20. Skänk en peng

Häromdagen hade jag en uppmaning om att ge mat till någon. Det kunde göras med mat, spela ett spel eller kanske med pengar. Idag handlar det bara om pengar..

Att skänka pengar till höger och vänster kanske inte alls är en möjlighet för alla. Så om du gav pengar till någon organisation häromdagen så kan du med gott samvete bortse från denna utmaningen tycker jag! Eller så känner du att du kan bidra lite idag också. Kanske en annan organisation som inte har med hunger att göra kan få några tior?

Kanske du redan är månadsgivare i någon organisation eller har som tradition att ge till en speciell organisation varje år. Underbart!

Musikhjälpen har precis avslutats, kanske du varit med och bidragit med en slant till deras insamling? Kanske du lagt en tia i en insamlingsbössa nyligen?

Var och en bestämmer över sina pengar

Vi bestämmer var och en vad vi vill göra med våra pengar och om vi vill ge bort dem. Jag lägger ingen som helst värdering i om du antar utmaningen eller inte (det gör jag inte med någon av utmaningarna) men vill betona det just idag. Var och en gör sitt egna aktiva val – och det är allt jag önskar.

Jag tycker om att aktivt välja en organisation varje år som jag ger mitt stöd till i juletider. Ibland har det varit som julklapp men numera skänker jag bara utan att dedikera gåvan. Häromdagen uppmanade Madde oss läsare att bidra till Suicide Zero, vilket jag gjorde.

Via vårt företag har vi i år planterat träd i östra Afrika via Vi-skogen.

Jag hjälper gärna privatpersoner som behöver ett extra stöd. Om någon sitter trassligt till ekonomiskt swishar jag gärna en slant.

Att hjälpa andra är viktigt för mig, så därför hoppas jag min utmaning idag kan inspirera dig att också hjälpa till någonstans, med en slant, om du väljer det.

Vilken organisation eller person ger du ditt stöd till i år?

Julmusik från min spellista

Lucköppning 20 december
Jag utmanar dig att idag skänka pengar till en valfri organisation eller person.

En liten blomma tyckte jag behövdes idag, den översta bilden är från vår roadtrip i höstas.

Publicerat:

i:

22 svar till ”20. Skänk en peng”

 1. Profilbild för Ditte

  Jag lämnar till ”Läkare utan gränser” och har gjort det i många år och likaså till Alzheimerforskning/Hjärnforskningen och till Operation Smile. Därutöver blir det Stadsmissionen och Klara kyrka som jag stöttar på olika sätt-

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad generöst Ditte, gör mig glad!

 2. Profilbild för Znogge

  Under många år hade vi ett fadderbarn i Mali men av någon anledning förbjöd landet att samarbeta med danska Börnefonden… Här blev det en gåva till hundstallet och det är jag nöjd med.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är övertygad hundarna är nöjda med 🙂

 3. Profilbild för Marianne

  En av de få jullåtar som jag väljer att spela hemma.
  Vacker ros!
  Jag gör väl lite tvärtom då, jag skänkte pengar både till musikhjälpen och Smålandskatten häromdagen och idag ska jag gå upp med bullar till grannen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja den rosen behövde jag föreviga, luktade gott gjorde den också. Generös du är Marianne, gör mig glad.

 4. Profilbild för Ingrid

  Det finns många som behöver pengar och jag har ett flertal gånger skänkt till Operation Smile. Jag hade en faster som hade gomspalt och jag har en granne vars dotter har det. De brukar önska sig en donation i årsdagspresent.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De gör ett fantastiskt arbete på Operation Smile! Dina bidrag skapar många leenden.

 5. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag har skrivit vart slanten går från vårt håll men dessvärre vet jag inte vad organisationen heter. Måste ta reda på det nästa gång jag handlar på Continente.
  Det är gott att kunna hjälpa, om än inte mycket men alla bäckar små ger en stor å…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, vi gör vad vi kan och vill och det är alldeles utmärkt så. Jag slängde in ett gäng mynt till en tjej i en butik idag, som jobbade ideellt för barnen. Vilka barn framgick inte, men jag kände mig trygg med att ge henne mina mynt.

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Naturligtvis skänker vi en slant där det behövs: Vi går gärna utanför de stora organisationerna. Nu senast swishade vi till en lokal hjälp som åker ner med förnödenheter till ukrainska flyktingar i Polen. Sedan är det Frälsningsarmen nu till jul, Operation Smile får våra portokostnader som vi förr lade på fysiska julkort. När jag är i Göteborg köper jag alltid ”Faktum”, som de hemlösa säljer osv. Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så BM, vi gör alla vad vi kan och vill. Vad bra att ha möjlighet att nå fram utanför de stora organisationerna som så klart behöver en hel del av folks bidrag för administrationen. Du är generös <3

 7. Profilbild för Susjos

  Förutom att jag hjälper min syster så har jag sen många år tillbaka skänkt pengar varje månad till en SOS-barnby, min by ligger i Kina, och jag får så fina blev och foton därifrån!
  Ha det gott…nu mot jobbet!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att få feedback på vart pengarna gör nytta någonstans! Ha en bra natt!

 8. Profilbild för Micke

  Vi har två fadderbarn för närvarande, något vi haft, en till två, i många år.
  I övrigt blir det en slant till kyrkans diakoni här i stadsdelen ibland, många som behöver hjälp i dessa tider också.

  En av de bästa jullåtarna vi har tycker jag. 🙂

  Ha det bäst nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju lite speciellt med fadderbarn då ni ju får följa deras uppväxt, fint och generöst. Ja den är fin den jullåten! Detsamma!

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  finns många bra organisationer som gör bra jobb

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det absolut! Men också många små aktörer.

 10. Profilbild för Lillan Kind

  Jag tycker också att det känns viktigt att dela med sig på något sätt – om man vill och kan förstås. Själv är jag sedan åratal världsförälder i Unicef, vilket innebär att jag skänker pengar varje månad. Det värmer verkligen inomhus att få information om alla barn som har fått hjälp på olika sätt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det, och vi gör alla vad vi kan och vill. Unicef har jag också skänkt till många gånger, dock inte på regelbunden basis.

 11. Profilbild för Chatrine

  Jag ’köpte’ en kamin till Ukraina, en hjälporganisation som via ett företag tillverkar och skickar kaminer. Jag kände att det är bra när elen inte finns. Värme och möjlighet till matlagning är bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En väldigt bra initiativ!

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.