Grannar som parkerar utan tanke om andra gjorde att vi lämnade Fotö i torsdags.

Har tidigare berättat om hur vi upplevde den bristande hänsynen av grannar på Fotö. Inte trodde vi väl att samma personer skulle komma tillbaka några dagar senare och då göra allt ännu värre. Tydligen är Fotö deras favorit också. Den här gången fick de sin vilja igenom, för med sitt beteende trängde de bort oss.

Parkering med blockering

Vi har valet att stanna eller åka, alltid. Den här gången valde vi att lämna Fotö på grund av grannarnas parkering. På bilden ovan har jag fotat när vi backar ut från vår plats, ni ser våra hjulspår. Ni kan se hur de parkerat bakom oss. För att kunna lämna vårt hem så skulle vi vara tvungna att gå rätt igenom deras uteplats (som de flyttat tillfälligt för att vi skulle komma ut). Det fanns ingen plats på andra sidan av deras husbilar, bredvid den vänstra husbilen var det en båt tätt intill. Bredvid den högra bilen är berget och ytterligare en granne. På den smala ytan mellan deras bilar skulle markiser, deras bord och stolar få plats samt att vi på vår väg till servicehus, ut på promenad/cykeltur etc tvingades knö in oss däremellan också. Det är dessutom en oskriven lag – en går inte på andras campingtomter, en regel vi verkligen uppskattar.

Det fanns ingen dialog, de bara körde in och ställde sig där. När de boat in sig var Roger ute och fixade något i garaget, då sa den ena ”ni får säga till när ni ska ut”. Vilket vi gjorde flera dygn tidigare än planerat… för strax efter det fick de packa ihop allt igen, så vi kunde backa ut.

Det är en stor nackdel på Fotö att platserna inte är uppmärkta. För det öppnar upp för att det blir så här, folk parkerar på det sätt som passar dem själva bäst. Kan också tillägga att det inte var fullt på ställplatsen, så det fanns absolut ingen anledning att knö sig in.

bästa platsen fotö

Så här såg det ut innan de parkerade bakom oss. Ni ser att utrymmet inte är särskilt stort..

Vårt val att lämna Fotö

Deras beteende skrämde mig Jag fick panik, hjärtat slog fortare och jag hade gråten i halsen. Kände mig trängd och instängd. Vi är alla olika individer med olika behov, den här gången passerades ytterligare en gräns för mig.

Att känna oss som packade sillar är inget för oss, att tvingas tränga oss på när vi t.ex ska gå och diska eller ta en kvällspromenad är definitivt inget för oss. Vår drömplats blev en mardrömsplats. Nu har jag tappat sugen helt på Fotö. Tyvärr.

Vi åkte till Öckerö Hamn istället, där vi hängde med härliga människor och där finns tydliga linjer för varje plats! Så vi avslutade vår övistelse på ett kanonbra sätt. Igår rullade vi över till fastlandet igen.

/Anna & Roger