Trädkapning och flisarbete

Igår kom Algarve Tree Services hit och fällde tre träd samt beskar några, allt enligt överenskommelse.

För ett par veckor sen var Tiffany här och gick igenom alla våra träd, lärde mig om beskärning samt konstaterade att några träd faktiskt borde fällas.

Massiv jukkapalm fälld

En av våra tre jukkapalmer var enorm. Den stod precis vid ingången till köksträdgården och bredde ut sig så jag gick in i den hela tiden. Har förstått att den skulle fortsätta och breda ut sig mer och mer, så ville ta bort den helt. Den gav mig ingen glädje och nu är det luftigt och fint in till min ”horta”. Roten är kvar, men är fräst ner till under marknivå för att den inte ska få för sig att börja växa igen.

När de fällde den föll det ut ett litet bo med ett par koltrastungar. Boet flyttades försiktigt till vårt carobträd istället och jag hoppas allt går bra med ungarna.

Enorm jukka palm
Arbete pågår och jukkapalmen är borta.

Loquat behandlades

Vårt loquat träd är brandskadad på stammen, det och en kall vinter har troligen orsakat att det drabbats av ett svampangrepp. De besprutade med något ekologiskt som förhoppningsvis räddar trädet. De tog även bort en del döda grenar och visade mig hur jag kan beskära det när det växt till sig lite till.

Beskärning av en eukalyptus

Vi har två höga eukalyptus, varav den ena har fått växa sig bred med flera stammar. De tog bort de tre minsta av de fem stammarna. De tre grenarna behövde stöd, och därför är de nu borttagna istället.

Två cypresser fällda

Dessvärre behövde vi ta ner de två cypresserna som fanns på tomten. Vill gärna ha en stor variation på allt som växer här, men den här varianten försvann på grund av att de växte in i andra träd.

Även dessa stubbar tog de bort helt och hållet.

Den sista av de två cypresserna nertagna

Beskärning av en medronho

En av våra två medronho är illa åtgånget, vi vet inte varför men för att ens försöka få det att överleva så beskar de trädet ganska rejält. Två ytterligare stora grenar ska jag ta bort så småningom, men det finns lite friska blad på de grenarna än så länge så de ska få hjälpa trädet att överleva.

Så väldigt nöjd

Efter utfört arbete tog de med sig alla grenar och stammar som var tjockare än 4,5 centimeter i diameter. De som är smalare än så la de i min hög där jag har samlat annat som jag ska köra i min kompostkvarnen. Det blir fint flis att täcka odlingarna med.

Väldigt trevliga och de är från England så det var inga språkhinder. Kunniga och effektiva. Kommer definitivt att anlita dem igen! De hör hemma i Algarve, men hittade ingen på närmare håll.

Kostnad

Det första besöket med all ny kunskap jag fick samt ovan arbete som tog ungefär 3 timmar av två personer utfördes av Algarve Tree Services till ett totalt pris av €467,40. I priset ingick även resorna till och från Lagos, totalt 60 mil (15 mil en väg) och totalt 6 timmars körtid.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Trädkapning och flisarbete”

  1. Profilbild för Ove Lundqvist
    Ove Lundqvist

    Kul att läsa som vanligt och verkar prisvärt det ni fått gjort ????

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.