April (Abril) 2024

Nu har det gått en månad igen, de här månadssammanställningarna gör det väldigt tydligt hur fort månaderna passerar. Himla bra att jag försöker ta tillvara på dem på bästa sätt då!

Som vanligt är det en summering av månaden som gått med länkar till månadens alla inlägg, men alla bilderna i det här inlägget har inte tidigare visats. Det finns alltid lite ny information också, som t.ex. månadens känsla och ett bloggtips!

Några inlägg som inte passade in i rubriker.na nedan: Jag gav ett film- & serietips, svarade på frågor om kor och så berättade jag om lite matpriser här i Portugal.

Månadens känsla

Tacksamhet är känslan jag mest förknippar med april månad. Tacksam för att Roger älskar mig och att han varje dag visar det. Tacksam för att vi i princip alltid tycker samma och därför kan ta gemensamma beslut för våra liv. Tacksam för fina vänner som finns för mig och låter mig finnas för dem. Tacksam för min trygga plats när livet och världen stormar. Tacksam för solen och värmen som vi oftast har, även om april varit i det kyligaste laget för min smak. Tacksam för katterna som vill vara nära mig även då jag inte ger dem den direktkontakt de söker (pga min allergi). Tacksam för att kunna göra en måltid utifrån vad jag hittar i trädgården eller bland mina glasburkar med innehåll från tidigare skördar, beskrev hur en matdag kan se ut. Tacksam då jag kan äta mat på restaurang som passar min smak och preferenser.

Sallad i Porto Covo

Personligt & reflektioner

Jag hängde på EFIT (ett foto i timmen) en dag, och här kan du se det inlägget. Funderade på vad som är det bästa med Portugal och hur viktigt det är för mig att kunna göra skillnad för andra. Förtydligade också varför mina inlägg blir personliga.

Utflykter & vänner

Vi gjorde en 2-dagars tur till Estremoz och Världsarvet Elvas, där vi besökte vingården Quinta do Carmo och det magiskta stjärnfortet. Dessutom gjorde jag och kompisen en fotoutflykt till Porto Covo.

Varje vecka i april har vi gjort något med vänner, men allt blir inte blogginlägg. Men ett besök i Odeceixe som vi gjorde under april månad kommer du kunna läsa om imorgon.

Några opublicerade bilder från utflykterna till Elvas & Porto Covo:

Bloggtips

Min fina vän Karen är bra med orden. I början av april skrev hon ett inlägg om att tänka positivt. De här raderna slog an hos mig.

Choice is ours, Action is ours and Happiness is ours. We have a right to exercise those choices instead of surrendering to a space of misery that induces depression, sadness and ill health.

Karen, The Motoroamers

Direkt översatt: Val är vårt, handling är vår och lycka är vår. Vi har rätt att utöva dessa val i stället för att överlämna oss till ett elände som framkallar depression, sorg och ohälsa.

Det är också något jag är tacksam för, att jag kan ta kommandot över mitt liv, oavsett vad som händer omkring mig. Att andras beslut inte handlar om mig, utan att jag förstår att det endast är mina egna beslut som handlar om mig.

Karen & Myles skriver om deras liv på heltid i en husbil, men också så mycket annat. Kika in deras blogg om du är intresserad av resor, ekonomi och reflektioner.

Väder

Vi har fått njuta av underbart väder med mycket sol, men också kallt och regniga dagar. Liksom alla årstider på en gång. Som april brukar vara tänker jag, även här.

Nu börjar den 4-5 månader långa torra perioden, där regnen är väldigt ovanliga.

Katterna

Försöker ju få in lite bilder på katterna emellanåt. Den här månaden berättade jag om våra katter & deras föräldrar. Att vi hade fel katter på balkongen och så samlade jag ihop en hög med månadens kattbilder och i inlägget katterna har fått en till utsiktsplats.

Blomning & odling

Färgsprakande fredag har handlat om blommor i april. Här är de inläggen.

Berättade också om odlings- och trädgårdsarbetet i början av april.

Vårt hus, trädgård & projekt

Vi fick vår nya soffa i april, den är superskön och fin. Jag berättade om våra planer för carport & solceller. Och nedan projekt är de som blev klara i april, de är ju alla i trädgården.

Översta bilden visar några luktärtor jag planterat vid en ställning av armeringsjärn jag gjort. Vi får se om det kan bli en härlig blomning där framöver! I förgrunden syns påfågelblomma och kranskrage.

Fotografering

April har inte inneburit väldigt mycket fotografering. Jag brukar ha kameran med mig jämt men så har det inte varit sen jag skadade armen. Jag är på god väg till att bli återställd, men är inte riktigt där än. Däremot har jag kunnat byta 35mm mot 80mm, så ett tyngre objektiv funkar!

Praktisera med pixlar april, tre övningsuppgifter och utrymme för redovisning. Aktuellt månadsinlägg hittar du alltid via menyn om du vill hänga på. Vore kul!

Kantkontroll i apelsinträdet, övning nr 8.
Olika skärpedjup, övning nr 9.

Månadens bästa bild

Detta är den bilden jag är mest nöjd med från aprils bilder. Det är kvällsljus som kommer bakifrån in i bilden. Vad växten heter har jag ingen aning om, får inte rätt förslag i plantapparna. Någon som vet? Den växer vilt ute på ängen bredvid vårt hus.

Mest lästa inlägget

Det blev ett inlägg varje dag under april, varken mer eller mindre. Så totalt 30 inlägg. Du hittar alla här.

Eftersom Jetpack helt plötsligt har klassat min blogg som commercial så får jag inte statistiken gratis längre och då skippar jag den. Kanske de ändrar sig, jag har ”överklagat”, men jag kan i alla fall inte se någon statistik just nu.

Vad händer i maj?

En ny rubrik, får se om jag känner att den fyller någon funktion. För oftast har vi inget planerat, utan tar dagarna som de kommer. Men jag hoppas maj innebär varmare väder och att jag kan börja skörda tomater så smått. Dessutom har jag sett ut några utflyktsmål som jag vill göra, några nya platser att utforska.

26 svar till ”April (Abril) 2024”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vilken bra månad, inte min favorit, kalt och kallt.
  Papyrys igen, såg det i Roms Botaniska, och hemma hos en engelsk kvinna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   För kall månad, men rolig ändå! Ja, jag älskar min papyrus, även katterna gör det.

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   fast papyrus ska väl stå i vatten… Den där engelska kvinnan har skrivit flera trädgårdsböcker, känd i de kretsar. Hon var impad att jag såg och kände igen.

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Här står den inte i vatten, vi får se om den återkommer efter sommaren 🙂

 2. Profilbild för Channal

  God morgon Anna! Verkligen en jättevacker bild, kan det vara en lomatium dissectum? Tycker om när det är fokus på blomman med diffus bakgrund.

  Fint du skriver om tacksamhet. Det är något vi alla borde bli bättre på. Oftast lättare att klaga. ”I’m truly blessed!” Jag är också tacksam för mycket. Jag skriver ner mina månader i ett ”halvårsinlägg” som jag kallar halvårskoll. April var även kylig här hemma men nu kommer värmen. Vilken dröm att kunna gå ut i sin trädgård och sedan kunna laga mat på det. Jag får åka till bondens marknad. Men jag har några klassiska örter, jordgubbar och rabarber. Det är lyx!

  Önskar dig en skön lördag! Själv ska jag upp till Sthlm.

  Må gott och KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det kan det vara, men jag är osäker.. 🙂 Vad glad du också är tacksam för mycket, jag har för dåligt minne för att göra sammanställningarna varje halvår bara. En del gör varje vecka, men det är för ofta för mig. Så bra vi gör det som funkar bäst för oss var och en. Det är ju underbart ändå att ha tillgång till Bondens marknad! Hoppas Sthlm bjuder på vackert väder och härliga dagar. Kram

 3. Profilbild för Channal

  Hej igen! Gömde skriva: lomatium dissectum = fernkål! Haha!

  Kram igen! Anna

 4. Profilbild för Channal

  INTE fernkål utan FERNLEAF! Skyller på redigeringsprogrammet!

  Går inte att ta bort fel inlähh =) KRAM Anna virrpanna!!

 5. Profilbild för Hannas krypin

  Konstigt det där med statistiken. För mig försvann också statistiken men jag kunde välja plan så det är fortfarande gratis. Tycker allt att något så enkelt som statistik ska vara gratis. De har ju en massa andra funktioner man kan betala för så pengar tjänar de säkerligen ändå.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra det funkade för dig! Jag har försökt göra gratis plan tre gånger men det funkar inte. Så avvaktar supporten. Jag förstår varför de vill att företag som tjänar pengar ska betala för andra företags tjänster. Den här uppdateringen har nog använt en AI som gjort bedömningen och det ska bli intressant att höra vad som gjorde att min Klassades som det.

 6. Profilbild för Mamma C

  En kylig April men ändå en trevlig sådan.
  Mycket fin bild på blomman.
  Ha en bra och skön lördag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det har varit för kallt, men nu är det varmt och gott med shortsväder och poolbad igen! Tack! Kram

 7. Profilbild för Znogge

  Sammanfattningsvis en bra månad tycker jag. Det här med tacksamhet tycker jag är viktigt. Tänk ändå så mycket positivt som oftast finns i vår tillvaro. Det tycker jag det är nyttigt att reflektera över.
  Månadens bild är verkligen fin. Men så konstigt att du inte kan få statistiken längre. Det kan ju vara intressant att veta men betala för det känns aningen tveksamt tycker jag. Du får se hur det går.

  Önskar en fin lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med dig, tacksamheten behöver få ta plats. Tack! Nu har jag fått tillbaka statistiken, bra!

 8. Profilbild för Marianne

  Du har uttryckt din tacksamhet så fint, vi glömmer ofta bort hur mycket vi har att vara tacksamma över.
  Sen jag flyttade hit för drygt 4 år sedan har jag känt tacksamhet varje dag, trots att det kan kännas lite svårt för tillfället.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det finns mycket att vara tacksam för. Men förstår mycket väl att det är lite svårt just nu för dig. Kram!

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid
  Ibod11 – Ingrid

  Som vanligt en trevlig sammanfattning och visst finns det mycket att vara tacksam och glad för. Tyvärr glömmer många bort att se de fina delarna av livet och då går de miste om mycket glädje. Tack för en månad med många fina inlägg 😊
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är nog så att många springer lite för fort för att ens reflektera över allt en kan vara tacksam för. Precis så, de går miste om mycket glädje! Kram

 10. Profilbild för Micke

  Commercial? Hoppsan, det såg man väl inte komma riktigt, hoppas överklagan går igenom.
  Mycket att vara tacksam för, så är det, gäller bara att inse det också, toppen.
  Tackar för denna sammanfattning, nu tar vi resten av Maj.

  Ha en fin kväll nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Överklagan har gått igenom och jag har fått tillbaka statistiken. Det är jag tacksam för! Tack och ha det gött.

 11. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Som vanligt tänkte jag ”Oj, Har det gått en månad igen?” när jag fick se det här inlägget. En bra månad och tacksamhet är väl en mycket bra känsla. Vi har så otroligt mycket att vara tacksamma över även om vi kanske inte uppskattar och tänker på det varje dag. månadens foto tycker jag är riktigt fint med läckra kontrasterande färger.
  Då får vi önska en fin majmånad hos er. Här känns det som om den kommer att gå i ett huj då mycket skoj är inplanerat.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, så känner jag varje månad jag gör sammanställningen. Tack så mycket! Blir kul att se vad maj erbjuder

 12. Profilbild för Anita

  Ser att jag missat ditt aprilinlägg. Tycker om dina sammanfattningar. Du skriver så fint om tacksamhet. Och månadens bästa bild är jättevacker med det varma ljuset.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vad roligt du gillar mina sammanställningar och min favoritbild från april.

 13. Profilbild för Stefan

  Jag vet inte om det är så i Portugal, men i Sverige exploderar våren i färger just nu. Våren kanske mer smyger sig på där nere?

  Själv älskar jag fyra årstider och är en av många anledningar till att vi aldrig kommer att flytta till varma breddgrader. Den jobbiga vintern tar man sig igenom när man vet att allt det underbara med våren väntar bakom hörnet.

  Trevligt med nya platser att utforska. Det ger en extra skjuts i tillvaron att hitta och besöka dem.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Våren här börjar på vårdagsjämningen och slutar vid sommarsolståndet. Det du refererar till som vår är inte samma sak som vår här. Här har vi 4 årstider också, med tydliga skillnader på vinter och sommar. Jag uppskattar också årstiderna, men är glad att vår vinter inte har minusgrader och snö. För mig är det viktigt att livet inte är något ”jag tar mig igenom”. Vill inte vänta på ”våren”, ”pensionen” eller något annat 🙂 Jag lever varje dag. Men jag förstår vad du menar.

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.