bloggtips

Några tips om andra bloggar

Jag tycker det är fantastiskt roligt att läsa bloggar! Särskilt bloggar som bjuder in till att lära känna personen/personerna samtidigt som det är lättsamt att läsa.

Och eftersom jag har en ganska gedigen blogglista tänkte jag du kunde få lite tips på bloggar att läsa, om du vill. Detta är alltså bara ett urval av alla  bloggar jag läser!

Eftersom vår livsstil att bo i en husbil innebär så mycket mer än själva FrankieBoy och boplatser så inspireras jag så klart också av andra typer av bloggar än bara husbilsbloggar. Älskar att läsa om när personer följer infall och drömmar. När det görs förändringar och tas beslut. Om andra nomader och normbrytare. Sånt jag känner igen mig. Här är en salig blandning av mina favoriter just nu.

Dessa bloggar läser jag allt på

Vissa bloggar läser jag precis varje inlägg på. Det är inte så många, men jag tycker om vad som skrivs och hur det skrivs.

Esseus blogg

Anneli tog ett beslut, att njuta av livet, och gick i pension tidigt. En inställning jag gillar! De reser med husbil emellanåt men största anledningen att jag inte missar hennes inlägg är bilderna. Ljuvliga fotografier!

Hildas

En väldigt fin vän skriver denna bloggen om minimalism, hållbar och ett friare liv. Vi har stor förståelse och respekt för varandras beslut i livet och det är oftast Sofia och Mattias vi delar våra tankar med innan de blir verklighet när vi är på väg att göra lite större förändringar. De är liksom med i tankeprocessen och vi ventilerar tillsammans. Ofta över en pizza. Hennes blogginlägg är välskrivna och handlar om precis det jag vill läsa.

Lenas nya liv

Nyfunna vänner som bara bloggar när de reser. Just nu är de hemma i Sverige och då händer det inget på bloggen. Men självklart vill jag hänga med i våra vänners berättelser med sitt hus på hjul, ja de bor också på heltid i sin husbil.

Minimalisterna

En blogg om att leva ett enklare och mer harmoniskt liv minimalism. De skriver inspirerande inlägg och eftersom vi själva lever enklare och mer harmoniskt än tidigare så är det mycket igenkänning och inlägg om saker vi redan passerat, men jag får nya vinklar och dimensioner genom att läsa hos dem. Jag kommentarer sällan, men läser alltid.

Bloggar jag läser ofta

De här bloggarna läser jag ofta, inte alla inlägg men de jag tycker verkar intressanta. Och den här listan skulle jag kunna rabbla upp över 100 bloggar, men just nu sticker de här ut. Sedan läser jag alla bloggar som lämnar kommentar hos oss. Då går jag in och läser minst ett inlägg och kommenterar alltid ett. Att ge och ta tycker jag är viktigt i livet, så även i blogglivet 🙂

Ama de Casa

En svensk hemmafru i Torrevieja i Spanien sedan 2006. Hon skriver så otroligt fyndigt, ler ofta när jag läser hennes inlägg. En härlig inblick i spanska livet och deras utflykter.

FinnSummeTone

Ett norskt par som bor i sin husbil och lever som digitala nomader. De är i vår ålder och har en lång bil också. De skriver om sin vardag och besöksmål, visar vackra bilder (Finn är fotograf) och jag blir inspirerad och får tips om besöksmål. Dessutom ska vi ses i nästa vecka och det ser vi fram emot!

BM & Lars Reseblogg

Denna bloggen ger oss tips om platser att besöka, de verkar gilla ungefär samma resmål som oss, med mycket naturupplevelser. Så här kikar jag in titt som tätt.

Pensionärsvil(l)an

Tycker om sättet som de bloggar på, med mycket bilder. De berättar om platser de besökt med sin husbil och de har rest länge så deras blogg kan vi ibland använda som ett uppslagsverk när vi planerar, att inspireras av. Kul att följa med på deras resor.

Vegokäk

Har denna bloggen på min Bloglovin-lista så ser direkt när det är ett recept som jag skulle vilja prova. Älskar att äta vegetariskt, mår bra av det och har dessutom börjat gilla så smått att laga mat. Här hämtar jag ibland inspiration till ny mat att prova.

Kanske du gillar någon av dessa bloggar också! Har du egna bloggfavoriter får du gärna dela med dig av dem. Har du en blogg som du vill att fler ska hitta till, så lägg gärna en kommentar till det här inlägget, då ser våra läsare förhoppningsvis din länk och hoppar vidare in till dig. Inlägg med länkar i texten måste godkännas av mig, så de syns kanske inte direkt, men de dyker upp när jag modererat.

Bilden på de ljuvligt doftande liljekonvaljerna fotade jag när vi cyklade mellan Lyrestad och Sjötorp.

/Anna

Publicerat:

i:

22 svar till ”Några tips om andra bloggar”

 1. Profilbild för Anneli

  Men Anna, vad roligt, och vad smickrad jag blir. Tack så mycket för dina fina ord om min blogg!
  Nu ska jag göra en störtdykning i alla dina andra förslag. Det är fantastiskt roligt att få lite tips på nya bloggar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego, men det är jag som ska tacka för inspiration och ögonfröjd 🙂

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det finns enormt mycket bloggar och jag följer (och har följt) väldigt många inget årens lopp. Ibland har jag tänkt att sluta blogga och bara ha Instagram. Men så kommer jag på att många underbara vänner har vi fått tack vare bloggandet. Så bloggar jag lite igen. Men just nu vacklar jag lite igen om hur jag ska göra ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är många bloggar, och ja en följer ju olika beroende på var en är i livet. Nu kanske du kommer börja följa mormorsbloggar t.ex. Er blogg läser jag ju också varje inlägg av, men har ju redan tipsat om er så många gånger så tog inte med er denna gången 🙂 Instagram älskar jag, men det är något annat än en blogg. För mig är skrivandet viktigt, likaväl som jag gillar bilder och enkelheten med Insta. Så jag kör båda 🙂

 3. Profilbild för Lena

  Tack Anna! Måste erkänna att jag faktiskt saknar bloggandet nu under sommaren. Sen tror jag att det är nyttigt för mig att vila från bloggen. Men det är snart höst igen och då kommer skrivandet igång igen när vi börjar resa igen. Kram på er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag förstår det kan kännas tomt när en bloggat mycket under en period och sen inte bloggar alls. Men viktigast är ju att lyssna till sina egna behov, och det gör du bra 🙂

 4. Profilbild för Tone

  Takker så mye!
  Her fikk vi noen nye tips på andre blogger vi kan følge, og takk for at vi fikk være med på listen :-). Det er alltid interessant å lese om andres opplevelser og erfaringer. Vi har alle litt forskjellig innfallsvinkel – og det er bra, mer interessant og givende.
  Det nærmer seg treff nå – vi gleder oss!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen olika inställningar, önskemål och vinklingar som gör det så intressant med olika bloggar. Vi ser fram emot att ses!

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vad kul att du gillar våra små dagboksinlägg! Visst är det så att vi gillar naturupplevelser allra bäst även om det finns mycket snnat fint och sevärt. Jag ska gå in och titta på dina bloggförslag jag inte sett tidigare.
  Synd att du har problem med kommentarer, får se om det löser sig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja finns mycket att se, en blandning tilltalar oss och era tips är värdefulla för oss. Ja det är tråkigt när en skrivit en kommentar och den försvinner i etern. Det funkar bättre med datorn, men den vill jag ha till jobb, inte till bloggandet. Men ska försöka komma ihåg att lämna en kommentar ibland när jag jobbar 🙂

 6. Profilbild för Christel

  Vad roligt att få tips om andra bloggar, jag är dålig på att följa, utom din förstås. Nu har jag gottat ner mig med dessa bloggar och en del ska jag försöka följa. Tack!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   VAd roligt att du vill följa några av tipsen! Och tack för att du är här 🙂 Du vet jag kikar på din titt som tätt oxå.

 7. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det kul att Blogga om resor och lite annat om vardagen!
  Men är inte så aktiv,kul att läsa andras och få lite restips 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Att läsa om andras upplevelser tycker jag är väldigt inspirerande. Du är aktiv på att läsa och kommentera, vilket är väldigt roligt!

 8. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Jag har också en lång blogglista, och läser bloggarna när jag hinner., ibland blir det en kommentar och ibland inte. (särskilt inte när jag är trött) Tack för att du de fina orden och att du gillar min blogg. Jag gillar bilder , bilder berättar och inte för mycket text. Många tips får man från din blogg också. Nästa vecka är vi nog på rull igen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Inga krav på varken skriva eller läsa. Tycker en gör som en vill och kan, en kommentar är roligt men inte heller något som ska skrivas för att tycker jag. Glad när du lämnar dina avtryck, men känn absolut ingen press på det, inte från vårt håll i af. Håller med om bilder, nog därför jag gillar Instagram så bra. bloggen är en skrivplats för mig, men att kombinera bilder och text är något jag försöker göra emellanåt för att variera mig i alla fall. Blir kul att följa er nästa vecka, vi börjar rulla lite längre bort från banområdet nu också.

 9. Profilbild för Ama de casa

  Tack för tipsen! Tack också för dina snälla ord 🙂

  Visst har bloggandet gett mycket genom åren. Både vänner i cyberspace och irl. Många av dom vänner vi har här nere har vi fått via bloggandet, hur kul som helst!

  Ha en härlig dag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas du hittar någon du gillar av bloggarna. Ja bloggandet är fantastiskt och verkligen många vänner via sociala kanaler av olika slag.

 10. Profilbild för Mari

  Tack för tipsen på bloggar. Det är alltid roligt att få idéer och tips av andra, både stort och smått. Vi följer er blogg och några till. Vi försöker själva att göra inlägg så ofta vi kan och att dela med oss av vår heltidsresa. Just nu står vi still men snart är vi på väg igen. Tack för en bra blogg.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas du hittar någon trevlig blogg att följa och roligt att ni gillar att hänga här med oss. Jag läser hos er med.

 11. Profilbild för FREEDOMtravel

  Tack för bloggtips, några som var nya för mig! 🙂 Jag följer många bloggar, men läser inte allt, det går liksom inte 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej allt går inte att läsa, men vissa favoriter läser jag allt på faktiskt. Kul att några var nya för dig.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.