Källö-Knippla och Rörö på cykel

Fotö, Hönö, Öckerö och Hälsö förbinds med broar, men resten av öarna i Göteborgs norra skärgård nås med färjor. Häromdagen besökte vi Knippla och Rörö.

Vi cyklade från Fotö, genom Hönö, Öckerö och Hälsö till Burö (som inte är en ö utan norra delen av Hälsö, kanske varit en ö en gång i tiden?) där färjorna går till Källö-Knippla, Rörö och Hyppeln.

Källö-Knippla

Knippla, den vänliga ön. Det är vad de skriver på sin webbplats och vi håller med. Ön är vacker och välvårdad och vi märkte verkligen att de gjort en hel del för att vi som gäster och de boende ska trivas. Det finns en fin slinga genom den vackra naturen utmed havet, som går utmärkt att både gå och cykla. Det finns en ställplats längst ut i hamnen, oskyddat läge och trångt. Inget vi skulle vilja nyttja, men det finns!

Knippla
En del av den fina slingan vi cyklade.
Knippla
Bastun var stängd, men älskar såna här byggnader för gemensamma aktiviteter i byar.
Knippla
Knippla från färjan
Knippla
Exempel på vänligheten, massor av grillplatser utmed slingan

Rörö

Rörö har ett stort naturreservat och det finns fina vandringsleder i det öppna och karga landskapet där islandshästar och får lever. Själva orten på ön tyckte vi inte var något särskilt, men vi återvänder väldigt gärna för att vandra nästa gång. På cykeln kom vi bara en liten bit in i naturreservatet.

Finns ställpats precis vid färjeläget, men det såg ut att vara ett par mycket små platser. Inget mysigt heller så inget vi vill nyttja.

Knippla
En fantastiskt fin sandstrand mellan klipporna.
Rörö
Längst norrut på Rörö, med utsikt mot Marstrand
Rörö
Cyklade mycket långsamt förbi de fina fåren
Rörö
Islandshästarna var inte alls rädda
Rörö
Kelly´s bar, nästan spöklikt i det ljuset 😀
Rörö
Fast gratis dricka gör ju att en vill återvända imorgon!
Rörö
Roger fick en ny kompis

Vill du besöka de här öarna så rekommenderar vi cykeln, eller bussen som går ända till färjeläget på Burö.

Översta bilden är utsikten mot Hyppeln från Källö-Knippla. Men den ön besöker vi en annan gång!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Källö-Knippla och Rörö på cykel”

 1. Profilbild för Gull-Britt Johansson
  Gull-Britt Johansson

  Hej på er,!
  Vill kommentera Källö Knippla ställplats. Precis som ni skriver så är det en väldigt öppen ställplats, priset är högre än för båt och en har ingen möjlighet till toatömning, de hänvisar till tömning i toalettstol på ngn av toaletterna. De har fått mkt synpunkter på detta så kanske har det ändrats till i år?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det låter inte så kul med tömning i toaholk. Vi kollade inte in service, satt ju på våra cyklar och tilltalades inte alls av läget så det var inte aktuellt med djupare analys.

   1. Profilbild för Anders Nilsson
    Anders Nilsson

    Ligger nu på Rörö, en skön känsla infann sig direkt när jag parkerade o kopplade in sladden på vår rullande sommarbostad, var lite orolig när jag såg båten ut i skärgården, 8.80 lång bil men inga problem med häcken!
    Återkommer mer än gärna, möjligt det är mindre trångt pga Corona, vi är enda husbilen på ön!
    Ljuvligt ????????????

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Åh vad härligt! Skönt att höra att 8.8 meter funkar även ut till Rörö. Ställplatsens platser såg lite korta ut, en ögonmåttet är ju inte alltid så pålitligt 😀

 2. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Sådärja nu har jag läst veckans inlägg och vill först säga att det alltid finns de som tror att de i princip äger en plats för att de ”alltid” brukar stå där. Tråkigt att det ska vara så.

  När vädret är på sin bästa sida så är Sverige väldigt vackert. Jag blev väldigt förvånad av att tycka så väldigt mycket om att köra längs Göta Kanal.
  Bohuslän är så vackert men jag tycker vare sig om maneter eller huggormar som det finns rätt mycket av där. Lider av lätt ormfobi.

  Precis som ni försöker jag lära mig mer om foto och knäpper dagligen foton. En del bra en del helt bedrövliga.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Göta Kanal är verkligen jättefint, jag har ju lite myggfobi så håller mig hellre vid havet. Många maneter har det varit, men nu är det lite för varmt för det så hoppas det stannar så. Och ja, Sverige är otroligt fint, när vädret är vackert.

 3. Profilbild för Sandra Jönsson

  Vad roligt med tips på fina besöksmål i närheten av där jag bor, nåja hyfsat nära i alla fall. Jag älskar känslan i era fotografier, som definitivt säger åt mig att besöka Källö-Knippla och Rörö. ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du uppskattar våra tips!

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.