alentejo

Alentejo har alltid känts bra

Tänk vad nya erfarenheter kan ställa till det. Eller rättare sagt påverka så att saker och ting hamnar på plats.

När vi insåg att havet har nackdelar kom en ganska stor misströstan. Över att vi kanske inte kan hitta vår plats i Portugal.

Men det vi inte kan påverka vill vi inte heller lägga vår energi på. Att försöka hitta en stilla plats nära vackra och ljuvliga Altanten, utan att vara omgiven av tallar och/eller turister, inom vår budget, går inte. Vi accepterade och anpassade oss.

Att ha en liten snutt mark vid havet, som vi tänkte från början, kan vi nog hitta till rätt pris, men det blir inte rätt plats för oss. För vår frihet är viktigast. Det stod inte ens med på vår markspecifikation, men är ditlagd nu. Om vi köper en liten inklämd marksnutt bland andra hus kommer vi inte trivas. Vi behöver rymd och stor frihet.

Om vi låter närheten till havet styra den fastighet vi köper så betyder det att vi måste göra avkall på annat. Vi skulle behöva betala mer än vi tänkt (om vi ska få den rymd vi behöver). Men ett högre pris kräver lån och det skulle begränsa vår frihet enormt och vi skulle inte kunna skapa den plats vi vill och behöver.

Alentejo är lantligt med vyer

Vi bodde i en liten by i Herrljunga i 7 år och det var helt fantastiskt. Vi älskar landsbygden. Också. Och eftersom vi inte kan ha det bästa av två världar (havet och landsbygden) så har vi nu öppnat dörren för landsbygden också. Lugnet, vinden och vyerna, det är fina grejer!

Vi tror att Alentejo kanske kan vara vår plats i Portugal. Fast inte precis vid havet, fastän det var där vi förälskade oss i detta land. Vi utforskar just nu hela Portugals bredd, från västkusten till Spaniens gräns. De mjuka kullarna med odlingar tilltalar oss medan de högre bergen och karga fälten, där lodjuren trivs, inte är för oss.

Vi fortsätter utforska Alentejo, men har gjort en avstickare till Algarve för att inte stänga några dörrar!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Alentejo har alltid känts bra”

 1. Profilbild för Lars Andersson
  Lars Andersson

  Har ni varit i och omkring Silves? Vacker natur och inte exploaterat?
  Vi har vänner som köpt en gård i Alcantarilha, som ligger lite nordväst om Silves!

  1. Profilbild för Anna

   Ja vi bodde i Silves ett tag för två år sedan. Men vi har inte utforskat omgivningarna. Har inte hittat något objekt att åka och kika på heller.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
10°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 9°C
26°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.