apelsinchokladtryffel med sting

Apelsinchokladtryffel med sting

Det här receptet fick jag av @evassvammel men jag gjorde om det lite för det var med vit choklad i och det kan jag inte äta. Dessutom ändrade jag lite på mängder och la till salt också.

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • rivet skal från en apelsin
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 200 gram mörk bakchoklad
  • 1 tsk flingsalt
  • kokos
  • florsocker

Gör så här

Värm grädden tillsammans med apelsinskal och ingefära, låt koka ett par minuter.

Rör i chokladen, som tidigare är delad i bitar, och rör tills den smält.

Häll upp i en skål och låt svalna i kylskåpet över natten.

Forma till klumpar som du rullar i kokos blandat med florsocker

Jag hade bara lite grädde & lite choklad hemma så det blev 1/4 dels sats här och då rullade jag inga bollar utan åt direkt ur bunken. Inte heller var det mycket att fotografera så det fick bli en bild på choklad istället.

Publicerat:

i:

Translate »