Bärcheesecake

Bärcheesecake

Cheesecake är riktigt gott och något jag inte gör så ofta eftersom jag måste se till att ha laktosfri creme cheese hemma. Idag blandade jag lite bär och gjorde den här kakan som blev riktigt smarrig!

Ingredienser

  • 8 st. digistivekex
  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 gram philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1/2 pressad citron
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • 1 dl röda vinbär

Gör så här

Smält smöret och häll över de krossade kexen. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten.

Tina bären försiktigt så de inte blir vattniga, mosa dem tillsammans med färskosten, socker och vaniljsockret. Knäck äggen och separera gulor från vitorna. Blanda ner äggulorna i smeten.

Vispa grädden och blanda i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen över digistivekexbotten och ställ i frysen över natten.

Flytta kakan från frysen till kylskåpet ca en timme innan servering.

Garnera gärna med bär eller lägg ett tunt lager med lemoncurd överst!

Publicerat:

i:

Translate »