I helgen kördes Formel 1 i Portimaõ här i Portugal och det var extra kul att vara i samma region som loppet. Även om vi kollade på datorn.

Algarve är inte den delen av Portugal vi trivs bäst i, men vi tänkte att detta året kanske är annorlunda. Det är ju färre turister i rörelse och kanske det ger oss en annan bild av den absolut sydligaste delen av Portugal.

Så efter att ha utforskat Alentejos inland en del så drog vi ner till Falesia, ställplatsen som det aldrig finns lediga platser på om en inte är där typ 7 på morgonen och samtidigt har en enorm tur. Med många långliggare och utmärkt läge precis vid den fina stranden med de vackra klipporna är det inte konstigt den är populär.

Klipporna på Falesia Beach

Vi stannade i två nätter, stod lite vid sidan om då inga riktiga platser var lediga. Men vi trivdes inte, det är en för stor ställplats för oss med alldeles för många människor och husbilar. De tillämpade inte heller ”varannan plats ledig” vilket vi tycker vore lämpligt i dessa tider.

Formel 1 i Portimaõ

När vi letade efter en ny plats att ställa oss på så hittade vi en helt ny ställplats i Figueira (några km öster om Lagos). En liten ställplats med plats för max 30 bilar. I Coronatider använder de bara varannan plats, eller om vänner vill stå nära varandra så går det bra. Platserna är dessvärre väldigt små så hade varje plats använts så skulle det bli alldeles för trångt för vår smak. Men i år är det toppen! Platserna ligger på små terasser då hela ställplatsen sluttar en del.

campingcar figueira ställplats

Vega passar in överallt <3

Dessutom är vi bara ca 10 kilometer från banan där de körde Formel 1 i Portimaõ i helgen. Vi hade hoppats vinden skulle ligga på från norr och då fört med sig ljudet till oss, men sån tur hade vi bara på morgonen innan loppet ens startat. Fast det var ändå väldigt kul att vara nära banan. Vi har varit där och kört gokart för ett par år sedan men då kördes ju inte Formel 1 där.

Om de kör i Portugal igen nästa år så har vi sagt vi ska köpa biljetter. Det är dags för ett livelopp snart igen!

För att se omdömen om boplatser i Portugal kolla in vår karta!

/Anna & Roger