Djuren omkring oss

Och då menar jag inte katterna den här gången. Kommer så klart komma fler bilder på dem, men idag är det en massa andra djur.

Vi har ju ett fantastiskt djurliv här, otroligt fascinerande och jag hämtar gärna kameran för att försöka fånga dem på bästa sätt.

Nu tömmer jag djurmappen, ett par bilder kanske liknar tidigare publicerade men det är helt nya bilder. Det finns en bild på en orm och två bilder på mindre spindlar. De är längst ner i albumet.

Klicka gärna på en bild för att bläddra igenom bilderna.

Jag gillar ju djur och allt oftare är det insekter som hamnar i kamerans fokus. Fåglar gillar jag också, och i översta bilden är koltrasten som gärna hänger med mig när jag vattnar i sålådorna.

Publicerat:

i:

38 svar till ”Djuren omkring oss”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Underbart! Vi har ekologisk mångfald i vår lilla trädgård, sa äldsta barnbarn som satt under honungsrosen och lyssnade på surrande bin.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så härligt uttryckt av barnbarnet!

 2. Profilbild för Susie på Stjärnarve...

  Insekter är man kanske ibland lite avvaktande mot, iaf dom man inte känner igen. Dom kan ju bitas eller stickas!
  Men vad finns det för obehagliga hos er? Fick ni lära er det ”the hard way” eller blev ni varnade – och framförallt, finns det giftiga ormar!?
  Brukar inte bry mig om vad andra tycker och tänker numera, men det här med obrukbar arm ställer till det lite när man äter. Och det är inte trevligt. Men den 26 ska vi äta lunch ute, antingen på Kubanen eller längst söderut på ett annat favoritställe. Om det inte regnar, då får vi välja nåt annat. Vi får se vilket det blir…
  KRAM-Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag klappar dem inte i alla fall, men titta på dem tycker jag mycket om. Det finns flera giftiga djur här, men ingen som ger dödlig utgång. Vi har även bruna skorpioner t.ex som vi inte kände till förrän den dök upp i trädgården. Vad fint att du har ett besök där att se fram emot snart. Kram

 3. Profilbild för Christina Karlsson

  Ljuvligt! Djur är fantastiska och ditt foto på koltrasten (är det en koltrast?) som kikar upp bakom planteringen är så fint. Kul med olika typer av småkryp även om man inte alltid gillar deras besök, åtminstone inte dem som bits och äter upp växter… men vackra kan de ju vara ändå.
  Ha en fortsatt fin dag! Kram Christina

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är en koltrast, som gärna hänger med mig när jag vattnar! Jag försöker bortse från skadan vissa gör och gläds åt att vi har en hel del olika insekter här. Detsamma! Kram

 4. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag gillar alla dina foton! Så fina! Du blir bara bättre och bättre, så applåder kommer över havet mot Ouriqe! Du har fått in magi i dina bilder på ett särskilt sätt, livet!
  Bönsyrsan ser annorlunda ut hos er än vad den såg ut på Rhodos då vi var där. Vet inte om vi har den här överhuvudtaget, har aldrig sett en i alla fall. Orm finns inte här men häromdagen upptäcktes en i närheten av Ribeira Brava i en ribeira. Nu infångad. En helt ofarlig som troligen har kommit med varor från Portugal…
  Tack för ljuvliga onsdagsbilder!
  Kram till er båda, (alla fem)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen! Vad roligt att du ser utvecklingen i mitt fotograferande. Övning ger färdighet. Bönsyrsan är en nymf, den blir grön som vuxen, men inte just denna, för den låg död på altanen dagen efter. Kram!

 5. Profilbild för Znogge

  Vi delar ju vårt klot med djuren så ett rikt djurliv ska det finnas, Dock måste jag erkänna att just ormar är jag inte så road av men även de hör till. Härliga bilder som vanligt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så, glada för varje liten krabat vi har här. Vi har inte många ormar, ser en 2-3 ggr per år kanske. Tack!

 6. Profilbild för Mamma C

  Så många fina bilder.
  Roligt när man kan ta microbilder på insekter och se hur de ser ut på nära håll.
  Ormar är inte mitt favoritdjur.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Ja macroobjektivet är riktigt spännande att använda.

 7. Profilbild för Ingrid

  Så fina bilder på både små och stora djur!
  Ha en fin onsdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, detsamma!

 8. Profilbild för Anki

  Alldeles underbara bilder på djuren i din närhet … och jag, liksom du gillar att fota insekter och spindlar, men tyvärr funkar inte min gamla kamera riktigt som jag vill.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket. Ja det är riktigt roligt att fota småkrypen. Hoppas gamla kameran kammar till sig!

 9. Profilbild för Micke

  Älskar ju djur oavsett var de befinner sig men helst ute i omgivningarna när det gäller annat än hundar och katter.
  Duvor har vi ju här i närområdet lite överallt, hade folk inte matat dem så hade det varit på en acceptabel nivå, men jag älskar dem ändå, har ju ett skyddsnät på balkongen.

  Jättefina bilder här, som vanligt, bra jobbat.

  Ha en fin eftermiddag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar inte att ha insekterna inne, men i deras naturliga miljö är de underbara att både se, höra och fota. Duvor har vi här också, en flock som flyger omkring och äter myror bland annat. De bor inte på vår tomt längre (de gjorde det förut).

 10. Profilbild för Urmas Lepp
  Urmas Lepp

  Det har frågats om det finns giftiga ormar i Portugal. Visst gör det det! Vipera latastei är en art av huggorm som är giftig och finns i hela landet. Den orm som visas på bilden ovan är en Horseshoe Whipsnake som är vanlig här men som är helt ofarlig. Den blåa ”larven/baggen” som visas ovan är faktiskt också väldigt giftig men bara om man råkar äta den! Den är med på en lista över de 10 giftigaste djur i Världen! Dess gift heter cantharidina och används även inom läkemedelsindustrin. Bifogar en länk till denna lista. (Det är en hel del reklam på länken, Annas anmärkning)
  MVH/Urmas

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Lovar att jag inte ska äta skalbaggen.. de ser så otroligt häftiga ut, men inte särskilt aptitliga 🙂

 11. Profilbild för Jossu

  Jättefina bilder. Djur är kul att fota, även om det ibland är tålamodskrävande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Visst kan det vara svårt och kräva tålamod att fota djur, desto roligare när en lyckas 🙂

 12. Profilbild för Susjos

  Kan ju vara svårt att få till bra bilder på insekter, men du grejar det galant! Lammen är så söta!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Visst är de jättefina lammen, så fin teckning.

 13. Profilbild för Anita Bergglund

  Vilken fin djursamling du visar från där ni bor. Insekter är roliga att fotografera, titta bara på ”trynet” på Skalbaggen :))

  Bönsyrsan och spindeln fick du riktigt bra bilder på och lammen är hur söta som helst. Här har vi en fårahede inte långt från där vi bor men än så länge har jag inte lyckats fota någon av hans djur.

  När det gäller hundar så minns jag att jag läste någonstans här på bloggen att ni var noga med att inte ha några hundar som skäller nära då ni valde hus. I området där vi bor finns det många som har hund och det finns gott om katter som springer lösa. Själv är jag glad över våra basenji, de skäller inte, de kan inte, men de kan joddla!! Haha…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur är det kul! Du har ju känslan, jag tränar fortfarande 🙂 Håller med om spindeln och bönsyrsan, är väldigt nöjd med de bilderna. Snart har du ett får på dina bilder med. Ja vi ville slippa hundskallen.. nu blev det inte så för vi är numera omringade av hundar. Men vi har vant oss, om de inte går bananans i skällandet, vilket händer i bland.

 14. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så många härliga djurbilder! Jag fattar inte varför jag inte grottar ner mig med mitt Marco…..
  Mina favoriter är den vackra spindeln och bönsyrsan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det fattar inte jag heller, du som är i naturen så mycket har ju smörgåsbordet serverat hela tiden 🙂

 15. Profilbild för LillaSyster

  Räddade livet på en liten skalbagge som låg och simmade i en utav vattenkannorna för ett tag sedan. Igår släppte jag ut en liten rackare som tagit sig in i hallen. Annars tycker jag att det är väldigt ont om insekter överlag i år. Ormar kan jag lätt leva utan. Ha en fin kväll, ska ska gå ut och flytta vatten…… 14mm regn då måste man ta tillvara på det som kommer ner från garagetaket.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du är en stjärna, underbart att du räddar de små liven. Bra du tar tillvara på vattnet också.

 16. Profilbild för Channal

  Hej! Vika fina bilder! Jag tycker också om djur. Mitt barnbarn är väldigt fascinerad av insekter. När han kommer till oss går han direkt till gråsuggorna som han tycker är jättesöta hahaha. Sen blir han överlycklig om han finner några vinbärssnäckor. Förra sommaren hade han två som husdjur.

  KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Och hej, välkommen hit 🙂 Han kan få komma hit och titta på alla våra gråsuggor. Fascinerande vi har såna fuktsökande djur i detta ökenlandskap. Kram

 17. Profilbild för Ajli

  Djur, rent generellt, gör mig så himla glad. Jag träffade en liten pöjk på stranden igår (en av mina elevers lillebrorsa) som brukade LÅTA myggor och bromsar ”äta klart” för att han tyckte synd om dem. Så pass är jag inte. Men jag brukar inte ha ihjäl djur, kanske myggor när jag tänker efter…. men typ om jag hittar spindlar och getingar i sovrummet tar jag alltid ut dem i glas och släpper fria.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mig med! Men jag dödar både myggor, flugor och spindlar, om de kommit in i huset. Håller de sig där de ska vara får de leva 🙂

 18. Profilbild för Jag

  Härlig samling djur, mest insekter, haha. Fastnar för bilden på den svävande snygga spindel, den giftblå baggen och en skalbagge till, den med den långa nosen. Och hundarna på taket. Jättefina foton! Eftersom vi är ofrivilligt kvar i stan så saknar jag att kunna fota olika insekter, vilket jag lätt gör på torpet. Det är inte många såna i vår villaträdgård.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev mest insekter, de är ju roligast att fotografera 🙂 Hoppas ni snart kommer till torpet.

 19. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vilket fint inlägg och nu vet du ju att jag älskar djur. Kanske inte insekter och kryp lika mycket som lite större och mjuka djur men alla dina bilder är så fina och på håll kan jag gilla de flesta i djurriket 😀 Förutom fästingar för enligt mig har de inget extistensberättigande. Vilken tur då att jag bor i en nästan fästingfri landsdel 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för fina ord! Fästingar tycker jag inte heller har något existensberättigande 🙂 Har inte sett några fästingar här heller.. eller jo, troligen på Semlan då jag såg en stor svart prick på ett öra – på typ 1 meters avstånd dock.. Vet det finns fästingar här.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.