ta bort klinkers

Allt kakel är nu beställt!

Det känns så enormt skönt att vi nu har beställt kakel och klinker till huset. Och på det sättet vi gjorde det var extra härligt!

Som du ser på bilden så tar vi bort all klinkers och kakel. Dels för att det var skadat på många ställen, men också för att golvet är helt uppskuret för alla nya rör. Därför blev vi väldigt glada när Fernando erbjöd oss att åka med honom till byggfirman i Castro Verde där han handlar det mesta byggmaterialet till sina projekt. Om vi handlade där skulle vi få hans rabatt så självfallet var vi nyfikna och tacksamma för att kanske slippa köra ner till Leroy-Merlin i Albufeira.

Vi blev hämtade i en 4-sitsig ute (vanlig liten bil med flak) och vi tråcklade in oss där bak. Fernando körde och hans 17-åriga son satt bredvid och pratade med oss. Han är bra på engelska och väldigt rolig att prata med.

Skönt att komma ut på en liten tur och se nya vyer. Åkte igenom en by och passerade ett hus vi vet en svensk har köpt nyligen och som blivit renoverat av ”vår” byggare.

Väl framme hos byggvaruhandeln (som inte alls ser ut som Bauhaus eller nåt annat svenskt byggvaruhus) fick vi hjälp att leta fram kakel som vi ville ha. Glömde fotografera men kan berätta lite om de varianter vi beställt.

Kakel till köket som redan är beställt sedan tidigare

Kakel & klinkers till vårt hus

Golvet i hall, vardagsrum och kök ska vara samma. Det är 25x40cm gråa klinkers som har en betong-look.

Golvet i badrummet är svart/vitt med portugisiskt kakel i olika mönster, plattorna är 20x20cm.

Väggarna i badrummet är matta vita kakelplattor i 25x40cm storlek.

Dessutom har vi beställt en fondvägg i sten till vardagsrummet.

Du kanske undrar över golven i sovrummen. Där kommer vi troligen beställa korkgolv, därför beställde vi inget kakel dit.

Allt kommer levereras om ca två veckor och det är ungefär då vi kan börja arbetet med att börja bygga upp vårt hem med allt vi bestämt och beställt.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Allt kakel är nu beställt!”

  1. Profilbild för lisa

    Spännande besöka en lokal bygghandel – kan tänka mig att det finns ett annat sortiment och mkt snyggt att välja bland. Så roligt att.följs er renovering ni är snabba och det händer mkt. Ha en fin söndag.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Ja det finns helt annat utbud här, byggsätt är helt annorlunda. Vi gillar att fokusera och köra på, då blir det snabba resultat. Detsamma, här är det Formel 1 premiär i helgen.

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.