättefin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske dags att ta upp målningen igen? 🙂 Färgläggning är härligt tycker jag.

 9. Profilbild för Anette

  Måla i olja har jag provat men jag har ingen större talang. Kul, avkopplande men också frustrerande när det inte blir som man vill.
  Den här veckan blir det mest julförberedelser

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja frustrerande kan det absolut vara! Ja nu är det snart jul och förberedelserna pågår. Men att slappna av in emellan är viktigt också. På nåt sätt.

 10. Profilbild för Susjos

  Min pappa målade tavlor, och som tur var har jag några av hans alster kvar. Som liten gillade jag att teckna, och var ganska bra på det. Numera blir det ingenting, kanske en tecknad gran eller ljus på julkorten i alla fall!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att ha kvar pappas tavlor. Hoppas du får lust att återuppta tecknandet om du gillade det OCH var bra på det. Kanske vi kan få se något nytt alster på bloggen framöver?

 11. Profilbild för Hanneles bokparadis

  härligt avkopplande måla och rita, blir alltför sällan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är det! Jag ser till att det blir av emellanåt i alla fall.

 12. Profilbild för Ditte

  Vad gäller att måla är det inget jag är road av.Har aldrig varit. Har testat x antal gånger men det ger mig inget alls. Däremot är det mycket annat jag är road av. Men konst, fotografier och bilder roar mig.Gå ofta och gärna på museer. Har vänner som målar och är konstnärer och är gärna med i sammanhanget. Men inte målandet för egen del.
  Vilken trevlig em och mysigt att träffa vänner över lunch och en kaffe.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är så klart inte för alla. Ja du har i din blogg visat mycket konst så du överlåter det åt andra istället, smart 🙂

 13. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

  Åh, det är ju så himla avslappnande att måla! Gör det alldeles för sällan 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det tycker jag med! Försöker få in det lite här och där.

 14. Profilbild för Chatrine

  Jag ritar ofta och gärna, hellre än bra brukar det nog heta 😊
  Jag ritar och målar mycket med Ebbe. Han gillar när jag gör ritsagor, dvs ritar enkla bilder och hittar på en historia runt dem.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig Ebbe uppskattar ditt ritande och berättande <3

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
Fair
06:5718:30 WET
OnsTorFreLörSön
18°C / 9°C
12°C / 6°C
14°C / 9°C
12°C / 7°C
13°C / 7°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.