Lämnade Fotö på grund av grannarnas parkering

Lämnade Fotö på grund av grannarnas parkering

Grannar som parkerar utan tanke om andra gjorde att vi lämnade Fotö i torsdags.

Har tidigare berättat om hur vi upplevde den bristande hänsynen av grannar på Fotö. Inte trodde vi väl att samma personer skulle komma tillbaka några dagar senare och då göra allt ännu värre. Tydligen är Fotö deras favorit också. Den här gången fick de sin vilja igenom, för med sitt beteende trängde de bort oss.

Parkering med blockering

Vi har valet att stanna eller åka, alltid. Den här gången valde vi att lämna Fotö på grund av grannarnas parkering. På bilden ovan har jag fotat när vi backar ut från vår plats, ni ser våra hjulspår. Ni kan se hur de parkerat bakom oss. För att kunna lämna vårt hem så skulle vi vara tvungna att gå rätt igenom deras uteplats (som de flyttat tillfälligt för att vi skulle komma ut). Det fanns ingen plats på andra sidan av deras husbilar, bredvid den vänstra husbilen var det en båt tätt intill. Bredvid den högra bilen är berget och ytterligare en granne. På den smala ytan mellan deras bilar skulle markiser, deras bord och stolar få plats samt att vi på vår väg till servicehus, ut på promenad/cykeltur etc tvingades knö in oss däremellan också. Det är dessutom en oskriven lag – en går inte på andras campingtomter, en regel vi verkligen uppskattar.

Det fanns ingen dialog, de bara körde in och ställde sig där. När de boat in sig var Roger ute och fixade något i garaget, då sa den ena ”ni får säga till när ni ska ut”. Vilket vi gjorde flera dygn tidigare än planerat… för strax efter det fick de packa ihop allt igen, så vi kunde backa ut.

Det är en stor nackdel på Fotö att platserna inte är uppmärkta. För det öppnar upp för att det blir så här, folk parkerar på det sätt som passar dem själva bäst. Kan också tillägga att det inte var fullt på ställplatsen, så det fanns absolut ingen anledning att knö sig in.

bästa platsen fotö
Så här såg det ut innan de parkerade bakom oss. Ni ser att utrymmet inte är särskilt stort..

Vårt val att lämna Fotö

Deras beteende skrämde mig Jag fick panik, hjärtat slog fortare och jag hade gråten i halsen. Kände mig trängd och instängd. Vi är alla olika individer med olika behov, den här gången passerades ytterligare en gräns för mig.

Att känna oss som packade sillar är inget för oss, att tvingas tränga oss på när vi t.ex ska gå och diska eller ta en kvällspromenad är definitivt inget för oss. Vår drömplats blev en mardrömsplats. Nu har jag tappat sugen helt på Fotö. Tyvärr.

Vi åkte till Öckerö Hamn istället, där vi hängde med härliga människor och där finns tydliga linjer för varje plats! Så vi avslutade vår övistelse på ett kanonbra sätt. Igår rullade vi över till fastlandet igen.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

20 svar till “Lämnade Fotö på grund av grannarnas parkering”

 1. Hur tänkte dom där, inte alls?

  Av bilden att döma så kan Knausen knappt fått upp sin dörr utan att slå i Er husbil.

  När det sunda förnuftet har lämnat kroppen är nog tydliga markeringar ett måste för att just detta inte ska inträffa ”SUCK”

 2. Uff, det var kjedelig. Det blir nok mange konflikter og krangel om plassene denne sommeren. Det er første gang bobilister er mer eller mindre tvunget til å ta ferien i hjemlandet, og det er nok mange som ønsker å fricampe. Det som skjedde med dere der ikke bra i det hele tatt, mangel på repsekt. Normalt kan jo slike ting løses greit med litt hyggelig kommunikasjon. En fortsatt fiiin dag til dere ☀️

  • Vi hoppas att detta var första och enda gången vi fick uppleva detta. Hoppas ni oxå får en skön sommar och att vi snart kan korsa gränserna och träffas igen. Kram

 3. Hej på er
  Sorgligt att vuxna människor kan bete sig så, hoppas nifick en go Midsommar trots allt
  Fortsatt trevlig sommar

 4. Nej fy sjutton för sådana husbilsåkare!! Sunt förnuft och respekt verkar inte många ha, men det är ett måste när man kör husbil. Och var är 4 m avstånd, som verkligen behövs i dessa tider. Där vi var höll vi minst 5 m mellan bilarna så vi hade alla gott om plats för både markiser och möbler. Förstår att ni åkte därifrån och det var kanske deras fula tanke.

  • Det var nog 4-isch meter i avstånd mellan dem och oss (mellan dem inte, men det struntar vi i). Problemet var att de blockerade oss och alla andra att kunna röra oss utan att klampa igenom deras uteplats.

 5. Alltså, om det är minsta tveksamhet på avstånd så frågar en väl först om det är ok? Så tråkigt, men det blev ju bra ändå. Kram

  • Det var nog inga problem med avståndet, det var typ 4-isch, men de blockerade och stängde in oss.

 6. Hej igen. Vi är ju också på Fotö emellanåt och vet precis vart ni menar. Hoppas du skickar din text även till styrelsen i hamnen så dom kan ta tag i dessa individer och kanske sätta upp några direktiv om vad som gäller där. Nu förlorar dom er långliggare. Ja det vore bättre att märka upp platserna. Må gott!

  //Jerry

  • Jag kommer berätta för hamnkaptenen, som vi anser vi har en god relation till. Tack!

 7. Tyvärr finns sådana där IDIOTER, man blir bara så trött.
  Skönt ni fick lugn till slut. Tyvärr är det inte lönt att diskutera med dessa, man blir bara själva så förbannad.
  Ha det gott, kram

  • Nej det var definitivt inte lönt att ens ta upp saken med dem. Detsamma, kram!

 8. Sunt förnuft har tyvärr lämnat många (svenskars) medvetande. Hänsyn och empati också. Ibland känns det som om det är nåt väldigt tråkigt som händer med oss människor. Om det beror på samhällsstrukturen, avtrubbning (pga sociala media) eller bristande uppfostran vet jag inte.
  Skönt ni hittade en annan hamn med avgränsade platser!

  • Vi trivs gott på Öckerö också, även om Fotö är snäppet bättre på grund av lugnet. Men nu är det inte lugn som fyller själen om vi skulle återvända, utan oro över att vissa personer också skulle vara där.

 9. Tyvärr finns det folk till allt! Ingen hyfs alls! Tyvärr har vi varit med om liknande ett par gånger.

Translate »