Alingsås 2015-2018

Vi lämnade gården på landet i Vimle och flyttade in i en lägenhet centralt i Alingsås. Tre lönsamma och intensiva år.

Flytten till Alingsås berodde på flera anledningar. Det går att läsa om i det här inlägget. När jag läser det inlägget idag så tänker jag att mina intressen för odling och trädgård t.ex. bara blev måsten till slut, eftersom mitt företag växte kraftigt, jag hann inte. Fokuset låg på företagandet,

När vi flyttade till Alingsås försvann alla sådana måsten då det blev en lägenhet vi flyttade till.

Här är alla inläggen om var jag bott hittills under mitt liv:

Jobb & skola

I Alingsås var det jobb, jobb och jobb. Båda två jobbade enormt mycket. Rogers ansvar växte på glasmästeriet där han var anställd och jag nätverkade mycket, företaget blomstrade.

Det var inte ovanligt att jag jobbade 14-16 timmar per dygn. Helt vansinnigt. Jag tyckte jag hade roligt på jobbet, tiden flög fram och jag tjänade bra med pengar.

Hade kontor i grannhuset, men satt ofta hemma och jobbade.

Jag mådde så klart inte bra av mängden arbete. Det intensiva arbetandet berodde delvis på att jag hade nått en peak i företagandet, allt nätverkande hade gett resultat. Kunderna strömmade in och jag körde på i 110 km/h.

Fritid

Jag bloggade inte mycket när vi flyttat till Alingsås. Lusten fanns inte, prioriterades inte heller. Under två år var det väldigt få inlägg, något enstaka i månaden bara. 2017 började det få lite fart igen och 2018 blev det nästan varje dag igen och så har det fortsatt sen dess.

Finns en tillbakablick för året 2015 i alla fall.

Vi reste mycket under de här åren. Här är några resor vi gjorde:

Annars ägnades fritiden åt att se på film, vi hade en biograf i vårt kvarter som vi gärna besökte. Jag sprang i Nolhagaparken, buggade på dansskolan och hade gym i huset bredvid. Vi fick nya vänner och vi hängde såklart även med dottern som bodde i Alingsås också.

Vi engagerade oss i handboll, Alingsås spelade i högsta ligan och vi bodde granne med arenan. Så det blev besök på några hemmamatcher under åren

Roger hade ett delat garage med vänner i Gräfsnäs, där han hade sin ”leksaksbil”, han körde på bana och renoverade och mekade i garaget med sin Alfa.

Boendet

Vi köpte en lägenhet bakom Sparbanken i Alingsås. En liten bostadsrättsförening med ganska nya och väldigt fina lägenheter. Vår lägenhet var knappt använd, den hade köpts som spekulation vid nyproduktionen tror vi. Läget var toppen, mitt i stan. Bra grannar och tyst läge. Nära till allt, det som låg lite längre bort cyklade vi till. Vi hade ingen bruksbil under de här åren.

Det var en toppenlägenhet på alla sätt faktiskt. Vi trivdes där och njöt av att inte behöva sköta trädgård eller skottning. Vi anlitade en målare som målade om vårt sovrum samt satte upp bildtapeten i hallen. Det var det enda som gjordes med lägenheten under vår tid där.

Här är en film jag gjorde när vi skulle sälja lägenheten. Jag hade köpt en GoPro och ville testa att göra en film, det var inte min grej, men det är kul att ha provat. Jag filmade efter att lägenheten stylats inför försäljningen, så det ser helt annorlunda ut mot vårt möblemang.

Något speciellt om Alingsås

Kanske du känner till att Alingsås marknadsför sig som ”The capitol of fika”. Det finns mängder av kaféer och även många unika butiker.

Det jag gillar med Alingsås är att allt finns där och naturen är liksom nära överallt. Men det finns flera sjöar på gångavstånd, en enormt stor park och även några mindre.

Alingsås är en fin trästad som är väl värt ett besök på någon av alla evenemang som arrangeras: Potatisfestivalen, Lights in Alingsås, Dans i Alingsåsparken eller Matmarknaden till exempel.

Vi är väldigt glada för att ha bott i Alingsås!

Denna bilden la jag ut på Instagram när vi tagit beslutet.

Nästa inlägg om var jag bott kommer att handla om våra tre år i husbil!

Översta bilden är hämtad från Alingsås Kommuns pressbilder.

Publicerat:

i:

24 svar till ”Alingsås 2015-2018”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Dina inlägg om ditt liv innan husbilen och Portugal har varit så intressanta att ta del av. De har också gjort att jag har tittat tillbaka på mitt eget liv, tänkt på de val en gjort genom åren och hur de har format mig till den jag är idag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du känner så! och vad roligt att de fått dig att fundera kring ditt liv också.

 2. Profilbild för Znogge

  Ännu ett intressant inlägg om hur er resa har sett ut fram till där ni är i dag. Det finns fördelar med att bo i en lägenhet och många gånger kan det vara skönt att slippa den skötsel som krävs när man bor i ett hus. När det gäller att jobba mycket är det lätt att bli fartblind. Har man ett eget företag är det lätt hänt att man aldrig är riktigt ledig. Balansen är A och O.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst var det bekvämt med lägenhet, och det passade utmärkt när vi ville resa mycket. Balansen fann jag igen när vi lämnade Alingsås.

 3. Profilbild för Mamma C

  Ett intressant inlägg hur er resa har varit.
  Vi satte oss i en lägenhet ett år i stan (Norrköping) när vi sålt vårt hus. Innan vi flyttade permanent till Spanien.
  Inte för att vi hade något som höll oss kvar. Mer än mitt jobb, som jag ändå skulle säga upp mig ifrån när vi flyttade.
  Som jag ser på det idag. Kunde vi ha hoppat året i lägenheten och flyttat direkt till Spanien. Men ibland tror man det är rätt det man tänker på först hur man vill ha det.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag tänker en tar beslut utifrån den kunskap en har vid tillfället och självfallet utifrån en tror är rätt. Ibland krävs ett nytt beslut 🙂

 4. Profilbild för Marianne

  Kul med filmen! När en trivs med jobbet är det lätt att det smyger på och blir för mycket.
  Alingsås verkar vara en liten lantlig och trivsam stad, jag känner till den som potatisens och caféernas stad.

  När sonen åkt ska jag läsa ikapp tidigare inlägg 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev på tok för mycket. Alingsås är en mycket trivsam stad, tycker jag.

 5. Profilbild för Eva Rydin
  Eva Rydin

  Hej! Har precis hittat din blogg. Mycket intressant att läsa. Tyvärr har jag ingen egen blogg. Men, vill gärna följa dig och läsa det du skriver.
  Ha en fortsatt fin vecka.

  Kram ”Tummelisa”/Eva

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Välkommen hit Eva! Du är varmt välkommen att följa bloggen. Detsamma! Kram

 6. Profilbild för Micke

  Intressant att läsa er historia, har bara passerat igenom Alingsås, mer än så har det inte blivit men kanske det kan vara värt ett besök där, känner ju iallafall folk som bor där. 🙂

  Gillar man sitt jobb så är dte ju lätt att man kanske pinnar på för mycket, men det märker man ju inte förrän efteråt antar jag.
  Fin film där tycker jag, bra jobbat.

  Ha en fin afton.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En dags utflykt med kameran i högsta hugg kan jag absolut rekommendera. Exakt, jag märkte det efteråt. Tack!

 7. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Nyår i London lät trevligt, vi har varit när några dagar efter. Alingsås är trevligt, lillebror bor i närheten, besökt kaféer och Lights in Alingsås på hösten är fint.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var härligt med nyår i London. Och visst är det trevligt i Alingsås!

 8. Profilbild för LillaSyster

  Fin lägenhet med din film så måste det gått snabbt och lätt och sälja den.
  Då har jag lärt mig att Alingsås är fikastaden =)
  Ha en bra kväll! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det gick fort att sälja, till ett enastående pris dessutom. Japp, lite ny kunskap blev det för dig idag hos mig 🙂 Kram

 9. Profilbild för Ingrid

  Så intressant att läsa om hur livet har gestaltat sig och utvecklats. Alingsås är en totalt okänd stad för mig.
  Ha en fin torsdagskväll!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då har du fått en inblick i en helt ny stad, roligt!

 10. Profilbild för Madde

  Så du har bott i Alingsås också? Det tog lång tid innan jag upptäckte den staden, men så vackert det är. Vi åker gärna dit

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jajamen, men det är också den senaste (troligtvis den sista) platsen jag bott på i Sverige. Fint där!

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Men oj, hur orkade du med allt? Även om ni slapp allt trädgårdsarbete och snöskottning så körde du på i högsta hastighet och hade dessutom en aktiv fritid. Jag förstår mycket väl lättnaden med att flytta från hus till lägenhet för jag har gjort mig av med nästan alla krav genom att göra detsamma. Men jag har tvingats ta det väldigt mycket lugnare och kanske kände du också så till slut. En jättefin lägenhet och jag förstår att ni trivdes där. Nu ser jag fram emot husbilsinlägget för det var en gång en tanke hos mig och min man också 😀 Jag vet ju att hela bostadskarusellen slutade väldigt bra med ert nuvarande fina hus 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var väl just det, att jag inte orkade. Husbilslivet blev definitivt en räddning för min hälsa. Lägenheten var jättefin, vi trivdes där.

 12. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Så trevlig läsning.
  Känner ju till staden mycket väl och vet nu exakt var ni bodde. Kommer säkert att tänka på dig varje gång jag passerar.
  Roligt också att du skriver så fint om den lilla staden som har så mycket.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja du har ju varit där mycket. Det var en fin plats att bo på och Alingsås kommer alltid ligga varmt om hjärtat hos mig.

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.