London

5 orsaker till varför jag älskar London

London är på något sätt min stad. Finns ingen annan stad jag besökt som jag känner mig hemma i, som just London. Varför kan man undra. 

Precis hemkommen från några dygn i London tillsammans med min man inser jag att jag gärna återkommer till London, om och om igen. Den här gången firade vi Rogers 50-årsdag med att bo på samma lyxhotell som när jag fyllde 50 och bara vara, inga krav, inga väckarklockor, inga måsten, inga finkläder.

Skulle gärna tillbringa mycket mer tid i London, så jag kommer garanterat fortsätta åka dit, men kanske inte lika ofta som de senaste åren, men jag kommer alltid längta dit. Här är mina främsta anledningar till det!

1 – vänligheten

I princip alla är vänliga och hjälpsamma. Jag får aldrig känslan av att jag stör om jag ställer dumma frågor. Det händer också att om vi står i en vägkorsning och tittar ner i Google Maps så kommer människor fram och frågar om de kan hjälpa till. Londoners är verkligen vänliga och hjälpsamma. Visst har vi träffat på sura människor också, men de är få.

2 – språket

Jag kan bara engelska och svenska. Att vara i en stad där jag förstår det mesta som folk säger runt omkring mig gör att jag känner mig som en del av staden. Jag förstår skyltar och instruktioner. Dessutom tycker jag att engelsmännen är väldigt hjälpsamma med språket och har hög tolerans för att man inte kan hitta rätt ord. Trots att det är ett världsspråk finns en stor portion av förståelse för att alla inte kan språket flytande. Att vissa dialekter är stört omöjliga att begripa gör det hela väldigt exotiskt!

3 – acceptansen

Det är inte bara språkbristen som accepteras, även olika personligheter och utseenden. Jag har aldrig sett någon vända sig om på gatan för att ta sig en närmare titt på en person som sticker ut av någon anledning. I London kan man vara sig själv och ändå inkluderas.

Det senaste exemplet på det är mina regnbågsfärgade harembyxor (se instagrampost nedan) som jag hade på mig mycket inne på hotellet. Inte en endaste gång möttes jag av blickar som sänktes till byxorna, vilket jag ständigt gör här i Sverige. Här i Sverige verkar alla ha en åsikt om de här byxorna. Hallå det är ett par byxor! I London har man fattat det.

4 – miljöerna

Vackra byggnader – både nya fräcka och gamla anrika, många grönområden, höga hus med utsiktsplatser, gångvägar utmed Themsen, kontorskomplex, gågator, gränder, livligt trafikerade gator (med vänstertrafik!) och en fantastisk mix av allt detta gör miljön näst intill perfekt tycker jag.

De bästa promenaderna vi gjort i London är när vi sätter oss på tunnelbanan eller bussen och åker iväg till en hållplats på lagom avstånd och sedan promenerar tillbaka. Vi försöker alltid gå nya vägar, vilket inte är svårt, det finns massor som vi inte upptäckt i London.

5 – maten

Ja det låter nog otippat att mat i England är något som drar. Men det är inte det engelska köket jag tilltalas speciellt av. Det är variationerna av kulturer i erbjudandet. Det är också det glutenfria utbudet. De härliga matmarknaderna där Camden Lock är min favorit. Det är svårt att vara hungrig i London, oavsett vilka matpreferenser man har. Denna gången var vi två gånger på Hummus Bros till exempel, det är såååå gott!

Publicerat:

i:

6 svar till ”5 orsaker till varför jag älskar London”

 1. Profilbild för Nathalie Sjögren

  Ja London är en stad jag också gillar. Jag har planer på att låta en av mina kommande böcker utspela sig där.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Så spännande, då får du göra en researchresa dit, kanske sitta där och skriva hela boken rent av 😉

 2. Profilbild för Dorotea Pettersson

  Vilket härligt inlägg. Jag satt och pratade om London med min 13-åring idag. Hon vill så gärna dit. För henne är det Harry Potter muséet som lockar. Jag funderar på att åka dit med henne till våren.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack Dorotea! Ja, Harry Potter museet och även teaterföreställningen är nog en hit för en 13-åring. Jag ska ta dit min guddotter en vacker dag, men hon är 11 så väntar lite till.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Trevligt att läsa om dina intryck. Jag har inte varit i London (eller England överhuvudtaget) och aldrig haft nån längtan dit. Nu ser jag att jag kanske missat nåt – men det kan ju åtgärdas 🙂

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Smaken är ju som baken, tack och lov, men jag kan iaf rekommendera det. Men även resten av England! Vi siktar på att åka med husbilen i de böljande landskapen nån gång. Otroligt vackert. 🙂

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.