Lokalt byggmaterial

Anlitat en byggare från byn

När vi köpte huset så fick vi namn och telefonnummer av mäklaren till en byggare i Ourique som talar engelska, vilket ju underlättar. Men vi valde en annan.

En del saker som behöver göras på huset är sådant vi inte själva har kompetensen att fixa, då vi inte kan mura. Än. Kanske det är något som vi lär oss med tiden, men nu vill vi att någon annan ska hjälpa oss med det.

Vad ska göras?

Troligen kommer vi hitta fler saker som vi vill ha hjälp med, men listan ser ut så här nu.

Och redan när jag skrivit detta har vi kommit på två saker till som vi kan be om hjälp med. Men det är senare projekt.

Här till höger mot väggen ska servicehuset vara.

Vem ska göra det?

När lastbilen från byggmaterialfirman fastnade på gårdsplanen med gruset till parkeringsplatsen så kom Claudio hit och hjälpte chauffören upp igen. Han kunde engelska och han sa att han gärna vill hjälpa oss om vi har några. frågor. Det hade vi, så redan dagen efter skickade jag ett WhatsApp meddelande där jag frågade honom om han kände någon byggare i vår by som kunde hjälpa oss med lite byggjobb. Han föreslog samma som mäklaren hade gjort men eftersom Helder inte verkar intresserad så frågade jag om han kände någon annan.

Fernando från vår by

Samtidigt hade jag nämligen via Instagram fått kontakt med en svensk kille som anlitat en byggare från vår by, lustigt nog. Så jag frågade Claudio om Fernando. Och fick då besked om att Claudio skulle ta med sig Fernando till oss som i måndags, eftersom Fernando inte kan ett enda ord engelska.

De kom på måndag eftermiddag som de sagt och vi gick igenom allt vi ville ha gjort. Inga problem, Fernando sa att han skulle komma tillbaka dagen efter tillsammans med sin son kl. 17. Mycket riktigt kom de vid 17-tiden på tisdagen och sonen som kan engelska hjälpte till att översätta. Återigen gick vi igenom allt noga och förklarade vad vi önskade. Fernando kom med mycket bra tips och lösningar.

De gick undan lite och räknade på materialet som skulle beställas och sedan gav han oss ett fast pris för allt som skulle göras.

Fernando beställde materialet till servicehuset per telefon direkt och la ordern på vårt konto hos byggmaterialfirman Cortes. Leverans skedde morgonen efter och på eftermiddagen kom Fernando och lämnade av stege, skottkärra, ställning etc som han behöver för sitt jobb. Tillsammans med Roger gick de upp på taket och han visade hur han ville lösa ett par saker.

På torsdag morgon vid 8-tiden kom Fernando och satte igång med arbetet. Hittills har han hållit varje löfte han gett!

Känns riktigt bra att anlita en byggare från vår by av flera anledningar. Närheten (inga långa resor), gynna byinnevånare (levande by), möjlighet att prata lite portugisiska men framför allt att vi verkligen vill bli en del av byn och vi tror det är viktigt att då använda kompetensen som finns här.

Nu kommer det hända grejer de närmsta veckorna! Översta bilden är från när sanden som ska användas för att mura servicehuset lossades.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Anlitat en byggare från byn”

 1. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Jag ser en ugn pizzaugnen bakugn något son ska användas? Verkligen intressant att se vad ni tar er för.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej vi river den, trasig.

 2. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Helt rätt, som nyinflyttad i ny byggd är det viktigt inte bara ur det aspekter du nämner utan även att bli sedd som en invånare som vill väl, hoppas det faller väl ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja exakt, det känns riktigt bra.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.