jobba mindre

Artikel om friheten att arbeta mindre

I fredags blev vi intervjuade och fotade för en artikel i Göteborgs-Posten, med fokuset på friheten att arbeta mindre.

Vi har stått på vår favoritplats Öckerö Hamn i några dygn och njutit av sol och värme. Det är lättare att njuta av värme över 3o grader om det är nära vatten tycker vi.

En journalist från GP kontaktade oss och frågade om de fick intervjua oss om hur vi gör för att arbeta mindre. Vi tycker det är roligt att inspirera till ett annorlunda liv, så vi tackade ja. Journalist och fotograf kom ut till oss på Öckerö och det kändes bra att vara på en plats där vi trivs när vi sätter oss i situationer vi inte är så bekväma med.

Intervjun kändes lite hastig, vi hade så mycket att berätta. Tyckte inte att de enskilda frågornas svar fick tillräckligt med utrymme innan nästa fråga kom. Men hoppas att journalisten förstod precis och faktiskt fick det underlag som behövs för att skriva en bra och inspirerande artikel. Vi får läsa den innan den publiceras så vi kan korrigera eventuella sakfel i fall vi uttryckte oss otydligt och det känns tryggt.

Sen var det dags att posera på alla möjliga sätt för att fotografen skulle få ihop en hög med bilder att välja bland. Känns konstigt att vara i fokus så mycket när ingen av oss egentligen tycker om att vara med på bild. Men det är något som vi har tränat på det senaste året så vi hoppas bilderna visar två avslappnade och lyckliga personer. Du kanske även ser att vi bytt ut bilden på bloggens startsida?

Den 18 augusti kommer artiklen publiceras i Göteborgs-Posten!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Artikel om friheten att arbeta mindre”

 1. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Med er positiva o härliga spontanitet kan det bara bli en bra artikel! Fortsätt o njut av Öckerö o en riktigt Glad o mysig Pingsthelg önskar vi er fr Skåne

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Gunnel för pepp! Vi önskar er detsamma så klart.

 2. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Ja, det kan vara lite läskigt att bli intervjuad! Kom på när jag såg att ni skulle vara med i GP att det är ganska exakt tio år sedan vi och den yngsta sonen var till Nääs och blev fotograferade, och intervjuade…det enda jag kom på när han frågade efter ett gott råd, det var varför stressa när resan är målet, typ, det skrattade dom äldre sönerna gott åt, för på den tiden gick det undan??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahaha! Det rådet har vi lyssnat till i alla fall, för vi stressar inte, iaf inte när vi utanför Sverige gränser. Här får jag erkänna att stresspåslaget slagit till.

 3. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vad kul! De kan intervjua oss om de vill veta hur man gör för att jobba mer och mer haha 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är ju tyvärr inte så unikt

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.