Ändringar på bloggen

Yrkesskadad som jag är så blir det emellanåt lite ändringar på bloggen. Kanske du inte ens märker dem, men detta är det jag gjort senast.

Varför berättar jag om ändringarna kanske du undrar. Jo, för att jag vill inspirera andra att också göra justeringar på sina bloggar. Inte för att ”en måste” utan för att det kan vara roligt och det kan också vara bra för besökarna med vissa förändringar.

Nåja, var och en gör ju som en vill med sin blogg, det är det viktigaste. Och nu har jag alltså gjort tre förändringar.

Bloggens undertitel och beskrivning

Förut stod det ”odlar, renoverar och reser” under mitt namn i logga och på startsidan. Men bloggen handlar ju inte om det egentligen. Det är ju bara delar av det jag bloggar om.

Därför ändrade jag till ”lever enklare, lugnare och roligare, i Portugal” och i den underrubriken och beskrivningen ingår ju odling, renovering och resor men också mycket, mycket mera!

Bild på mig

Det är inte ofta jag tar selfies och när jag gör det tycker jag inte jag känner igen mig själv på bilden. Men häromveckan när jag satt i skuggan under pergolan och eftersvettades efter en promenad så lekte jag med telefonen och fick till en bild jag gillade, en bild där jag har glimten och buset i ögonen! Kommentarer om mitt utseende vill jag inte ha, det är irrelevant. Jag vill däremot att du som läser ska veta vem som skriver, och då kan ett ansikte vara trevligt.

Den är nu min profilbild överallt och jag har dessutom lagt in den på startsidan (på dator) i den lilla runda bilden på huvudbilden.

Lästid på inläggen

På större bloggar ser en ofta att det står lästid, särskilt på utländska bloggar. Jag har förstått att det kan uppskattas av läsare att veta ungefär hur lång tid en behöver lägga för att läsa inlägget.

Så nu testar jag det, det är ett plugin som jag lätt kan stänga av och sätta på. Tänkte jag skulle se om det är någon skillnad för er – så tyck gärna till om ni gillar det eller inte.

Edit 9/11 -22: Tagit bort denna funktionen då jag fick märkte att laddtider ändrades och jag testar att stänga av den här och ser om det hjälper.

Jaha, det var de små ändringarna, annars tickar det väl på som vanligt och det kommer fler inlägg från vår roadtrip, men bryter av med lite andra inlägg emellanåt.

Bilden är den första passionsfruktsblomman på våra plantor som vi fick förra året. Och vi har nu två frukter som vi hoppas hinner mogna innan det blir för kallt för dem.

Publicerat:

i:

20 svar till ”Ändringar på bloggen”

 1. Profilbild för Ingrid

  Du inspirerar Anna!
  Jag har sett det där med lästid och haft en liten tanke kring det: Kan det inte skrämma bort läsare?
  Sitter jag och går igenom mina favoritbloggar och det står t ex 10 minuters lästid på ett inlägg hos dig kanske det skrämmer bort en del? I stället för att läsa går man snabbt vidare till nästa blogg, kanske med en tanke att återkomma? Men jag förmodar att du har statistik på allting, så du upptäcker säkert snart om jag har fel eller inte.
  Ha en fin fredag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det kan säkert skrämma bort. Samtidigt så tänker jag att om det inte är tillräckligt intressant så vill jag inte slösa med folks tid heller. Vill ju bara ha läsare som faktiskt gillar det jag skriver, och mina inlägg är väldigt varierande. Som inlägget om maten t.ex. det var ju ganska långt och om en inte är särskilt intresserad av kost så kan ju tidsangivelsen hjälpta lätt att välja om en vill läsa det ändå. Ja, jag har statistik, får se om jag ”lyssnar” på den eller er! 🙂

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  nej, små ändringar i bloggar ser jag sällan, men vem ser att jag byter header flera gången i veckan? 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag se faktiskt det, men jag kommenterar det inte 🙂

 3. Profilbild för Znogge

  Det är kul att göra små förändringar även om jag inte gör det så ofta får jag erkänna. Förr bytte jag bild i headern en gång i månaden men den nuvarande har funnits med sedan i juli. Själv är jag inte så road av att vara med på bild men däremot håller jag med om att det är roligt att ha ett ansikte på personen bakom inläggen.

  I somras blev jag igenkänd av en annan bloggare som kom fram till mig och presenterade sig. Väldigt trevligt även om det var platsen och våra barnbarn som gjorde att hon kom mig på spåren.

  När det gäller lästiden har jag aldrig reflekterat över den. Har jag börjat att läsa ett inlägg så läser jag klart det.

  Trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag vet inte hur du ser ut, hittar ingen bild på dig på bloggen. Men läser ju bloggen ändå 🙂

 4. Profilbild för Veiken

  Jag är helt värdelös när det kommer till det tekniska på bloggen. Ibland skulle det vara bra med ändringar, men det får bli som det är. Visst kan det vara bra med en lästidsupplysning!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar lästidsanvisningen. Vi får se om den blir långlivad 🙂 Du har ju WordPress, så har du några funderingar fråga mig om du vill.

 5. Profilbild för Barbro

  Ler. 🙂
  Ja jag undrar hur många olika inriktningar, mallar/teman m.m. som jag har haft under de ca 15 år som jag har bloggat, till och från.

  Angående det där med selfies… För mig finns det inget tråkigare än när jag hamnar på ett Instakonto där innehavaren tar en bild på sig själv i VARJE inlägg. Suck! Det må vara vem som helst som har kontot. Följer aldrig en person som gör så OM inte den personen har ett mycket viktigt budskap.
  Jag försöker ta en selfie någon enstaka gång, helst tillsammans med min man då.
  De bilder som jag själv känner mig mest nöjd med är de som visar något ”i mig” som jag upplevde då, när bilden togs. Ett minne av en fin stund.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har oxå testat så många, både för mig och kunder. Men nu är bloggen på WP egna Twentytwentytwo med deras egen byggare. Var kul att bygga och enkelt att ändra och använda.

   Exakt sån var jag med på Insta, gillade inte alls alla dessa selfies. Och ja, det är ju känslan en vill förmedla, inte utseendet.

 6. Profilbild för Susjos

  Kul med lite ändringar då och då, jag är dålig på det, har inte gjort så många ändringar sen jag började blogga…men jag bloggar på och tycker det är kul! Din blogg är jättefin!
  Ha en fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag ändrar nog mer än de flesta, för jag gillar det och jag kan det. Tack, detsamma!

 7. Profilbild för BP

  Du är ju tekniskt begåvad och behärskar WordPress till fullo. WordPress överstiger min IQ, men jag beundrar alla som suger ur det bästa ur den plattformen. Den är verkligen proffsig och används ju ofta även av företag. Sälv är jag inte lika ambitiös och håller mig till idiotsäkra blogspot/Blogger, som passar min IQ alldeles utmärkt.
  Hade nog inte lagt märke till dina ändringar om du inte bloggar om dem. Då är dom bra – när man inte märker dom alltså:-)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det ju, jag använder ju plattformen till kunder också, men då kodar vi helst egna teman (fast vissa kommersiella funkar för kunder med låg budget). Tack!

 8. Profilbild för Ditte

  Visst är det roligt att ändra på bloggen och såg ändringen i din presentation. Och den ”nya” varianten är ju lite ”bredare”.
  Notera också detta med lästid på dina inlägg. Har sett det på en del bloggar men för mig tillför det just inget så jag har för egen del valt bort det.
  Är ett inlägg inte så intressant för mig kan jag snabbläsa och då går det verklige undan. Men i andra avseenden kan jag fastna och reflektera så då kan det ta betydligt längre tid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt nu kan jag breda ut mig ordentligt! Tack för ditt svar ang. lästid.

 9. Profilbild för LillaSyster

  Vad energisk du är – med bloggen =) Men som vanligt- det man har kunskap och intresse av är ju lätt att fixa med. Jag är nöjd med om det funkar som jag tänkt. Härlig bild på dig! Själv håller jag det mer anonymt. Ha en fortsatt bra helg =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo jag är ganska energisk, när jag får för mig något så går jag all-in. Vi gör som vi vill på våra bloggar, vilket är så härligt.

 10. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Det är roligt med små förändringar, men jag är dålig på det numera. När jag har hittat nåt tema, jag tycker om, kan det vara lite halvsvårt att slita sig från det 🥴

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns ju ingen anledning att ändra om det är något du gillar!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.