tiny house

Är ett Tiny House nästa boende?

Tiny House är verkligen något vi tycker verkar vara ett underbart boende. Men.

Vi har pratat om Tiny House ganska mycket. Har sett en del intervjuer och filmer med personer som bor i Tiny House. Vi är väldigt inspirerade av det lilla boendet och om vi inte bor i FrankieBoy så kanske detta är ett alternativ.

Vad är ett Tiny House?

Vet inte exakta definitionen för ett Tiny House, men det är små hus på hjul. Som alltså går att flytta och då inte kan vara större till höjd och bredd än vad som är tillåtet att föra fram på vägen. Det är ett släp efter ett fordon, ett mobilt boende, inte ett fordon och inte ett hus om vi tolkat rätt. Men det är nog olika definitioner i olika länder. Kanske du vet?

Vi tänker att det främst är en livsstil, precis som vår. Där det är mycket fokus på återbruk, konsumtion, hållbarhet, ekonomi och minska avtrycket i vår gemensamma miljö. En rörelse som vi trivs i och tycker är viktig.

Varför ett så litet hus?

Vi bor litet nu och har inte behov av ett större boende. Därför är vi lockade att flytta till ett Tiny House den dagen vi kanske flyttar från FrankieBoy. Smarta lösningar är kul att fundera på, att rita huset själva vore roligt också. Men framför allt handlar det om att vi inte har behov av större yta och vi inte vill konsumera eller bygga mer än vad som är nödvändigt. Det känns så rätt att att bygga något litet på den platsen vi kanske förälskar oss i någon dag.

Men.

Ja det finns ett men. För vi ser inte behovet med att ha hjul på nästa hus. Då kan vi ju lika gärna bo kvar i FrankieBoy. Vi tänker att ett hus ska vara ett hus. Men det får väldigt gärna vara väldigt litet, som ett Tiny House. Attefallshus kan ju vara aktuellt om det blir i Sverige. Men om det blir i exempelvis Portugal? Ja, som vanligt har vi fler frågor än svar. Men det är så det är när vi spånar och inte planerar. Känns kanske som att marken & platsen är en större och viktigare fråga än vilken typ av boende en ska ha där.

Mer om Tiny House

Artikel om ett Tiny House i Sverige

Tiny House Nation på Netflix

En Tiny House tillverkare i Sverige (finns säkert många fler, men här inspireras vi)

Är du också nyfiken på denna rörelsen med små hus?

Bilden är köpt på Shutterstock.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Är ett Tiny House nästa boende?”

 1. Profilbild för Ove
  Ove

  Ja i Sverige är ett kopplat fordon bakom ett annat ett ”efterfordon på medar eller hjul” per definition.
  Det ska va husvagn ???????? vår melodi????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för definitionen Ove! Den melodin är underbar ;D Njut på!

 2. Profilbild för Chatrinr

  Vi har samma tankar, älskar den lilla välplanerade ytan i husbil/vagn men vill ha en bostad i trä.
  Bor ju enormt idag men det är SÅ mycket yta vi har som vi inte använder. Det huset kan användas av annan eller på annat sätt. Sitter emellanåt och skissar på variant som ger kittel i magen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh visst är det härligt att spåna och skissa! Små hus borde vara det nya svarta, det är ju både mysigt, klimatsmart och billigare.

 3. Profilbild för Britta
  Britta

  De är ju så söta!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Håller med!

 4. Profilbild för Mac
  Mac

  Kan man inte ha både Tiny house och husbil i ett?
  Skaffa en tomt på lämpligt ställe och ställa husbilen på, sen är det ju bara lätta på handbromsen och rulla iväg när man vill!
  Då behöver man ju inte välja tänker jag…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är definitivt en variant, om det tillåts. Vilket det inte gör på så många ställen, om en då inte vill stå på camping Vill säga. Men som sagt, nästa boende blir kanske inte på hjul, så ett litet hus utan hjul 🙂

 5. Profilbild för Jill Widenberg
  Jill Widenberg

  Hejsan. Om ni vill veta mer om tiny house så bor brorsbarnet i ett. Hans fru är som ni väldigt frispråkiga. Instagram: kristinscherdin blogg: hälsotugg
  Där har hon diskuterat o argumenterat för o emot Tiny de bor sedan ett år i ett. Med 2 småbarn o en hund.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Varmaste tack för tips! Ska definitivt kollas in.

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.