Det där första mötet

I helgen hade vi besök av Helena och Erik, vi hängde med två personer som vi aldrig tidigare hade mött. Hela tiden, utan när vi sov då så klart.

Jag vet inte vad det är hos mig som gör att jag älskar de okända mötena. Älskar självfallet alla möten med goda vänner oavsett hur ofta vi ses, det ena förtar inte det andra. Men det där allra första mötet, det är något speciellt. Kanske det är för att det tomma vita arket ska fyllas med konturer och färger. Är det min nyfikenhet som är orsaken kanske.

Jag tycker i alla fall det är otroligt spännande, intressant att se hur och om vi klickar. Upptäcka och prata om olikheter och likheter. Finna samhörigheten. Höra om erfarenheter och livets gång. Vilka förändringar och utmaningar som passerat. Berättelser.

Att öppna dörrarna till vårt hus och välkomna helt okända personer att övernatta gör vi inte, inte här och inte längre. Men i Sverige hade vi ett rum för uthyrning via AirBnb.

Men att bjuda in Helena och hennes vän Erik över en helg kändes inte konstigt alls. Det kom väldigt naturligt och spontant. Fast vi inte hade träffats tidigare. Jag och Helena har följt varandras bloggar under ett antal år och jag har hjälpt henne med teknik och design på hennes bloggar. Vi har ett band, jag visste att vi har många liknande värderingar och det var dags. Att äntligen träffas.

Trots att hon bodde tillsammans med sin man på en båt och vi i en husbil och vi båda rörde oss i södra Europa under några år, så har våra vägar inte korsats. Förrän nu. Nu när hennes man inte finns bland oss längre. Nu när hon åkt till Portugal för att försöka sälja båten, hennes hem, som ligger på ett varv nära Lissabon. Nu när vi finns på en fast plats. Nu när hon coddiewomplar:

To travel in a purposeful manner towards a vague destination

Här är Helenas blogg där hon skriver om att söka sin framtid. Sin nya väg efter hennes livskamrats plötsliga bortgång, där hon förlorat inte bara honom utan även sitt hem, sin dröm och sin livsstil. Ur sorgen växer något nytt fram. Exakt vad vet hon inte. Än. Så hon coddiewomplar just nu.

Vi har pratat om livet. Döden. Och om framtiden. Om att välja livet och gå sin egen väg. Att det inte alltid är lätt, men att det är den enda vägen. Att öppna dörrar på vid gavel och ta emot utsträckta händer. Inte känna skam och skuld för hur en reagerar på olika saker. Att inte lyssna på vad andra tycker och tänker om ens egna val. Att vara sig själv närmast och söka glädjen. I livet. Sitt liv. Att alltid välja livet, oavsett hur tufft det är.

Det var också en hel del skratt, mycket aubergine, lite spel, massor av disk, en långpromenad, mängder av tomater och provsmakning av portvin. Och vi pratade mycket om Portugal, dels på grund av vårt val att bo här men också för att Erik, som nu bor på en båt, har bott i Portugal tidigare.

Att få se och uppleva deras fina och gamla vänskap gjorde mig riktigt varm om hjärtat. Helena och Erik är två underbara personer som gett oss ett par dygn med så mycket djupa och fina samtal i en väldigt avspänd atmosfär.

Det blev en fantastisk helg, som lindats in och sparats. I hjärtat. Till vi ses igen. För det är vi rörande överens om att vi gör.

Publicerat:

i:

44 svar till ”Det där första mötet”

 1. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Så fint det verkar blivit, ert helgslånga möte. Märkligt vad livet ger och även tar.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var ett väldigt fint möte. Kram!

 2. Profilbild för Madde

  Vissa människor känner man bara så med. Har en bloggvän som jag känner samma för. Vi har träffats två gånger nu. Sist höll min man på att efterlysa mig då jag inte dykt upp 45 minuter efter att caféet stängt och jag inte hört av mig eller svarat i telefonen. Men vi har så mycket att prata om

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det fint med möten där samtalen avlöser varandra. Men också där tystnaden bekväm. Jag har läst om det mötet på din blogg, fint.

 3. Profilbild för Znogge

  Vilket fint och bra möte det blev. Även om man inte har träffats tidigare så är min erfarenhet att ”bloggträffar” oftast blir väldigt bra. Man känner varandra ganska så väl ändå tycker jag och oftast på ett ganska så personligt plan. Jag har träffat en del bloggvänner genom åren och alla möten har blivit hur lyckade dom helst.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så att bloggträffar brukar bli väldigt bra. En väljer ju att följa en blogg av en anledning och det blir en grund att bygga på.

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Möte med nya människor är trevligt. Makens jobbarkompisar från olika länder har vi bjudit hem, som ung var det mer sånt. Träffat både bokbloggare och trädgårdsbloggare i verkliga livet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det verkligen, förstår ni haft fina möten också.

 5. Profilbild för Kerstin

  Så underbart möte du beskriver! Att ses så där när man mötts via bloggar eller andra forum och det liksom klickar är härligt. Bloggvärlden är speciell, tror man lär känna varandra bättre än i verkliga livet genom text och bild – det är mer personligt än andra sociala interaktioner och forum.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är bloggvärlden speciell, vi hänger ju på varandras bloggar av intresse.

 6. Profilbild för Mamma C

  Vilken härlig helg ni haft. Och så skoj att äntligen få träffas när ni följt varandra genom åren med era bloggar.
  Ha en fin tisdag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var verkligen en härlig helg och underbart att träffas.

 7. Profilbild för Ingrid

  Sådana möten är fantastiska och en stor gåva att få uppleva.
  Jag har en vän/bekant som jag träffat tre gånger i livet, men de tre gångerna har vi klickat så det känts som om vi varit vänner hela livet.
  Ha en fin tisdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så. En stor gåva! Det låter som en underbar vän!

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilket fint möte och fina samtal ni fick i helgen. Jag gick in och tittade på hennes blogg och fastnade en lång stund. Det är så vackert skrivet om sorg, saknad, framtid osv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hon skriver fantastiskt bra tycker jag, och vackert.

 9. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Blir varm om hjärtat o rörd av att läsa, så fint skrivet Anna. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då förstår du hur fin helgen var <3. Kram kära vän!

 10. Profilbild för ANETTE

  Så fint att ni kunde träffas.
  Jag har inte känt till hennes blogg men tack vare dig hittade jag den nu. Trots sorgen känns hon positiv.
  Det måsten förstås vara oerhört ledsamt att mista sin livskamrat så hastigt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var väldigt fint att träffas! Visst är hon positiv även om hon så klart är mycket ledsen av allt hon mist.

 11. Profilbild för Micke

  Ibland kan det faktiskt vara lite roligare att träffa helt nya människor på det viset.

  Bloggträffar blir ju vad man gör det till antar jag, ibland fungerar det och ibland kanske inte.

  Men nu tillönskar jag dig en fin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det första mötet har en ju bara en gång, det som gör det speciellt säkert. Dtesamma!

 12. Profilbild för LillaSyster

  Fin tisdags läsning ♡

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ha fin tisdagskväll!

 13. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Fint, finstämt. Livet rakt upp och ner och också förmågan att ta det så. En stor konst i sig men livet ger erfarenhet.

  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 14. Profilbild för Susjos

  Vilken spännande och fantastisk helg ni har haft! Visst är det spännande med nya möten, och ni ser ut att ha haft det fantastiskt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var definitivt en fantastisk helg!

 15. Profilbild för Helena Norberg

  Tack Anna och Roger för en minnesvärd och helt underbar helg. Känner mig stärkt och positiv efter våra fina samtal. Tack för att ni tog emot mig och Erik med öppna armar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad härligt att höra Helena! Vi är innerligt tacksamma för att ni ville komma och förgylla vår helg. Kram!

 16. Profilbild för Paula Merio

  Jag förstår att ni trivdes tillsammans, du och din bloggvän. Nu var det annorlunda förutsättningar när din vän har mist sin partner och är ledsen och vilsen. Ändå fann ni varandra, även IRL! Jag har under åren som bloggare mött ganska många bloggvänner, o tänk, jag har aldrig blivit besviken. Ifjol kom två bloggkompisar och hämtade upp mig och så åkte vi upp till Frösön där en av dem bodde för en jättetrevlig vistelse under några dagar. Jag har blivit något introvert med åren, tycker det är smidigt att umgås på nätet istället för i verkliga livet. Därför tar jag sällan initiativ till möten, men, när jag väl träffar någon är det alltid lika mysigt. Trögstartad har jag blivit med åren, och bekväm…
  Jag sitter och funderar på hur jag hade känt och mått i en sådan situation som din vän var i. En verklig tragedi. Så otroligt ledsamt. Och hon förlorade inte bara sin partner utan tvingas också till att ändra om hela sitt liv med boende och annat. Då behöver man vänner som stöttar. Så bra att du finns där för henne.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en fantastiskt helg, trots sorgen för både Helena och Erik, men med deras syn på livet så var det ändå lätt att prata om både det svåra och det enkla med att leva. Jag har också blivit lite introvert med åren.

 17. Profilbild för Dan Olsson
  Dan Olsson

  Jag och min fru har följt både Project Sunshine och din blogg i flera år och tycker att detta inlägg är så bra! Att träffas IRL verkar fantastiskt och inlägget griper tag i oss. Vi fortsätter följa er!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att läsa Dan! Tack så mycket!

 18. Profilbild för Ajli

  Jag blir på allvar lite ögonblank av rörda tårar när jag läser detta. Så häftigt att kunna vara så ”i” varandra och att vara… äkta!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då kunde jag sätta ord på känslan under helgen. Härligt! Tack!

 19. Profilbild för Chatrine
  Chatrine

  Vilket bra ord ”coddiewomplar” 🙂
  Jag fick googla det för det var ett ord jag inte ens hört innan.

  1. Profilbild för Chatrine
   Chatrine

   Följde länken till din nymötta vän, ska läsa lite mer i den lite pö om pö. Fint att ni kunde få till ett möte.

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Verkligen ett fint möte! Och hon skriver så bra om vad hon går igenom.

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Passar henne perfekt!

 20. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag förstår precis hur du menar med att träffa nya personer och kunna upptäcka och uppskatta allt det som kanske finns gemensamt men även det som är nytt. Numera orkar jag inte vara särskilt social men jag uppskattar samtal som går på djupet och inte bara rör väder och annat ytligt, även om jag kan tycka att sådana samtal också kan vara trevliga korta stunder. Jag kände hur det knep till i magen när jag läste dina ord om hennes liv som förändrades så drastiskt. Jag har ju varit med om något liknande och har varit tvungen att göra stora förändringar. Men liksom din vän verkar kunna gå vidare har jag också gjort det och livet kan faktiskt bli härligt efteråt. Jättefina bilder på blommor, tomater och små söta svalungar 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Gör mig glad att du också kunnat gå vidare och leva ett härligt liv. Att vara lagom social passar mig idag, vill inte träffa folk varje dag. Inte ens varannan dag 🙂

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.