förvaring plåtis

Förvaring -> jämförelse mellan plåtis och husbil del 6

Vi har samlat Vegas olika förvaringar i ett inlägg i serien om jämförelser mellan en plåtis och en större modell av en husbil.

Det är inte alltid mängden/volymen av förvaring som är bäst i en husbil tycker vi. Att ha smart förvaring är guld värt. Vi har fått in allt i Vega som vi ville ha med oss.

Kylskåpet

Vi hade ett mycket större kylskåp och ett separat frysfack i Frankie. I Vega har vi bara 95 liters Vitrifrigo kompressorkylskåp och ett frysfack i kylen. Det kräver en helt annan planering, men samtidigt behöver inte allt ligga i kylen, då vi mest äter frukt och grönt. Så planerar vi bara inhandlingen så funkar det fint. Snusen får plats i frysen och det är väl viktigast 🙂 Vi hade en tanke på att köpa en extra frys, men behovet finns inte när vi är utomlands och äter mycket färska grönsaker och frukter. I Sverige däremot hade vi uppskattat en riktig frys. Och kylen är fantastisk, mycket bättre än den i Frankie. Håller kylan lika bra hela tiden, då den bara drivs av 12V. Frankies kyl växlade mellan 12V, gasol och extern el och vi upplevde att effekten varierade ganska mycket.

Klädförvaring

60 cm garderob hade vi i FrankieBoy, där vi hängde in jackor och kläder. Men egentligen har vi inte kläder som behöver hängas och därför saknar vi inte den garderoben alls. Bredvid skåpen över ena sängen finns en 30 cm stång där vi kan hänga jackor och andra kläder på galge om vi vill.

Vi använder överskåpen i sovrummet till våra kläderna och de räcker utmärkt.

Kemtekniskt

Vi har en plastlåda i garaget där vi har städattiraljer och i badrummet finns hyllor bakom speglarna så vi får plats med allt vi behöver. Kan sakna skåpet under handfatet, som vi hade i FrankieBoy. Men i Vega hade det ändå inte funkat att ha ett sånt skåp för ex. toalettrullar då det hade blivit blött vid dusch. Extra toa- & hushållsrullar har vi i ett utmärkt anpassat skåp under Rogers säng. Där har vi även kemtekniskt som vi vill ha inne i bilen.

Prylar av alla de slag

Vet inte hur ni har det i era hem, men vi har en del småpryttlar av olika slag som behöver ha sina särskilda platser. Det är adaptrar, ficklampa, pennor, pappor, laddkablar, kikare, solglasögon och mycket mer. De sakerna hade vi i överskåpen i hytten i FrankieBoy. I Vega står de papperskartongerna på hatthyllan i hytten. Det utrymmet sväljer jättemycket och vi är väldigt glada att vi inte har ett panoramafönster där som vi först tänkte.

Skafferi och köksutrustning

Utdragsskåpen för skafferivaror i FrankieBoy var grymma! Men lådorna och överskåpen vi har i Vega för skafferivaror funkar bra också. Extra torrvaror som vi har med oss från Sverige; kaffe, belugalinser, gula ärtor, svampbuljong etc har vi i platslådor i garaget. De lådorna kan vi återanvända för att ta med matvaror & vin från Portugal till Sverige.

Skåpen över matbordet använder vi till tallrikar, skålar, burkar etc.

Skåpen över bordet.
Kökslådor samt trappstegets förvaring mellan sängarna.

Förvaring i mellangolvet

I Frankie hade vi väldigt mycket förvaring mellan golven, med luckor utifrån. Där hade vi verktyg, yogamattor, stolar och bord bland annat. Allt det får plats i garaget i Vega. Vi har inget mellangolv, men däremot lite förvaring i den upphöjda delen under bordet. Där förvarar vi våra skor. Saknar inte luckorna som ledde in under golvet på FrankieBoy, trots att vi får lasta ut och in lite mer när vi ska ha något i Vegas garage än i golvet i Frankie.

Garagen

Eftersom vi inte har med cyklarna i Vega, vilka tog upp hela utrymmet i FrankieBoys garage, så är det svårt att jämföra. Men vi får plats med allt vi vill ha med oss i lilla Vega. Du kan läsa mer om garaget i ett separat inlägg.

Förvaringsfack som nås utifrån också.

Smarta förvaringar

I Vega har vi fack lite här och där.  Under bordet finns ett långt fack för laddkablar och annat som kan vara bra att ha nära till vid bordet. Precis vid ingången finns två hål i sidan av köksbänken. Där har vi bl a solskyddsfaktor, handsprit och tygkassar till när vi handlar. Dessutom finns borsten där som vi använder för att sopa rent golven emellanåt.

Vi har två stora avlånga fack längst upp på bakdörrarna som är tomma. Har inte kommit på något vi vill och kan ha där.   Ännu. Men även i FrankieBoy hade vi ju tomma skåp och förvaringsfack.

Trappsteget upp i sängen i Vega är smart förvaring för instruktionsböcker och klippningsmaskinen bland annat.

Vem vinner förvaringen?

Så faktum är att vi tycker Vegas förvaring är bäst. Lösningarna är smarta och vi får ju plats med allt vi vill och behöver. I Frankie var det onödigt mycket förvaring helt enkelt.

Och en vill ha en sån här bil och ha med sig cyklar så behöver en ha cykelställ på bakdörrarna (maxvikt 35kg) eller en dragkrok med cykelställ. Tänk på lastvikten!

/Anna & Roger

Andra inläggen med jämförelser

Del 1 – köregenskaperna
Del 2 – sovrummet
Del 3 – köket
Del 4 – driften
Del 5 – badrummet
Del 7 – salongen

Publicerat:

i:

,

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.