Ändringar i Praktisera med pixlar

Efter att ha övat i två månader med min egen utmaning ”Praktisera med pixlar” så känner jag att det är dags att göra lite justeringar i upplägget. Saker och ting faller liksom på plats efter ett tag och ett friare upplägg känns rätt.

Jag vill att Praktisera med pixlar ska vara en inspiration till övande och jag hoppas och tror att dessa ändringarna gör mig (och kanske dig) mer kreativ i övandet.

För den här utmaningen handlar fortfarande om övande och praktiserande. Med målsättningen att utvecklas i sitt fotograferande men också att hjälpa andra att utvecklas genom att visa sitt resultat från övningen och kanske även kommentera andras redovisningar. Motivet är irrelevant, det är angreppssättet som är det viktiga med övningsuppgifterna i Praktisera med pixlar. Och öva handlar ju om att ta kameran och utföra uppgiften.

En gång i månaden med flera uppgifter

Istället för att presentera en ny uppgift två gånger varje månad så gör jag hädanefter ett inlägg den första varje månad med förslag på flera olika övningsuppgifter för månaden.

Då kan jag (och du) välja vilka uppgifter som passar att genomföra, enstaka eller alla. Vilka övningar som görs är helt upp till var och en. Kanske någon uppgift från en tidigare månad är mer inspirerande, ja då kan en göra den istället.

Det kommer varje månad finnas uppgifter som funkar oavsett om du använder kamera eller telefon. Men nu kommer jag även inkludera uppgifter som kräver systemkamera, för att öka utmaningarna.

Fokuset är som sagt att öva. Att tänka till och aktivt välja det tillvägagångssätt som finns i övningarna och på det viset utveckla sin fotografering. Inspireras att prova något nytt kanske. Vilken övning eller när den görs är inte viktigt alls.

Nackdelen med en gång i månaden är att det kanske blir lite för slappt och därför inte blir gjort. Men det är upp till var och en att få in rutinen. Vill du öva så finns i alla fall möjligheten att bli inspirerad här!

Redovisning

Det är ju egen utveckling som är i fokus. Men det är roligt att se och lära av andras resultat och även att få kommentarer på sitt eget.

Redovisningen kommer hädanefter att vara öppen hela månaden, vilka uppgifter en väljer att redovisa spelar ingen roll. Redovisningen hänger inte ihop med specifika uppgifter, utan bara till månaden som en vill redovisa.

Det finns med andra ord alltid möjlighet att redovisa sina övningsresultat, oavsett vilka övningar en vill göra och när en vill blogga om det.

1 april

Förändringarna träder i kraft den 1 april (nej det är inget aprilskämt).

Det blir ingen ny uppgift den 15 mars utan om du vill hänga på nu i mars så finns det gamla uppgifter du kan göra, du hittar alla inlägg på sidan Praktisera med pixlar.

Redovisning av övning 6 och äldre övningar kan du så klart blogga om när du vill, men du kan länka dem här hos mig först på inlägget som kommer den 1 april. Just den sjätte övningen kommer lite i kläm i och med de här ändringarna, men hoppas & tror du har förståelse för det.

Aktuell månads förslag på övningar med länkningsfunktion kommer finnas lättillgänglig via menyn, liksom sidan med information, som jag uppdaterat med dessa ändringar.

Du hänger väl på?

Den här utmaningen var ju i början skapad för att jag vill öva och för att jag är en strukturerad och organiserad person. Det är roligt att dela den här hobbyn med andra och därför bjuder jag in alla med ett intresse av att utveckla sin fotografering till att vara med på det här.

Dessa ändringar är bollade med BM & Lars som har gjort nästan alla övningar. Vi tycker det vore kul om fler hängde på och hoppas dessa justeringar passar fler.

Nyfiken på Praktisera med Pixlar?

Riktar sig till dig som också vill utveckla din fotografering. Övningar som vidgar vyerna och ger fler verktyg. Allt utifrån dina egna förutsättningar.

Läs mer här!

Publicerat:

i:

14 svar till ”Ändringar i Praktisera med pixlar”

 1. Profilbild för Emma

  Jag tycker det låter som ett bra upplägg, med ett antal övningar som man kan välja från utefter förutsättningar. En gång i månaden funkar nog bra, kanske ger lite mer frihet att planera om man vill göra något mer invecklat.. 🙂
  Jag har faktiskt en liknande lista själv där jag skriver ner fotoidéer i min anteckningsbok och när jag vill starta ett projekt så tittar jag på listan och ser om något passar, beroende av årstid, väderlek, inomhus/utomhus, etc. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul att du har en lista med fotoidéer! Du får väldigt gärna dela med dig av idéer som kan göras som uppgifter om du vill. Du kan i så fall mejla mig dem på kontakt@anna-forsberg.se.

   1. Profilbild för Emma

    Absolut! Just nu har jag nog bockat av de flesta idéer, men om jag har något lämpligt framöver så ska jag hojta till!

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Jag tror nog att det här blir bra att ha lite mer fria tyglar. Sedan får vi se hur det utvecklas över tid. Vi ska hur som helst försöka hänga på så gott vi kan och hoppas det blir några fler som kommer till. De allra flesta fotograferar ju idag och alla vill väl ha så bra bilder som det bara går…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för att jag fick bolla med er när jag ville göra ändringarna! Det är så klart roligare om vi är fler.

 3. Profilbild för Mamma C

  En kul idé för er som fotar.
  Själv kör jag bara med mobilen numera.
  Ha en fin och bra tisdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Och många fina bilder tar du! Kram

 4. Profilbild för Marianne

  Efter en tid brukar det dyka upp saker som kan förändras eller strykas helt. Jag ögnar igenom text men tittar ju mest på bilderna i dessa inlägg, så jag har inga direkta åsikter om förändringar i upplägget, och de behövs ju inte heller 😉
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja precis så är det ju och utveckling är bra! Tack! Kram

 5. Profilbild för Znogge

  Det låter som ett bra upplägg tycker jag och absolut inte som ett aprilskämt. Ibland får man revidera under resans gång.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så, revidering krävdes 🙂

 6. Profilbild för Sara i Barcelona

  Håller på att försöka lära mig min mans systemkamera ( en Nikon) så kanske hakar på, vem vet`:) Ska försöka iaf även om jag nog inte är lika organiserad och strukturerad som dig 😉 Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul om du hakar på! Kram

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.