Jag är ingen pelargonkvinna

Men jag har två pelargoner som står i kruka precis utanför verandan, på altanen.

Massor av bilder på pelargoner blir det idag. Alltså på mina två stackars plantor. Fotade med både 35mm och 80mm makro i olika ljus och på olika placeringar.

Varför säger jag i rubriken att jag inte är en pelargonkvinna? Jo, för det är ett uttryck som Stina Wollter använder för kvinnliga näthatare i sin bok ”Kring denna kropp”.

”När jag kollat upp de kvinnor som på olika sätt hatar mig på nätet har jag lagt märkte till några gemensamma nämnare: i stort sett ALLA har på Instagram och Facebook övervägande bilder på blommor, solnedgångar, skära bebisar och små fluffiga djurungar. Ofta välskötta pelargoner.”

Stina Wollter

Jag är ingen pelargonkvinna. Jag har däremot ambitionen att försöka få mina två pelargoner att överleva och blomstra ordentligt. Och när jag njuter av dem så fotar jag också. Så kan du också njuta lite, om du vill.

pelargon

Ja, det var de bilderna jag hade att visa nu på mina röda och fina pelargoner. Har vi tur så kanske det blir en omgång till när de vuxit till sig lite. De har fått näring, ny jord och får vatten emellanåt.

/Tanten (men inte pelargontanten)

Publicerat:

i:

,

30 svar till ”Jag är ingen pelargonkvinna”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Om du inte är en ”pelargonkvinna” kan du väl bli en ”pelargontant” som en av mina döttrar kallade sig för ett par år sedan då pelargoner var ett stort intresse bland alla eletronikingenjörerna på hennes jobb. Så länge vi bodde i hus vårdade jag mina föräldrars gamla knallröda kärlekspelargoner men sedan fick våra grannar ta över dem. Behöver man säga att jag älskar speciellt röda pelargoner och du får gärna bjuda på fler foton på dem i sommar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är gärna en pelargontant 🙂 Vi får se hur de trivs och om jag sköter om dem tillräckligt bra. Men kul att ha ett par röda (jag älskar röda blommor generellt). Vad fint att dina föräldrar pelargoner fortfarande lever vidare, om nu hos gamla grannarna. Kan lova att de blir motiv här igen!

 2. Profilbild för Marianne

  Så fint med denna närstudie i pelargoner, det är spännande att se detaljerna som gör blomman.
  Pelargonkvinna, nej det uttrycket har jag aldrig hört, men jag är ingen älskare av pelargoner och jag är absolut ingen som sprider näthat.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du gillade bilderna!

 3. Profilbild för Anki

  Jag är inte heller någon ”pelargonkvinna”, men har några i gruppen vildpelargoner, som jag gillar. De har inte så maffiga blommor, men ofta speciella bladformer och dofter …
  Ljuvliga bilder!

 4. Profilbild för Ingrid

  Fina foton av din pelargon!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket!

 5. Profilbild för Kraka

  Vilka fördomar den kvinnan har. Hon hyllas av många, men jag tillhör inte hennes fanclub. Snällt uttryckt. Sen tycker jag förstås inte om näthatare, men det är en helt annan kategori. Bara för att man tycker om blommor, kattungar och solnedgångar är man inte per automatik en näthatare. Jag har inte i hela mitt liv skrivit hatinsändare. Bara sakliga, väl genomtänkta och sällan anonyma.
  Däremot har jag drivit upp vackra pelargoner från frön. Men i år ska jag satsa på de där ”växterna” jag har fröpåsbilder av. 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är inga fördomar, hon älskar ju själv katter och pelargoner. Det är ett uttryck. Du får läsa boken så förstår du sammanhanget. Det gäller så klart inte alla kvinnor med pelargoner (som mig) och inte heller att alla män våldtar. Hon är min guru. Hon har vidgat mina vyer och öppnat mina ögon där jag varit trångsynt. Hon gör stor skillnad! Lycka till med dina pelargoner.

   1. Profilbild för Kraka

    Jag har läst och jag kan faktiskt inte med den kvinnan.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Så kan det så klart vara.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt bra 🙂

 6. Profilbild för LillaSyster

  Ser fram emot fler fina bilder =) mycket vacker röd färg. Det var längesen jag läste den boken. Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kommer mera 🙂

 7. Profilbild för Anita

  Fantastisk djup och vacker röd färg på dina pelargoner. Lycka till med dom och jag ser fram mot fler bilder!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar djuprött. Hoppas de överlever 🙂

 8. Profilbild för Susjos

  Så fina pelargoner, jag gillar pelargoner…men har ju inte så gröna fingrar…men blir sugen att köpa en pelargon till balkongen i sommar…
  Min svägerska däremot, oj så många pelargoner hon planterar på vårt gemensamma sommarställe, det tar lååång tid att vattna dem alla när vi är där, men njuter av dem!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt med ett hav av pelargoner! Ja det tar ju sin lilla tid att ta hand om det som växer 🙂

 9. Profilbild för Äventyret framtiden

  Du är ju visst en pelargontant i alla fall. Fina foton har du bjudit på så gärna flera, tack!
  Pelargoner är ju annars lättskötta, gödsel och vatten, kärlek och lite plock så där så har man lön för mödan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hihi, jag är definitivt en tant i af 🙂 Ska försöka få till fler så småningom. Det är ett evigt plockande märker jag. Kul att pyssla om dem!

 10. Profilbild för znogge

  Vilken fantastisk djupröd färg på dina pelargoner! Hoppas de blir långlivade genom god omsorg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hoppas också de blir långlivade 🙂 Älskar djupröd färg.

 11. Profilbild för Lillan Kind

  Jag kan inte heller påstå att jag är en pelargonkvinna, men intressant att rubriken har en dubbel betydelse. Jag har nog gjort en lite liknande observation. Inte för att jag har upplevt näthat mot mig själv, utan för att jag har sett det utövas frikostigt av människor som utnämner sig själva som ”godare” än andra.
  Hursomhelst är dina två pelargoner vackra😊

  Tänkte bara passa på att säga att jag har försökt få hjälp av it-kunniga personer att lösa problemet med RSS-flödet, men än har dom inte hittat felet. Så troligen har du inte fått mitt senaste inlägg. Jag ska försöka mig på att experimentera lite själv (inte idag), och hoppas jag kan få feedback från dig om det fungerar😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hoppas de ska ge mig massor av njutning under våren. Sommaren kanske är för varm, vi får se! Jag har ännu inte fått något from ditt senaste inlägg i af. Bara hojta så kollar jag. Nu ska jag iaf gå in till dig utan RSS-notis.

 12. Profilbild för Chatrine

  Jag älskar pelargoner – främst av två anledningar.
  De blommar bäst om en inte lägger massa jobb på dem.
  De går att äta, dvs jag kan göra mat/bakverk lite vackrare

  Jag är ju generellt en lat trädgårdsälskare så allt som är fint utan att jag lägger enorm mängd tid på dem gillar jag 😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det låter ju spännande att en inte behöver lägga en massa jobb. Har dock läst att de bör plockas och vattnas när de torkat ut. Och här lär de torka ut varje dag på sommaren 🙂 Tycker om en blandning av pyssel och iakttagande i trädgården.

   1. Profilbild för Chatrine

    2018 hade vi enorm torka (med svenska mått mätt) och jag har aldrig haft så fina pelargoner. Vi hade massa besökare i vårt café som kom för pga dem 😄
    Jag vattnade dem var 3-4 dag eller när de började se hängiga ut. Pelargoner är tåliga mot torka och avskyr kyla och blöta tassar.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jag får väl vattna varannan dag och se vad som händer 🙂

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.