kö på grund av demonstrationer

3 timmar i kö för Katalonien

Första gången vi satt i en så gott som stillastående kö med FrankieBoy blev här i Spanien i går.

Strax innan Girona stannade trafiken upp helt på motorvägen och efter lite googlande förstod vi att det var på grund av demonstrationer som vägar var avstängda vilket då orsakade dessa milslånga köer.

Svenska Dagbladet har skrivit om demonstrationerna i Katalonien

Först blir en ju trött och känner ”vad trist!”. Men sen inser en ju att vi har hemmet med oss. Så det var bara att ta fram lite fika, våra böcker och sätta på lite musik. Roger behövde ju sitta vid ratten hela tiden då det rätt var det var rullade i 100 meter innan det tog tvärstopp igen.

Men det går ju så mycket lättare att sitta i kö när en sitter i en husbil. Toaletten har vi med oss, vatten kan vi dricka hur mycket som helst, mat och vila går ju att lösa enkelt. Tidsfördrivet blev främst att iaktta andra bilister/bilar och att läsa.

Jetskis på släp efter en husbil och en husbil på ett lastbilsflak är sånt en kan få se på vägarna

Då både motorvägen och N11 var avstängd på varsin sträcka så fick vi två långa köer. Den första kön på AP-7 gick tog en dryg timme och vi trodde det var över när vi kom av. Men nej, det blev kö även på N11:an när vi kom dit och sen även hela omvägen vi fick köra.

Men vi tyckte ändå det var lite häftigt att få vara mitt i händelsernas centrum. Det var helt klart fredliga demonstrationer som drabbade oss och människorna såg enormt glada ut även om de nog var trötta av vandringen i värmen.

demonstranter Katalonien
Demonstranter på väg hem efter avklarad uppgift

Nu står vi Blanes på en camping precis vid havet och har SUP på agendan imorgon om havet är hyfsat stilla! Och så ska vi handla på Mercadona! Och så får vi glädjen att hänga med Lena och Bosse igen, för de har också kommit hit idag!

Camping Blanes
Vi står bra på Camping Blanes, ser du FrankieBoy?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till ”3 timmar i kö för Katalonien”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Att supa och handla på mercadona kan ju göra vem som helst glad ???? Kul att hänga med vännerna igen Annars är ju köer och stillestånd det tristaste som finns. Skulle gissa att vi, under alla år vi kört, stått still i kö minst motsvarande en heltidarbetsvecka. Då är det inte kul längre

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja nu landar vi här, oavsett regnovädret som är på väg. Med så många timmar i kö blir en nog mer irriterad än för oss nybörjare 🙂

 2. Profilbild för Lena

  Den där husbilen med scotrarna på släp körde om oss också ett par gånger innan vi åkte av betalvägen. Vi får hoppas att havet är lugnt idag och att det goda vinet finns kvar på Mercadona. ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja den körde snabbt, när den kunde.. Har spanat in havet och jo, det ska nog gå fint att SUPa idag, och vi håller absolut tummarna för det goda vinet. Annars får vi hitta ett annat 🙂

 3. Profilbild för Annica Rosander

  Roligt att se att Ni har landat på Camping Blanes. Vi blev förälskade i både campingen och staden förra hösten. Dit längtar vi tillbaka, det gav oss mersmak på Spanien som vi hoppas att utforska nästa år.
  Annica

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Att ha havet så nära är ljuvligt. Ska bli härligt att kolla läget runt omkring och landa lite. Första gången vi är i Blanes och det känns bra efter en natt i alla fall 🙂

 4. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Hej
  Du skrev att ni dricker vattnet, har ni någon reningsfilter?
  Jag menar vattnet på andra sidan alperna är ju inte lämpat för oss nordbor.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi dricker gärna vatten, men inte det i kranen i Italien, Frankrike, Spanien och Portugal. Mest av anledningen att det smakar äckligt. I vår vattentank har vi det vattnet som länderna erbjuder, men vårt dricksvatten har vi i dunk.

   1. Profilbild för Ove Lundqvist
    Ove Lundqvist

    Okey jag trodde att ni hade Certek silver anod i tanken och var intresserad av om det funkar så som jag trodde.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Aha! Kolla med Anette på kors och tvärsbloggen, tror de har det i sin tank.

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Så härligt ni har det, trots köer…
  Som du säger har ni ju hemmet med er och saknar då varken mat eller dryck.
  När du skriver om det börjar vi också sakna ett favoritvin på Mercadona i Aguilas. 1 mars återvänder vi dit… (hur fort går inte fyra månader..)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kan det möjligen vara Armonico för €1,90 som är ert favoritvin? Det är det vi längtat efter i alla fall 🙂 Fyra månader går jättefort!

   1. Profilbild för bmlarsreseblogg

    Kommer inte ihåg vad vinet hette, men har fotat flaskan. Vårt ”favvovin” kostade hela 2,6 euro, men till våren får vi testa Armonico också!

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Har ni berättat om ert favvovin i er blogg nånstans?

 6. Profilbild för Rolle o Carina
  Rolle o Carina

  Härligt med husbil när det köar,men inte kul att köa i timmar!

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så klart en kanske vill göra annat än sitta i kö, men det gick förvånansvärt bra i husbil 🙂

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.