apelsin-choklad kaka rawfood recept

Apelsin- & chokladkaka

Älskar kakor, och är det dessutom både apelsin och choklad i så kan det inte gå fel. Och det gjorde det inte heller med det här receptet som jag hittade hos Gitte men har gjort om lite för att få den lite billigare och för att den ska smaka mer apelsin.

Ingredienser

Botten
1,5 dl carobpulver
0,5 dl kakao
2,5 dl mandel
13 st små dadlar el. 10 av den större varianten
4 msk smält kokosolja
2 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 krm havssalt

Topplagret
2,5 dl cashewnötter
1,5 dl apelsinjuice från pressade apelsiner
1,5 msk apelsinzest
2,5 dl kakaopulver
2 dl smält kakaosmör (ca 1/2 paket)
1 msk vaniljpulver
1,25 dl agavesirap

Gör så här

Börja med att smälta kakaosmöret till topplagret i vattenbad. Det tar sin lilla stund innan det är smält så det är bäst att börja med det.

Kör alla ingredienser till botten i matberedaren till en ganska kletig deg. Om degen är för torr tillsätt lite vatten i taget tills den är ganska kletig men inte är lös. Tryck ut degen i en 20x30cm form (använd gärna en plastpåse på handen så kan du lättare få ut degen utan att den fastnar på dina händer). Lägg gärna ett bakplåtspapper i formen innan du trycker ut degen

Mixa alla ingredienser till topplagret till en slät smet. Mal nötterna till mjöl innan om din mixer inte är så bra, så blir smeten slätare. Häll fyllningen över botten och jämna till lagret.

Ställ in i kylen för att stelna i ett par timmar innan du skär upp kakan i 2×3 cm bitar. Större är inte nödvändigt då den är väldigt mastig.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.